SirHawk Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Jak zwyczajna niedzielna strzelanka-jebanka, to po co dyscyplina? Milsim i jemu podobne to co innego. Quote Link to post Share on other sites
akakak Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 (edited) OT: Nie rozumiem także kamuflaży pustynnych, kanapowych etc. oraz rzeczy (szpeju) w CB itd. w lesie. Tzn. nie rozumiem co skłania ludzi, żeby tak się demaskować. Chyba jestem za płytki... :hahaha: Lans, slyszales o tym? Szpej w CB, do tego mundur w digital'u woodland'owym, takie powszechne combo :icon_smile: @Edit: Jak zwyczajna niedzielna strzelanka-jebanka, to po co dyscyplina? Po to abys ta niedzielna strzelanke zapamietal jako fajny dzien i nabieranie doswiadczenia, a nie tylko jako 'niedzielna nudna jebanka' ignorancie. Edited August 11, 2013 by akakak Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Spokojnie, jest masa strzelanek, w której można pozbierać doświadczenia. Jednak ponad pięć lat zbierania doświadczenia na poważniejszych imprezach oraz robieniu treningów z taktyki sprawia, że zwyczajna niedzielna jebanka wśród najlepszych możliwych kompanów w Airsofcie sprawia, że zwyczajna niedzielna jebanka staje się wyśmienitą, śmieszną i bardzo fajną niedzielną jebanką, zamiast niedzielną nudną jebanką. Ale podobno jestem ignorantem. To pewnie się nie znam i mamroczę jakieś farmazony. PS. Możliwe, że brak profilowego jest kolejną oznaką ignorancji. Ale pewnie się nie znam. Edited August 11, 2013 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Dyscyplina. :lol: No w wojsku dyscyplina i piękna musztra to na pokaz jest. A na co dzień to typowa przepierdolka, luzik (w obrębie pododdziałów za co jest czasem szorowanie łbów wyżej) i normalne życie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Po to abys ta niedzielna strzelanke zapamietal jako fajny dzien i nabieranie doswiadczenia, a nie tylko jako 'niedzielna nudna jebanka' ignorancie. Zluzuj poślady bo na wrzody umrzesz ;). Fajnie jak drużyna jest zorganizowana i szybko się szpejuje, staje do zbiórki, nie ma pitolenia o dupie Maryni podczas objaśniania zasad rozgrywki, ale z drugiej strony jedziemy w teren postrzelać i się pobawić, wyluzować. Zdrowy rozsądek, zdrowy rozsądek przede wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Zluzuj poślady bo na wrzody umrzesz :icon_wink:. Fajnie jak drużyna jest zorganizowana i szybko się szpejuje, staje do zbiórki, nie ma pitolenia o dupie Maryni podczas objaśniania zasad rozgrywki, ale z drugiej strony jedziemy w teren postrzelać i się pobawić, wyluzować. Zdrowy rozsądek, zdrowy rozsądek przede wszystkim. O tak, zdrowy rozsądek to podstawa. Dlatego pisałem, że trzeba umieć się zachować - na niedzielnej strzelance może być luz, ale, kurde, jak pojadę gdzieś ze swoją ekipą to chciałbym być dobrze zapamiętany, a nie jako ekipa na którą zawsze trzeba czekać (bo się szpejują pięć lat) czy jako ekipa, która nic nie robi tylko się wygłupia, gada, pali fajki itd. OT: MarekMac ułamał Ci się ten "cycek" z gwintem (obok przycisku zwalniania magazynka), na który nakręca się magazynek rurowy? Jeśli tak i to jest AGM to nic nie zrobisz. I to jest chyba największa wada konstrukcyjna tego shotguna (w tym modelu, ale produkcji DE jest chyba tak samo). :icon_biggrin: "Troche" nieświeże informacje masz. Mam AGMa dłużej niż Ty konto na tym forum i już przed zakupem miałem obczajony ten sposób. Quote Link to post Share on other sites
