Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Niedawno postanowiłem kupić sobie w końcu replikę do ASG i od kilku dni szperam po internecie (sklepy, itd.) w poszukiwaniu dobrej repliki. Znalazłem GFG14 od GFC Guns (http://www.sklep.air...inka-GFG14.html) i postanowiłem spytać się co sądzicie o tej replice. Dodam, ze będzie to moja pierwsza replika.

Pozdrawiam i z góry dziękuję!

PS. Wiem, ze temat tej repliki był poruszany, ale nie mogłem nigdzie znaleźć ostatecznej opinii na jej temat, więc postanowiłem założyć nowy temat.

PS2. Wyżej podana jest dobra, czy lepiej dołożyć do repliki od JG? Jest duza różnica?

Edited by polskiniko

Z tego co wiem to wszelkie GFC opisane jako konstrukcje oparte na TM to rebrandy JG, a to dobre repliki. :maniak_OK:

http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html

Tutaj masz linka z gunfire - lepiej tu kupić.

Na start możesz też od razu kupić gumkę i poprosić żeby Ci wymienili. Polecane to biała guardera, zielona g&g lub czarna systema energy.

Osobiście jestem zwolennikiem G36K, wersja C to paskudny "obrzyn" ale to rzecz gustu.

Sugerowałbym gumkę zieloną G&G, zamów razem z repliką, niech Ci od razu wymienią.

Używaj wyłącznie dobrych kulek 0,25 G&G lub MadBull (niestety aktualnie niedostępne).

Edited by Powała

Dziękuję za porady. Jak widać nie jestem jeszcze za bardzo zaznajomiony z tematem i każda porada na pewno się przyda :icon_smile:

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie ochrony oczu. Jeśli noszę okulary, to jaką ochronę powinienem zastosować?

PS. Przepraszam za 2 posty, ale nie mogłem znaleźć opcji edycji poprzedniego :(

Ad. ochrona oczu. - Z doświadczeń naszego teamu wynika, że albo gogle razem z okularami zwykłymi, albo okulary ochronne z mocowaną wewnętrznie wkładką korekcyjną, albo szkła kontaktowe i wtedy dowolność gogle lub okulary ochronne.

Z tego co widziałem i z opinii użytkowników : drugie rozwiązanie jest relatywnie drogie (drogi zestaw i konieczność dorobienia szkieł do wkładki), nie do końca wygodne (jednak wkładka ze szkłami coś tam waży), a i tak okulary parują w niekorzystnych warunkach atmo.

Ad. G36. - Lepiej wybrać wersję bez wbudowanej lunety w chwycie, ta wbudowana "optyka" nie jest warta dopłacania, wręcz przeciwnie, jest mało użyteczna i lepiej tego nie mieć :-) Zawsze można dokupić później jakiś kolimator jak przyjdzie taka potrzeba.

skoro gfc jest rebandem jg to powinien pasować :icon_wink: ale po co ci 2 hi cap?

Na razie chciałem wziąć drugi hi-cap, bo można wziąć go za punkty w tym sklepie, a tak to mid-capy i inne będę brał przy następnych zamówieniach (ograniczenie pieniędzy) :icon_smile:

Mam jeszcze pytanie odnośnie akumulatora. Czy dołączany GFC Energy starczy dla tej repliki?

Edited by polskiniko

Na razie chciałem wziąć drugi hi-cap, bo można wziąć go za punkty w tym sklepie, a tak to mid-capy i inne będę brał przy następnych zamówieniach (ograniczenie pieniędzy) :icon_smile:

Nie bierz drugiego Hi-capa, weź na zapas Mida wystarczy Ci a będzie startem do wymiany.

Mam jeszcze pytanie odnośnie akumulatora. Czy dołączany GFC Energy starczy dla tej repliki?

Na początek wystarczy, później dokupisz 9,6V NiMh lub 7,2 Li-po (osobiście nie mam zaufania do lipoli).

Jasne, w żadnej replice, nawet markowej nie uświadczysz dobrego okablowania w standardzie. Są kable lepsze i gorsze - ale zawsze wymiana jest opłacalna. Jako że replika jest w standardzie V3, masz dostęp do kostki stykowej bez otwierania gearboxa, a co za tym idzie bez utraty gwarancji.

Tak więc jeżeli możesz, zmień kable samodzielnie. 1,5 mm głośnikowe dostępne w każdym sklepie elektrycznym będą idealne. Jeśli się boisz, możesz oddać replikę serwisantowi, który zrobi to za ciebie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...