Susinron Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Witam wszystkich, Chciałem prosić o pomoc. Zamierzam zamowić replikę z linku poniżej: http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=34581 Wiem, że na forum nie ma żadnych informacji o tej replice bo sam zakładałem temat. Ale ten post ma na celu określenie przez osoby zajmujące się replikami gazowymi czy i jak w teori da się zwiększyć FPSy w replice. Chciałbym zrobić z niej karabin wyborowy. Pomijając kwestię wytrzymalości części i tego jaki rodzaj luf i gumek hop up będzie pasował chciałbym zapytać o opinie w tej kwestii. Mi osobiście przychodzi do głowy wymiana jakiś sprężynek w magazynku odpowiadających za ilość podawanego gazu. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Pozdrawiam, Sus. Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 doszczelnienie teflonem systemu hop up. Oraz wymiana lufy wewnętrznej na precke 6,01 jeszcze lepiej wsadzić dłuższą ale maskowanie tlumikiem dzwięku nie będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Repliki gazowe można tuningować właściwie na dwa sposoby - zwiększyć ilość podawanego gazu poprzez zamontowanie twardszej sprężyny na zbijaku zaworu lub zwiększenie przepływu gazu (zawory hi-flow). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts