anriw Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Witam, z góry przepraszam o jakieś głupie pytania lub wypowiedzi, ale niestety jestem zielony i potrzebuję aby ktoś mi uświadomił czym powinienem się kierować z pośród wybranych przeze mnie replik. Broń którą bym wybrał, potrzebował bym do walk na różnych odległościach. Wyjątkiem było by zakupieniem karabinu wyborowego, ponieważ jak każdy wie nie nadaje się na krótki dystans. 1 Replika - G608-KV [JG] http://www.taiwangun.com/g608-kv-jg 2 Replika - BI-3681M http://gunfire.pl/product-pol-1152189655-Replika-BI-3681M.html 3 Replika - JG1838 http://gunfire.pl/product-pol-1152199603-Replika-karabinu-JG1838.html 4 Replika - G36 Ares 004 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5353 Oczywiście jestem otwarty na każdą propozycję repliki do 1000 zł. Z góry bardzo dziękuję za każdą pomoc jaką otrzymam i przepraszam jeszcze raz za to jak bardzo jestem niedoświadczony. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Emkę Boyi odpuść, to padło. Do tysiąca złociszy wciśniesz emkę Evolution Airsoft, która jest o niebo lepsza. Reszta replik OK, wybierz tą, która najbardziej Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Niedoświadczeni powinni zacząć od przeczytania poradników znajdujących się w tematach przyklejonych tego działu. Osobiście brałbym G36 aresa o ile byłby dostępny. Repliki JG są takie sobie (przyzwoite na początek, acz z małym potencjałem rozwojowym). Bojowskiej eMki nie polecę nikomu. Nawet tym co mi podpadli. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 No nie wiem Ja mam emke BOYIa i chyba trafiłem na dobry egzemplarz bo odpukac chodzi ładnie już 3 lata . Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Tak jak powiedziałeś zieloni powinni przeczytać poradnik i tak zrobiłem ale w poradniku który przeczytałem nie znalazłem wystarczająco dużo informacji na temat podanych replik, tylko wzorce które mi nie wystarczyły. Dziękuję za informację, na pewno się przydadzą. Ciekawi mnie jednak jeszcze co inni myślą o danej sprawie i co by mi z doświadczenia zaproponowali. W tym momencie bym wziął G36aresa ponieważ ma on ogólnie bardzo dobre opinie. Z niecierpliwością czekam na kolejne posty i z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Może ja jestem jakiś nietutejszy czy też staromodny, ale jak chciałem kupić replikę za 60zł (sześćdziesiąt złotych). Powtórzę. Sześćdziesiąt złotych. To (o ile mnie pamięć nie myli) sam wyszukałem i sam przeczytałem temat co miał wtedy jakieś 30 stron. Cały! Od deski do deski. Ty chcesz wydać do 1000zł i nie potrafisz wyszukać tematów o czterech replikach? (A bez szukania jestem na 99,(9)% pewny, że tematy o przynajmniej trzech z powyższych replik istnieją). Lepiej forsę prześlij mi bo ja ją lepiej wykorzystam - dane na PW. Ja będę szczęsliwy - bo kupie replikę o której marzę*. Ty będziesz szczęśliwy bo Twa kasa się nie zmarnuje - ja ją wydam porządnie. Forumowicze będą szczęśliwi bo nie będziesz okazywał swej nieudolności. * Są i droższe repliki o których marzę, ale za tysiaka kupię i zrobię na "cycuś-glancuś" najtańszą z nich. Edytuj: literówka. Edited June 18, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 (edited) Oj koleś od razu taki flame. Wiem, że do niektórych z tych broni mogą być tematy ale mi chodziło o spytanie się osób które mi wytłumaczą, pokażą na przykładach czemu tak jest a czemu nie. Nie mów, że ty po przeczytaniu tych 30 stron nie miałeś jakiegoś mętlika w głowie bo ja mam. Poza tym na temat różnych broni są różne opinie a tu dowiem się prosto co szumi w trawie. Jak np dowiedziałem się na temat emki. Następnie sam piszesz że miałeś do wydania 60 zł. Czego będzie ci bardziej żal, złego wydania 60 czy 1000 zł. Teraz jako doświadczony możesz kupić swoją wymarzoną replikę ale skąd wiesz czy nie kupił byś jakiegoś szajsu jakbyś miał w tedy 1000zł? Ja mam ten problem i taki jest cel tego tematu! Takimi wypowiedziami nie pomagasz, a poza tym jakbyś czytał na samym początku przeprosiłem za moje głupstwa. Samym tym że podałbyś nazwy tych replik i dlaczego tak uważasz bardzo by mi pomogło. Niestety jak widać lepiej jest flamować(obrażać). Edited June 18, 2013 by anriw Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Dokładnie rozumiemy, każdy z nas kiedyś zaczynał. Z myślą o takich osobach powstał poradnik który znajduje się w tematach przyklejonych w tym dziale. Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Więc to chyba normalne, że chcę mieć 100% pewność że moje pieniądze nie pójdą w błoto prawda? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Oj koleś od razu taki flame. Wiem, że do niektórych z tych broni mogą być tematy ale mi chodziło o spytanie się osób które mi wytłumaczą, pokażą na przykładach czemu tak jest a czemu nie. Nie mów, że ty po przeczytaniu tych 30 stron nie miałeś jakiegoś mętlika w głowie bo ja mam. Poza tym na temat różnych broni są różne opinie a tu dowiem się prosto co szumi w trawie. Jak np dowiedziałem się na temat emki. Następnie sam piszesz że miałeś do wydania 60 zł. Czego będzie ci bardziej żal, złego wydania 60 czy 1000 zł. Teraz jako doświadczony możesz kupić swoją wymarzoną replikę ale skąd wiesz czy nie kupił byś jakiegoś szajsu jakbyś miał w tedy 1000zł? Ja mam ten problem i taki jest cel tego tematu! Takimi wypowiedziami nie pomagasz, a poza tym jakbyś czytał na samym początku przeprosiłem za moje głupstwa. Samym tym że podałbyś nazwy tych replik i dlaczego tak uważasz bardzo by mi pomogło. Niestety jak widać lepiej jest flamować(obrażać). Po pierwsze: ja Cie nie obrażam. Jakbym Cie obrażał to bym napisał żeś debil, idiota, ciota albo żeś tępy jak worek młotków a ja rozumiem, że jesteś zielony, ale nie po to LogaN, Foxtrot29 pisali poradniki (a setki innych posty na forum) żebyś Ty (i inni - bo wyjątkowy pod tym względem nie jesteś) przychodził i jeszcze chciał mega hiper wyciąg z tych poradników i postów. Po drugie: w tym temacie ludzie napiszą Ci w skrócie to co w tematach o tych replikach - replika A ma takie a takie plusy i takie a takie minusy, replika B z kolei ma takie plusy a minusy takie, replika C ma... - wiedziałbyś to wszystko (a nawet jeszcze więcej bo tu będzie skrót - strzeszczenie) po przeczytaniu tematów o tych replikach. Po przeczytaniu tematu dotyczącego danej repliki dowiesz się duuuużoooo więcej. Co się psuje, jak to naprawić, jaka gumka HU będzie najlepsza, magazynki jakiej firmy są najlepsze, jaki kolimator ładniej wygląda, jaką wagę kulek powinieneś stosować itd. itp. Po trzecie: procedura powinna być taka: mam x kasy, czytam poradniki i z nich wybieram porządne repliki a potem szukam o nich informacji na forum. Jeśli informacje są to czytam, jak przeczytam i nadal mam wątpliwości to pytam w dziale dla zielonych (lub w temacie dotyczącym replik). A jak informacji na forum nie ma to pytam. Sorry, ale Giety JG, Aresa i eMki Boyi pojawiają się w tym dziale przynajmniej kilkanaście razy w tygodniu. Studiując tylko i wyłącznie posty z tego działu z ostatniego tygodnia (góra dwóch) dowiedziałbyś się o nich tyle, że wiedziałbyś którą warto a którą nie. Jedynie problem mógłby być z repliką numer 3 - nie jestem pewien czy ma swój temat na forum, ale to replika "oparta konstrukcyjnie na replikach typu G36" więc pewnie można ją podciągnąć pod zwykłe G36 od JG (przynajmniej pod względem bebechów). Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Dobra kończę tę bezsensowną kłótnię bo jednak do niczego to nie doprowadzi, masz rację, mogłem się bardziej porozglądać za replikami ale nie mów proszę że twoja wypowiedz w najmniejszym stopniu mnie nie obraziła i była całkowicie neutralna. Poza tym jak masz wypatrzone jakieś dobre repliki to czemu o nich nie napiszesz żeby pomóc zielonemu? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Bo moje wymarzone repliki to moja tajemnica. A tak serio to wygląda na to, że moje wymarzone repliki nie podpadają pod Twój gust. Ty pytasz o G36 i eMkę a ja bym chciał AUGa i PKMa. Po co mam polecać kombi dla kolesia co chce kabrioleta? Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 18, 2013 Author Report Share Posted June 18, 2013 Nom ja szukam jak powiedziałeś coś na wzór G36, emkę albo snajperkę ale z tym ostatnim ciężko bo bardzo kosztowne :/ Temat uważam za oficjalnie zamknięty z powodu braku mojej wiedzy na temat. Smutna prawda że lekcje nie zostały odrobione w 100% -.- Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 O karabinie snajperskim to lepiej zapomnij i zamiast te 3tyś wydać na niego to przelej Markowi lepiej je wyda i spełni swoje marzenia. Skoro masz max 1tyś i podoba ci się G36 to będzie dobry wybór tylko co do firmy już na forum poczytaj, która bardziej Ci odpowiada ze względy na cenę i jakość. Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 anriw - jak szukasz czegoś na kształt G36 to ARES jest polecaną marką. Jako zielony, który sam ostatnio szukał repliki mogę Ci poradzić jak szukać: - wybrałeś już jaka rodzina broni Ci się podoba (G36) - zastanów się które G36 chcesz. Z tego co widzę, myślisz o dłuższej wersji więc C odpada. - zastanów się w jakiej konfiguracji replikę chcesz. Czy ma to być G36E, czy G36K, jaką kolbę chcesz i czy ma posiadać wbudowaną optykę, czy też niską szynę, na której sam sobie kiedyś zamontujesz wybrany przez siebie kolimator. - poszukaj w ofertach sklepów czy są modele odpowiadające twoim preferencjom - poszukaj tutaj, w dziale poświęconym replikom opinii graczy, sprawdź czy przypadkiem na wmasg nie ma testu wybranej przez Ciebie repliki - jeśli znasz język angielski, wygoogluj też obcojęzyczne recenzje (np. na arnieairsoft) i zaglądnij na jedno, dwa fora szukając opinii graczy z innych krajów - na tym etapie albo już utwierdzisz się w wyborze, albo wyklarują Ci się w głowie konkretne pytania, które zadasz tutaj - jeżeli wybrany model będzie dostępny w sklepie, który masz gdzieś w okolicy, warto jeszcze pojechać i obejrzeć go na żywo, wziąć do ręki itd. Myślę, że przy ścieżce poszukiwań podobnej do tego przykładu nie będziesz musiał w ogóle zakładać nowego tematu, albo zadasz już bardzo konkretne pytania i nikt nie zarzuci Ci braku zaangażowania ;) P.S. 1 000 PLN to suma, przy której naprawdę jest w czym wybierać więc nie spiesz się za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Niedoświadczeni powinni zacząć od przeczytania poradników znajdujących się w tematach przyklejonych tego działu. Osobiście brałbym G36 aresa o ile byłby dostępny. Repliki JG są takie sobie (przyzwoite na początek, acz z małym potencjałem rozwojowym). Bojowskiej eMki nie polecę nikomu. Nawet tym co mi podpadli. @Arend, nie będziesz mi chyba miał za złe, że też podpiszę się pod Twoim postem? :icon_wink: Dodam tylko, że ogólnie eMki wzbudzają we mnie odruch wymiotny. :maniak_jezyk: Edited June 19, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Ja nie miewam za złe, W uzasadnionych przypadkach nakładę po paszczy lub nakopię do dupy. Ale to w niezmiernie rzadkich i uzasadnionych przypadkach. Quote Link to post Share on other sites
anriw Posted June 19, 2013 Author Report Share Posted June 19, 2013 Widzę że kolega zrozumiał w 100% gdzie krążą moje myśli. Wielkie dzięki Kirk :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts