snip3r Posted June 14, 2005 Report Share Posted June 14, 2005 Na wstępie witam wszystkich. (mój pierwszy post). Do rzeczy, tak jak w temacie, zainteresowany jestem kupnem. Walthera MPL na military.pl: Walther MPL Ale oczywiście wcześniej chciałem znaleźć jakieś opisy, porady, wrażenia osób postronnych, niestety nie znalazłem, jedynie: "Wybrany przez Ciebie temat lub post nie istnieje". Zaś ten model zainteresował mnie z 2 względów. 1. Oryginalny. 2. I drugi powód tym razem poważniejszy. Zamek umieszczony niemal pionowo, który stał by się świetnym ułatwieniem, gdyż niestety jestem leworęczny i jak dla mnie w większości sprzętu zamek jest po "niewłaściwej" stronie. Ktoś miał styczność z tym modelem, i może się wypowiedzieć na jego temat? Ewentualnie poradzić, co zamiast niego wybrać w tej cenie, lub zna jakieś ciekawe modele, które by się w miarę nadawały dla osoby leworęcznej (pomijając ShotGuny). Edited by MeD|1 - poprawione znaczniki BBcode, nie chce mi sie teraz sprawdzać czy taki temat już był, bo nieprzytomny jestem... Sprawdze jutr - jeśli był to ten wywale. Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 Jak leworęczny to kałacha z Cyber Guna.Cholera kiedyś produkował jeszcze Cyber Gun SIGA 552 miał przeładowanie po prawej stronie , czyli był dla leworecznych ale go wycofali:|POZDRO P.S-a co do tego walthera to jego body wygląda jakby było zrobione z plastyku za 5 zł:| pozdro Link to post Share on other sites
snip3r Posted June 15, 2005 Author Report Share Posted June 15, 2005 Hmmm kałach jak dla mnie ma trochę za duże gabaryty. Ale rozumiem, że gdyby przyszło wybrać któryś z nich, to polecono by mi kałacha od CG? Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć, poradzić? PS. Żadnych zmian w moim BBcode nie zauważyłem, jak napisałem tak zostało. Chyba, że jest coś o czym nie wiem ; ) Link to post Share on other sites
Medi Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 Były zmiany - adres www wpisałeś w cudzysłowiu ( "..." ), co sprawiało że link nie działał... Przykład WP Przykład prawidłowy WP Link to post Share on other sites
snip3r Posted June 15, 2005 Author Report Share Posted June 15, 2005 Były zmiany - adres www wpisałeś w cudzysłowiu ( "..." ), co sprawiało że link nie działał...Przykład WP Przykład prawidłowy WP Tak poza tematem, prawda - pierwszy mój zapis był z znacznikami " jednak po wysłaniu posta i zauważeniu błędu osobiście edytowałem post i poprawiłem.... A adnotacja moderatora pojawiła się kupę czasu po mojej poprawie. Istnieje, możliwość, że zarówno ja i moderator poprawialiśmy post w tym samym momencie, przeocz każdy uważa, że to on sam poprawił.. choć wątpię. Ale mniejsza o to nie będę się spierał, bo nie jest to już aż tak istotne. Bardziej mnie interesuje problem z zakupem, który „sprzęt” wybrać. gdyż na razie mój skromny budżet nie pozwoli na zakup innego sprzętu gdy 1 okaże się niewypałem. Link to post Share on other sites
homik Posted June 15, 2005 Report Share Posted June 15, 2005 ak z cg jest bardzo plastikowy i wszystko w nim lata i trzeszczy a koledze po 2tygodniach ulamala sie kolba... mozesz sprubowac z jakas XM ktore maja przeladowanie dla lewo i prawo recznych Link to post Share on other sites
snip3r Posted June 15, 2005 Author Report Share Posted June 15, 2005 W takim razie już sam nie wiem, niby od TM, ale jak na razie nie ma pozytywnej opinii od nikogo, chyba się skończy na tym, że kupię TM-a MP5 A3 nie będzie za wygodnie ale przynajmniej sprawdzone i pewne, choć Walter na pierwszy rzut oka wydawał mi się nie najgorszy. Jak widać MPL niecieczy się popularnością prawie wcale. Jeszcze to przemyśle, moze napłyną jakieś dodatkowe opinie przez ten czas ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts