Szaszłyk Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 952V Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 pardon, teraz zobaczyłem czarną "dupe" latarki :( Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Przestudiowałem temat przeglądam maniakalnie fotki MARSOC'u i postanowiłem przygotować stylizację. Jednak zgodnie z nazwą tematu mam parę pytań. 1. Czy zdarza się używać ładownic w woodlandzie? Szukałem nie znalazłem ale możliwe że słabo szukam. 2. Czy set: a)Spodnie bdu woodland b)Pas rescue belt (jaki kolor?) c)Bluza Raid woodland d)Buty trekingowe salomony/asolo e)Rękawice mechanix original WDL czy nomexy olive? f)MICH 2000 z norotosem, szynami ARC odpowiednio malnięty (kocie oczy?/gogle?/rihno?) g)Sordin'y (może być bowman?) h)PTT u94 i)Arafatka/neck gaiter? j)Kamizelka LBT 6094 CB/olive? Na niej ładownice w zależności od odpowiedzi na pierwsze pytanie WDL/CB/Multicam? k)Fanny pack CB l)Bandolier na granaty 40mm khaki m)Replika block II szyny 12" DD, eotech 553, m3x,peq 15, krótki m203 kolba CTR, zawieszenie CB Będę wdzięczny za odpowiedź jak i nakierowanie w którym okresie by się taki set odnalazł ;) Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 (edited) Kamizelkę zmień - w zależności od okresu wybór kamizelek masz taki ( piszę o tych najpopularniejszych ) : Ciras, MBAV, JPC, CPC, LV-MBAV, PACA. Ładownice w MJK, CB, Multicam głownie Edited August 11, 2015 by Miszczo Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Yo, czy marszczok uzywał klasycznych risów w cqbr czy tylko DD 9" (okres 2010 i nowsze). I XPS-2 czy XPS styknie ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Na fotach 5th MSOB z Iraku 2007-2014 przwija się M4 w konfigu Block I (razem z Block II zresztą). Dokładnych dat nie podam, fotki trafiły do mnie jako "referencyjne" z takim zbiorczym przedziałem. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 rzucisz linkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 http://www.levelzeroheroes.com/5thmsorb.html Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 A możecie mi powiedzieć w jakich latach Marsoki używali CIRASów a w jakich JPC. Z tego co wiem te pierwsze zostały zastąpione, ale czy dalej je można spotkać w tej jednostce? Inaczej czy JPC mogły się spotkać z CIRASem? Kolega w pierwszym poście zapytał co z magpulizacją eMek. I wspomniał o MOE Trigger Guard. chciałem zapytać czy w ogóle wojskowi używają tego gadżetu? Bo na fotografiach się z tym nie spotkałem, ale mogłem przeoczyć, bo to dość mały element. I ostatnie pytanie, w jakim okresie MARSOC używał zestawów TASC? Czy są nadal w użyciu? Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 co do cirasa i jpc jednocześnie, to nie jestem się w stanie wypowiedzieć, bo po prostu mi się pomieszało :D moe trigger guard wydaje mi się akceptowalny (prywatny zakup) a zestawy tasc ostatnio bodajże na zdjęciu z ćwiczeń snajperskich z 2013 :) Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Dziękuję bardzo za pomoc. Co do kamizelek to może ktoś jeszcze coś podpowie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Obecnie używają FirstSpear - to tak drogą dygresji ^^ Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 (edited) Obecnie używają FirstSpear - to tak drogą dygresji ^^ równocześnie z jpc, avs, cpc, mbav, lv-mbav :icon_smile: ostatnio widuje się też jpc w rg Edited September 21, 2015 by Michi18 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Pany, szukam jakiejś hydracji na JPC. Co używano, w co wrzucić bukłak ? Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Ogolnie to srednio bardzo w tym temacie :D charge pouch i standardowy camel ten z molle, postaram sie jutro potwierdzic fotkami Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Ok. Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 charge pouch całkiem z prawej również z prawej :) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 1. Która z firm robi dobre jakościowo kopie combat pantsów? Na aliexpress znalazłem TMC oraz allwina w woodlandzie. Ktore będą lepsze jakościowo/wytrzymałościowo? Zalezy mi na samych spodniach, combat shirta i tak będe szył sam. 2. Ma ktos fotki marsoców z JPC w RG? Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 1. FFI robi kopie combat setu. 2. Quote Link to post Share on other sites
Rzeznik124 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 (edited) 1. Która z firm robi dobre jakościowo kopie combat pantsów? Na aliexpress znalazłem TMC [...] Mam styczność tylko z Combat Shirtem z TMC. Jakość jak to przy tej klasie ciuszkach. Na "ersoftowe pole walki" wystarczające. Bardziej wg mnie zastrzeżenia budzi kolorystyka niż jakość wykoanania: https://plus.google....sts/R8w2F12KHJk Edited September 25, 2015 by Rzeznik124 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Michi18: a na plecach co ma gościu z prawej? To jest ten charge pouch ? Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 ale na którym zdjęciu? : ) bo na pierwszym charge, a na drugim najzwyklejszy fsbe II hydration pouch :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Na pierwszej focie. Przepraszam, nie sprecyzowałem. Jakaś fajną kopię EI ktoś zna tej kieszeni :P ? Quote Link to post Share on other sites
Michi18 Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Niestety nie ma. Tylko oryginal na ebay, ale nie jest drogi. Ok 40$ :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 5, 2015 Report Share Posted October 5, 2015 Dzięki, widziałem juz na ebay, chyba zamówię :) a co to moze byc za pas ? https://instagram.com/p/6QRAolQ1dV/ Bardziej rozchodzi mi się o rękaw molle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts