juchas27 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 czesc posiadam ak-47 0.28 cyma i teraz bede ja wzmacniac i chcaił bym sie powiedziec czy ta lufa była by odpowiednia do repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152195706-Lufa-6-03-x-455-mm.html prosił bym o pomoc bo nie jestem pewien a replike musze wzmocnic bo bardzo ma mało fps bo kupiłemuzywana a nie ukrywam ze lubie majsterkowac przy replice pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
leriander Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Jak chcesz lufę, która działa tak jak ma działać, to szukaj promyka. Co do długości to zmierz lufę ze stocku u już. Lufy madbulla to trochę loteria. Dlatego bierz promyka. Link to post Share on other sites
goroth Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Nie wiem czy jest sens ładować promyka do cm.028 bo według mnie nie. Najlepiej jak podasz swój budżet który masz na lufę - wtedy najłatwiej będzie ci doradzić. (madbull jest aktualnie nie dostępny, więc go nie kupisz) Link to post Share on other sites
arend Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Ja radzę zainwestować w korepetycje z polskiego. Na lufę przyjdzie czas. Zresztą moim zdaniem poza gumką hopa nie warto w cymę 028 nic więcej inwestować. Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Nie mówiąc już o tym, że lufa o 50 fpsów prędkości wylotowej nie podniesie. Albo kup zestaw lufa i gumka systema albo sama gumka i będzie w porządku. Podniesienie fpsów to większa inwestycja. Link to post Share on other sites
Kuba Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 Albo niech zrobi przegląd, skoro nabył replikę używaną i sprawdzi szczelność układu tłok-cylinder oraz dysza-komora, względnie stan sprężyny. I jak się okaże so ew. jest nie tak, to się będzie można zastanawiać co należałoby wymieniać i czy się to w ogóle opłaca. Pomijając fakt, że lufa to nie kamfora, o ile długość nie stoi na przeszkodzie, z powodzeniem można przełożyć ją w przyszłości do innej repliki. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 To nie jest dział poświęcony tuningowi replik. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts