thewojtz Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Jako, że ostatnio opłynąłem w risy, zauważyłem coś niepokojącego, otóż są różne standardy... W body G&P i KA jest gwint z tego co wyszukałem podobno M31.8x1.5 ale kupiłem ostatnio jednego risa i ciężko wchodził na body gp, ale wszedł na koniec końców, szukam gwintownika, żeby poprawić konwersję/ew. narzynki do body, ale jedyna taka to firmy madbull albo czajna po 40-50$, zastanawiam się czy nie dałoby rady gwintownikiem M32x1,5, będę próbował bo ris nie przytulił body co uważam za skandal! I co do ostatniego risa ma tak jakby gwint gdzieś M30... Nie mam jak dokładnie sprawdzić, poszukam gwintowników, ale w takich rozmiarach to tylko rurowe mam... Mieliście podobne sytuacje? U mnie (body/konwersja): boyi/ka = git gp/ka = git ka/gp = git gp/5ku = ciężko, ale wchodzi ka/5ku = ciężkooo Tyle mam pod ręką do przymierzenia. Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Był już gdzieś podobny temat, w wolnej chwili poszukam. Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 24, 2013 Author Report Share Posted June 24, 2013 No, najwidoczniej są dwa gwinty (+ptw gwint) M30x1,5 i M31.8x1.5, sprawdziłem na hk416 bojca, nakrętka od szyny nowej wchodzi miodnie... Teraz trzeba sobie tylko dorobić taką nakrętkę, żeby dało się ją nakręcić na normalny korpus :) Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Kiedyś nie mogłem nakręcić konwersji KA free float sniper cośtam, tej składajacej się z gładkiej rury wielkiej srebvrnej lufy, na body G&P. Pogłębiłem gwint w body po kawałeczku drobnozębnym nożem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts