Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Start z ASG H&K G36C - czy to dobry wybór?

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jakbyś to przeczytał jak należy to byś wiedział, że wszelkie maski do airsoftu to syf rozbijający kulki, dlatego pod te "pełnotwarzowe" maski dalej wymagane są okulary ochronne/balistyczne. Maski typu Stalker są popularne bo chronią zęby i obszar całej szczęki przed bezpośrednim uderzeniem kulki ale w dalszym ciągu są w stanie przepuścić kulkowy pył.

I znałbyś przedziały cenowe okularów/gogli dających skuteczną ochronę oczu w airsofcie.

Edited by SirHawk

Zaraz złożę wniosek o bana za lenistwo.

Jak masz jakiś problem to proszę cię - z łaski swojej nie wypowiadaj się w tym temacie. Ładnie proszę... Jak nie dociera do ciebie że ja chce poznać WASZE opinie na dany temat to z łaski swojej tym swym lenistem nie odsyłaj nikogo do poradników które już ten ktoś czytał 8 razy...

Myślę że raczej na początek starczą mi gogle. Przez najbliższe 2-4 miesiące nie mam zamiaru się z nikim strzelać - wolę wpierw udoskonalić swoje umiejętności strzeleckie żeby nie zrobić z siebie totalnego laika jak będę zaczynał grę z ludźmi... A magazyn ze starymi manekinami mam, opuszczony kurnik jest, trochę pola... Nawet do puszek to zawsze jakiś trening.

Czyli Uvex I-v - wybór raczej zapadł :icon_wink:

Teraz pytanie, jakie kulki polecacie? Według poradnika do tego pseudo akacza mogły by być zarówno i 0,23 jak i 0,25 bardzo dobrymi. Do treningu jakie polecacie? 0,23?

Czyli zakupuje Cymkę 0.31B + Gumka + Uvex I-v + kulki prawdopodobnie 0,23 (1000 szt.).

Poniedzieli zacznę wszystko ogarniać i myślę że do środy zamówię :icon_wink:

EDIT: Znalazłem jeszcze http://www.taiwangun.com/gogle-gx-2000-a-c-m-black-2 . Czy wystarczyły by do ochrony przed wszelkiego rodzaju rykoszetami oraz podobnymi przypadkami? Sam sobie w oczy nie będę raczej strzelał.

Edited by reaper666
czytał 8 razy...
Wystarczy raz, ale ze zrozumieniem.

NIGDY nie kupuj ochrony oczu od ACM (all china made). Dobre i polecane uvexy dostaniesz w sklepie z artykułami bhp. Sprawdź koniecznie klasę wytrzymałości okularów/gogli które zamierzasz zakupić. Informacje o klasach są podanie, (o ironio) w poradniku.

O klasach już czytałem i nawet użyłem wzoru dwa razy ;p

Dobra to wezme te uvexy. Za te parę ładnych miesięcy zainwestuje ze 140/150zł w porządne okulary jak będę bawił się z ludźmi - nie mam zamiaru stracić oka.

No to chyba wiem już wszystko :icon_wink:

... prócz jednego. Jak jest z używaniem ASG (elektryk) w zimę? Będzie działał niezawodnie?

Edited by reaper666

Przypomnę jeszcze raz. I-vo to dobra ochrona oczu ale gdzieś wyczytałem ,że trafiają się serie o niższej klasie wytrzymałości. Sprawdź to przed kupnem.

AEGi w zimę teoretycznie działają. Części są bardziej podatne na uszkodzenia (zazwyczaj pękające szkielety GB i części zewnętrzne) a baterie szybciej się rozładowują. Są tacy którzy boją wystawiać swoich zabawek na działanie zimna ale mi to nigdy nie przeszkadzało.

I tak mam zamiar polować tak, aby móc je przymierzyć ;)

mam parę sklepów już na oku w Lublinie, także w tym tygodniu i nast. mam wolne to sobie pobuszuje po mieście.

A co do zimy to jakoś chyba można zabezpieczyć baterię (np. owinąć jakimś materiałem?). Co do gearboxa to raczej nie mam zamiaru "bawić się" przy temp. niższej niż -12*c (bo to już nie zabawa tylko survival). Może wytrzyma tą temperaturę (dobrze że w AK gearbox jest metalowy a nie plastikowy).

EDIT: Znalazłem jeszcze http://www.taiwangun...0-a-c-m-black-2 . Czy wystarczyły by do ochrony przed wszelkiego rodzaju rykoszetami oraz podobnymi przypadkami? Sam sobie w oczy nie będę raczej strzelał.

A na gwizd ci to barachło. Kup ivo i wystarczy. Możesz też na aledrogo poszukać użytkownika Zielona Pantera i policytować używki gogli ESS. Pamiętaj że możesz kupić tańsze zamienniki wszystkiego ale nie ochrony oczu. Na tym nie ma co oszczędzać.. A co do planowanego "treningu" to tez zbyteczne. Więcej nauczysz się podczas strzelanki niż ganiając sam. Pakuj sprzęt i ganiaj na strzelankę, a jak się będą boczyć to są buce i zmieniaj prędko ekipę ;D.

Co do strzelania zimą to tez dobra zabawa. Szmatka do owinięcia pakietu tez da radę ale lepiej postarać się o kawałek pianki neoprenowej do owijania, a zapasowe pakiety trzymać pod ciuchami.

PS co do maski to polecam dołożyć troszkę kasy i poszukać takich samych masek produkcji firmy TMC. Sa bardziej wytrzymałe niż zwykłe acmy i unikniesz możliwości połamania siatki podczas pasowania do bużki.

Ooo widze że zielona panterka ma nawet mundurki za grosze ;))

Widzę są jakieś licytacje. Także w tym tygodniu zacznę filować na nie. Do ilu złotych warto licytować np http://allegro.pl/gogle-taktyczne-ess-zestaw-od-1pln-bcm-092bb-i3332631982.html ? Z tego co patrzyłem na stronie ESS nówki (ale to chyba takie super profesjonalne o ile to nie są te same) kosztują kilka ładnych stówek.

ADD: Co myślicie jeszcze o CM0.11 w porównaniu z 0.31B? Lub JG 608?

G36C typu 0.11 lub 608 nie połamie się przy pierwszym upadku?

(Prawdopodobnie będę trzymał się CM0.31B, i jeszcze upewnię się że jest metalowy korpus - wole coś metalowego a G36C nigdy nie były raczej metalowe).

martwię się o właśnie brak szyny montażowej z tego co widzę... :/

Czy istniała by możliwość przeróbki (nawet ingerując w korpus) aby dodać pod lufą np. celownik laserowy albo uchwyt na baterię?

Edited by reaper666

ADD: Co myślicie jeszcze o CM0.11 w porównaniu z 0.31B? Lub JG 608?

G36C typu 0.11 lub 608 nie połamie się przy pierwszym upadku?

(Prawdopodobnie będę trzymał się CM0.31B, i jeszcze upewnię się że jest metalowy korpus - wole coś metalowego a G36C nigdy nie były raczej metalowe).

martwię się o właśnie brak szyny montażowej z tego co widzę... :/

Czy istniała by możliwość przeróbki (nawet ingerując w korpus) aby dodać pod lufą np. celownik laserowy albo uchwyt na baterię?

Na cholerę ci ten celownik? z latarką to samo...

Na baterię masz mnóstwo miejsca w kolbie.

Ma metalowy korpus, jeszcze nigdy nie widziałem żeby jaskółczy ogon montowali na plastikowym body..

Z podanych przez ciebie replik brałbym cm031b

A to problem kolego poczytać poszukać, poświęcić czas? Masz bana na forum już, że nie wyświetla ci sie reszta działów? Ciesz sie że Ci dobrzy ludzie mają tyle cierpliwości, bo ja już bym nerwa dostał.

Pytanko małe zasadnicze: Na cholere ci szyny montażowe jakiekolwiek na replice? za dużo CS/BF/COD, że takich przeszkadzajek potrzebujesz? ...Chociaż w sumie Cię rozumiem, 'fajny' wygląd itp... wyrośniesz z tego :>

No i co da mi czytanie podobnych tematów (do których zaglądałem) jeżeli ktoś ma inne wymagania niż ja? Na jednym poradniku nie mam zamiaru się wzorować - nie lepiej jest dowiedzieć się od ludzi co oni mają, dla czego, czy są z tego zadowoleni, co by zmienili itp? Nie będę kupował od razu czegoś bo poradnik tak pisze a potem kukał. Proste :icon_mrgreen: Poradnik to tylko wytyczne - nie konstytucja.

Co do cierpliwości, chyba na tym polega odpowiadanie na pytania w tym dziale? Prawda? To co sam znalazłem, wyczytałem to podałem. Od 4 dni praktycznie nic i tak nie robię tylko czytam o ASG żeby potem nie było zdziwienia :icon_razz2:

Co do szyn montażowych to tak jak pisałem - "gra" w nocy. Większość czasu ze znajomymi mamy wieczorami i w nocy taka prawda. Wygląd raczej niefajny według mnie jeżeli o to chodzi. :icon_confused: Chociaż zawsze mogę swoją starą latarkę przykleić na taśmę :hahaha:

Prawda jest taka że wolę (nawet na siłę) dowiedzieć się wszystkiego co się da pojąć w jak najkrótszym czasie, ponieważ nie lubię wydawać pieniędzy w ciemno a potem zrzędzić bo coś tam, jest to chyba jasne :icon_rolleyes: W dzisiejszych czasach wydać hajs jest łatwo, gorzej zarobić :maniak_smutny: