tofik___ Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 Witam. Ma ktoś może jakieś pomysły jak usztywnić kolbę w mp5 CA ? Próbowałem ją wszelako podklejać co by ciężej wchodziła, ale to nic nie daje. Chwieje mi się nadal, co prawda lekko i znośnie ale jednak. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 AloHA! Jak to "się chwieje" ?? :? W którą stronę?? Co Ty z nią robiłeś.... Ja miałem dwie sztuki ze stałą kobą i nic się nie chwiało :| Jak...Jak to możliwe w ogóle jest :?: :idea: :? :lol: A tak na poważnie to masz przesrane. Spróbuj pożyczyć od kogoś innego kolbę i zobaczysz czy to wina kolby Twojej czy gniazda. Jak kolba jest to dupy to ja proponuję CTI (czarna taśma izolacyjna) użyć na GÓRĘ gniazda i od dołu oraz na boki (żeby zmniejszyć luz...) - chyba, że już próbowałeś...To ja już nie wiem :| O zabiegach z metalową szyną nie będę pisał, bo nie wiem jak to się robi... pozdro, Rash. Quote Link to post Share on other sites
Kłos Posted June 17, 2005 Report Share Posted June 17, 2005 CTI ponad wszystko:D u mnie ten motyw dziala, po zastosowaniu nie chwieje sie i jest cacy:) Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 18, 2005 Author Report Share Posted June 18, 2005 Próbowałem stosować CTI, nic nie dawało, może spróbuje dać jej więcej. Rash, kolba chwieje się, nie góra-dół, a na boki, może mam felerny egzemplarz, może to wina stosowania pasa... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 18, 2005 Author Report Share Posted June 18, 2005 No niestety, "CTI" nie pomogła, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Jak nie to temat można wywalić, jakoś dam sobie radę z tą kolbą. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 18, 2005 Report Share Posted June 18, 2005 Nie wiem jakie jest połączenie kolba-body w mp5, w kałachu CG działa-2 wkręty na tylot drastycznie i wogóle(sam bym tak nie zrobił :wink: ) ale jak trzeba... Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 19, 2005 Author Report Share Posted June 19, 2005 Dobra, dzięki, temat można wywalić, no chyba że mod będzie chciał zachować dla potomności albo ktoś coś jeszcze wymyśli. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 Mam podobny problem :? Udalo Ci sie jakos to zrobic ? Ma ktos jakies nowe pomysly ? :F Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 a ja mialem ten sam problem - kolba chwiala sie na boki, bo sie juz lekko wyrobila... po prostu wlozylem miedzy kolbe a srobke mocujaca ja zwykla podkladke do wkretow i... wszystko pieknie dziala. Wiem, ze niektorzy tez wymieniaja sam wkret, a nawet "uszytwniaja" sylikonem :] Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted November 11, 2005 Author Report Share Posted November 11, 2005 Jak kolbę masz założoną to poprostu powtykaj jakimś śrubokrętem albo czymś płaskim kawałki izolacji między body a kolbe - sprawdzone, działa. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 mam kolbe stałą :F Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted November 12, 2005 Author Report Share Posted November 12, 2005 Hehe czytaj uważnie, chodziło o to że jak masz kolbę ZAłożoną na body(poprostu przykręcona tak jakby miałabyć używana), a nie Złożoną. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
~moroman Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 ale tofiku drogi! sprecyzujmy.... ty masz kolbę pełną czy wysuwaną? bo to są dwie odmienne sprawy... bo w pełnej wystarczy że wsadzisz bilet, podkładke filcową... cokolwiek pod kolbę i jest lajt, a ze składaną to ja nie wiem o co ci chodzi... Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 sorka faktycznie :ściana: Moroman: gdzie konretnie wlozyc ten filc czy cos .... jak to pod kolbę :?: Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 Witam. gdzie konretnie wlozyc ten filc czy cos Włóż to między kolbe a body i wszystko powinno być dobrze. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 chyba tofikowi chodzilo o wersje ze stala kolba...ja mialem taki sam problem i wsadzielm pomiedzy body a kolbe 2 dekturki w oloze czarnym rzecz jasna...w rowki gdzie w skladanej klolbie chowaja sie szyny...(nie wiem jak to fachowo nazwac)...i dzial..nei ma ruchy na boki...bardziej meni denrwoje ruch muszki i tlumnika ognia ...co go przykrece to i tak alta i tak...a jak juz podlozylem cios to po pewnym czasie sie wyrabia...ale to jest spowodowane tym ze tam jest hak na zawiesznei i dlatego tak sie dzieij...ale chyba to juz wada nawet orginalu...tak sadze... Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted November 13, 2005 Author Report Share Posted November 13, 2005 Tak dokładnie mi o to chodziło żeby wsadzić kawalki izolacji na założoną już kolbę pomiędzy body a kolbę. Nie bawić się w żadne naklejanie kawałków izolacji na body a na to dopiero zakładać kolbę. Pozdrawiam ps.mam (a właściwie miałem :wink: ) mp5 ze stałą kolbą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts