Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Start z strzelbą Long003 [AGM]

Recommended Posts

Witam Was wszystkich.

Mam pytanie odnośnie mojego startu z ASG. 15 lipca będę miał do wykorzystania 135 zł natomiast 5 sierpnia 300zł. I to jest to pytanie, czy lepiej zostawić sobie te 135zł do tego 5 sierpnia i kupić już coś lepszego za ok. 400 zł czy kupić sobie już 15 strzelbe Long003 AGM'u? Chciałbym ogólnie zagospodarować te pieniądze tak: Z tych 135zł kupić sobie tą strzelbe i paczuszke kulek (P&J). I to by mnie wyniosło u taiwangun.com ok. 84zł, i w tym wliczone koszty przesyłki. A za te 300zł i pozostałość z tych 135 kupić sobie mundur flecktarn, porządne gogle (tylko nie wiem jakie... ale myśle nad bolle x800/x500) i jak coś zostanie to paczke większą kulek, czy coś... I moje pytanie brzmi, czy dobrze bym zrobił jak bym tak zagospodarował te pieniądze? Czy źle? A jak źle, to tak mniej więcej jak byście wy to zaplanowali?

Edited by Bantu

Co do munduru... Buty mam, wystarczy je wypastować. Spodnie mam wz. 93 (ale trochę brudne, i wypranie nie pomaga sprać tego brudu [coś białego, nie wiem co]) i nie wiem czy chodzić w nich, czy kupić sobie chociażby te dpm'y lub flecktarny. Najbardziej jestem zainteresowany zestawem I.

Edited by Bantu

I masz rację. Jeśli masz buty sięgające powyżej kostki i nawet mocno zużyte spodnie, załóż do tego jakąś kurtkę lub bluzę i dla zabezpieczenia zębów owiń dolną część twarzy grubszą chustą, szalikiem i już możesz biegać i strzelać na lokalnych strzelankach a nawet większych imprezach w gronie gangsterów, terrorystów, All Kaidy, powstańców, hodowców kokainy itp.

Gdy dozbierasz kolejną kasę, kupisz sobie mundur pasujący do grupy, w której zamierzasz uczestniczyć. Flecktarn (nie wszystkim pasuje, bo to nie dość, że niemieckie, to jeszcze wygląda jak coflina dnia drugiego) i DPM to najtańsze opcje na rynku a do tego bardzo dobrze (flecktarn wiosna-jesień a DPM wiosna-lato) kamuflują w naszym klimacie. Poza tym do obydwu można bez problemów dokupić tanio odpowiednie oporządzenie, w tych samych sklepach, do których wrzuciłem Ci odnośniki.

Edited by Powała

Ale to spokojnie, na razie DPM wybieram bo nie mam większych funduszy :icon_biggrin: A dopiero później wezme się za stylizacje. Dzięki za linki

@Edit

Albo skusze się na Flecktarna... bo fajnie wygląda i ma więcej kieszeni w bluzie, co mi się bardzo sprzyda na razie bo nie będę miał kamizelki :D

Edited by Bantu

Jedynie jeśli wsadzisz dłuższą lufę i ukryjesz ją w tłumiku.

Za niecałe 100 zł więcej niż MP5K masz replikę z lufą przyzwoitej długości 25 cm - 45 cm.

Na korzyść AK czy G36 przemaria również to, że magazynki do nich przenosi się wygodniej niż te go MP5 i pasują do większości stałych ładownic w kamizelkach.

Edited by sledz

Długość lufy nie wpływa bezpośrednio na zasięg repliki, ale za krótka lufa wpływa negatywnie na celność.

Dla prędkości 300-400 fps 25 cm lufy to minimum przyzwoitości.

Jeśli MP5K i AK będą miały po te 350 fps, to oba strzelą na te 50 metrów, ale kulki z 14-centymetrowej lufy polecą prosto przez niecałe 30 metrów a potem gdzie chcą i na granicy zasięgu będziesz miał kilka metrów rozrzutu, a z lufy o długości 35- 45 cm przelecą prosto 40 m i rozrzut będzie kilka razy mniejszy.