shooter_1000 Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Najważniejsze, by we wszystkim znaleźć równowagę i przyjemność! To piękny sport, który w przypadku niektórych przerodził się w pewien styl życia. Jeśli są wśród nas ludzie, którzy myślą podobnie, to dzięki ASG można wykreować nową rzeczywistość... :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 (edited) (...)Fajnie jak drużyna jest zorganizowana i szybko się szpejuje, staje do zbiórki, nie ma pitolenia o dupie Maryni podczas objaśniania zasad rozgrywki, ale z drugiej strony jedziemy w teren postrzelać i się pobawić, wyluzować. Zdrowy rozsądek, zdrowy rozsądek przede wszystkim. Najważniejsze, by we wszystkim znaleźć równowagę i przyjemność! To piękny sport, który w przypadku niektórych przerodził się w pewien styl życia. Jeśli są wśród nas ludzie, którzy myślą podobnie, to dzięki ASG można wykreować nową rzeczywistość... :icon_razz2: Moim zdaniem, jeśli wszyscy tak podchodziliby do ASG, to na prawdę byłoby fajnie. Tylko w jaki sposób zaszczepić w ludziach rozsądek... :icon_confused3: Edited January 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KOSA 55 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Znalazłem przed chwilą coś ciekawego, zdjęcie na facebook'owym profilu szkoły w której znajduje się klasa mundurowa. Ukazuje to bardzo przesadzone podejście do asg w Polsce. Naprawdę bardzo przesadzone, ostrzegam: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.624105557653035.1073741891.442528049144121&type=3 Jest to klasa w której niektórzy są w Strzelcu, a że nauczyciel jest "dowódcą" (nie wiem jak tam oni mają) to pozwala im chodzić do szkoły i na różne imprezy właśnie w obszyciach Strzelca. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 No fakt, warta z replikami to jednak trochę za dużo. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Dodatkowo warta z różnymi replikami (AK i eMka) wygląda mało hmmm... estetycznie? Fachowo? Ciężko mi dobrać pasujące słowo, ale nie wygląda to fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 (edited) Dodatkowo warta z różnymi replikami (AK i eMka) wygląda mało hmmm... estetycznie? Fachowo? Ciężko mi dobrać pasujące słowo, ale nie wygląda to fajnie. Zwyczajnie śmiesznie. Jeszcze te akcesoria: latarka, dwójnóg, haha. Ale pewnie ktoś chciał dobrze :icon_razz: Edited January 11, 2014 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 (edited) Wygląda jak warta z korporacji zbrojnej ;p Imo, temat zdj chyba powinien wylądować w innej kategorii. Edited January 11, 2014 by Jey85 Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 A dla mnie ASG to okazja do nadrobienia zaległości i pozbierania zabawek, których w dzieciństwie po prostu nie miałem :icon_wink: Ojciec wojskowy więc najpierw miałem "w rękach" ostrego AK czy P64 a dopiero później pierwszy zabawkowy pistolet (o ile w ogóle kiedyś jakiś miałem, żołnierze miewają dziwny stosunek do zabawek militarnych), więcej czasu spędziłem też strzelając z wiatrówki na różnych imprezach i zawodach niż bawiąc się z kolegami i krzycząc "bang dostałeś" a później się dorosło i tak już jakoś zostało. Ze 3 lata temu kumpel z działu w ramach imprezy integracyjnej dostarczył szpej i know-how dla parunastu osób i po tym radosnym i całkowicie bezsensownym bieganiu po krzakach tak mnie wciągnęło, że na tegorocznej imprezie miałem już swoje M4, kompletny mundur i kamizelkę w WZ.93, gogle i resztę niezbędnego szpeju. Nie strzelam się za często ale posiadanie raczej ładnych replik jak G&P czy KSC sprawia mi wielką przyjemność ze względów czysto estetycznych, chyba należę do tej zboczonej części populacji, która uważa że broń jest po prostu seksowna :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts