Bantu Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 (edited) Witam Was wszystkich. Mam pytanie odnośnie mojego startu z ASG. 15 lipca będę miał do wykorzystania 135 zł natomiast 5 sierpnia 300zł. I to jest to pytanie, czy lepiej zostawić sobie te 135zł do tego 5 sierpnia i kupić już coś lepszego za ok. 400 zł czy kupić sobie już 15 strzelbe Long003 AGM'u? Chciałbym ogólnie zagospodarować te pieniądze tak: Z tych 135zł kupić sobie tą strzelbe i paczuszke kulek (P&J). I to by mnie wyniosło u taiwangun.com ok. 84zł, i w tym wliczone koszty przesyłki. A za te 300zł i pozostałość z tych 135 kupić sobie mundur flecktarn, porządne gogle (tylko nie wiem jakie... ale myśle nad bolle x800/x500) i jak coś zostanie to paczke większą kulek, czy coś... I moje pytanie brzmi, czy dobrze bym zrobił jak bym tak zagospodarował te pieniądze? Czy źle? A jak źle, to tak mniej więcej jak byście wy to zaplanowali? Edited July 6, 2013 by Bantu Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Na Twoim miejscu kupiłbym: Zestaw I: 1. okulary 2. kulki 3. replika. Mundur to sprawa drugorzędna. Zestaw II: poz. 1 i 2 jak wyżej 3. replika 4. bluza 5. spodnie Zestaw III: poz. 1, 2 i 3 jak w zestawie II 4. bluza 5. spodnie 6. buty Buty są często ważniejsze od munduru, w dresie też można pobiegać, a o skręcenie kostki wcale nietrudno. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 (edited) Co do munduru... Buty mam, wystarczy je wypastować. Spodnie mam wz. 93 (ale trochę brudne, i wypranie nie pomaga sprać tego brudu [coś białego, nie wiem co]) i nie wiem czy chodzić w nich, czy kupić sobie chociażby te dpm'y lub flecktarny. Najbardziej jestem zainteresowany zestawem I. Edited July 6, 2013 by Bantu Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 (edited) I masz rację. Jeśli masz buty sięgające powyżej kostki i nawet mocno zużyte spodnie, załóż do tego jakąś kurtkę lub bluzę i dla zabezpieczenia zębów owiń dolną część twarzy grubszą chustą, szalikiem i już możesz biegać i strzelać na lokalnych strzelankach a nawet większych imprezach w gronie gangsterów, terrorystów, All Kaidy, powstańców, hodowców kokainy itp. Gdy dozbierasz kolejną kasę, kupisz sobie mundur pasujący do grupy, w której zamierzasz uczestniczyć. Flecktarn (nie wszystkim pasuje, bo to nie dość, że niemieckie, to jeszcze wygląda jak coflina dnia drugiego) i DPM to najtańsze opcje na rynku a do tego bardzo dobrze (flecktarn wiosna-jesień a DPM wiosna-lato) kamuflują w naszym klimacie. Poza tym do obydwu można bez problemów dokupić tanio odpowiednie oporządzenie, w tych samych sklepach, do których wrzuciłem Ci odnośniki. Edited July 6, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 No i tak zrobię. Najprawdopodobniej będę należeć do grupy 1st-soc, czyli amerykański woodland. Dziękuje Ci za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Jak Woodland, to już jesteś mi wrogiem :icon_evil: ale znaj serce "germanofila": http://armyworld.pl/search.php?text=woodland&counter=0 http://art-fox.pl/advanced_search_result.php?keywords=woodland ceny już nie są tak atrakcyjne jak Flacktarn i DPM ale jak mus, to mus... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 (edited) Ale to spokojnie, na razie DPM wybieram bo nie mam większych funduszy :icon_biggrin: A dopiero później wezme się za stylizacje. Dzięki za linki @Edit Albo skusze się na Flecktarna... bo fajnie wygląda i ma więcej kieszeni w bluzie, co mi się bardzo sprzyda na razie bo nie będę miał kamizelki :D Edited July 7, 2013 by Bantu Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Zamiast MP5K weź coś z lufą co najmniej 25 cm, pn MP5 lub G36C bo w terenie sobie nie postrzelasz. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 A zamocowanie tłumika dało by coś? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Tłumika samego nie. Można za to kupić dłuższą lufę i w tłumiku ją ukryć. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 (edited) Jedynie jeśli wsadzisz dłuższą lufę i ukryjesz ją w tłumiku. Za niecałe 100 zł więcej niż MP5K masz replikę z lufą przyzwoitej długości 25 cm - 45 cm. Na korzyść AK czy G36 przemaria również to, że magazynki do nich przenosi się wygodniej niż te go MP5 i pasują do większości stałych ładownic w kamizelkach. Edited July 7, 2013 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 A ten karabin, to dobry wybór? http://www.taiwangun.com/jg102-jg czy lepiej już http://www.taiwangun.com/cm-028 Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Obydwa fajne. A sledz miesza ci w głowie, długość lufy w AEG ma guzik wspólnego z zasięgiem repliki. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Sledz, to co piszesz kłóci się z moją wiedzą (zdobytą na forum). Od zawsze na forum czytałem, że długość lufy ma w airsofcie znaczenie małe, tak małe, że wręcz pomijalne. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Długość lufy nie wpływa bezpośrednio na zasięg repliki, ale za krótka lufa wpływa negatywnie na celność. Dla prędkości 300-400 fps 25 cm lufy to minimum przyzwoitości. Jeśli MP5K i AK będą miały po te 350 fps, to oba strzelą na te 50 metrów, ale kulki z 14-centymetrowej lufy polecą prosto przez niecałe 30 metrów a potem gdzie chcą i na granicy zasięgu będziesz miał kilka metrów rozrzutu, a z lufy o długości 35- 45 cm przelecą prosto 40 m i rozrzut będzie kilka razy mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 (edited) Czyli AK od Cymy czy drugi od JG? Bardziej ja bym preferował ak, gb v3 stalowe łożyska, większa waga (stawiam na realizm) i dłuższa lufa Edited July 7, 2013 by Bantu Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Zwróć uwagę również na repliki G36 od JG, GFC i Boyi. Bardziej realistyczne niż plastikowy Kałach z plastikowymi drewnami, jeżeli to na realizmie ci zależy. Quote Link to post Share on other sites
Bantu Posted July 7, 2013 Author Report Share Posted July 7, 2013 Realizm.. chodziło mi ogólnie o to, żebym czuł coś w rękach a nie, że czuje tyle co nic Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts