Vilk Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 (edited) Siemka. Jak w temacie, potrzebuje porad kilka odnośnie zakupu MP5 A3. Chciałbym wzorować się na AT ( BOA,SPAP,CBŚ, itp...) z tego powodu wybór padł na ten model. Chciałbym żeby miał możliwość rozbudowy o np. latarkę i kolimator. Nie musi mieć oryginalnych oznaczeń producenta ale jak najbliższe odwzorowanie do wersji ostrej. Znalazłem w paru sklepach parę mp-piątek, tylko że moja przygoda z ASG skończyła się na jednym SLR105 od CA a potem to... inna historia:) Zauważyłem kilka dopisków przy replikach CA których wcześniej nie było: sportline, B&T. Moje pytanie brzmi co to znaczy i czym się różni od innych? Chciałbym replikę z 1 klasy jakości- no chyba że firmy z dolnej klasy jak cyma itp. poprawiły się na jakości i opłaca się inwestować? Od razu napiszę że poza dokupieniem precyzyjnej lufy nie będę zmieniał bebechów. Chce mieć do 360fps'ów bo interesuje mnie CQB bardziej niż las, choć czasem w krzaki tez się zapuszczę :icon_smile: Jakieś propozycje? Proszę nie linczujcie mnie jak jest gdzieś temat o tym modelu repliki z tego bądź ubiegłego roku- mogłem przegapić. A czasem wiecie ma się .... na oczach:) Z góry dzięki:) Edited August 9, 2013 by OFF przeniesione do "Jak zacząć?" z "Repliki elektryczne" Link to post Share on other sites
OFF Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/31252-mp-5/ nie widziałeś tego? Link to post Share on other sites
Vilk Posted August 9, 2013 Author Report Share Posted August 9, 2013 Ah no widziałem i nawet chciałem przeczytać ale...:) Kliknołem sobie na wszystkie tematy o Mp5 od CA i ICS i wszyły z tego po pierwsze: tematy i posty z przed 2006r ( wnioskuje że przez 5 lat coś się jednak mogło zmienić) a po drugie przekierowało mnie z większości postów na stronę główną- może nie istniejące już tematy? albo błąd przeglądarki? a po trzecie chyba przegapiłem MP5A3 chyba że A2 to całkiem to samo:) Link to post Share on other sites
OFF Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Wywnioskowałeś też, że gdyby coś się zmieniło i tamte posty byłyby już nieaktualne to pewnie znalazłbyś o tym wzmiankę na forum? :P Link to post Share on other sites
Vilk Posted August 9, 2013 Author Report Share Posted August 9, 2013 Możliwe też że zmieniło się dużo, ale nikt nie uaktualnił informacji zawartych w przyklejonym topicu:) Nie roztrząsajmy powodu braku lub ukrycia przed moim wzrokiem aktualnej wzmianki o tym konkretnym modelu co mnie interesuje- to bezcelowe przerzucać się argumentami o "wnioskowaniu" jak można to rozwiązać kilkoma konkretnymi odpowiedziami:) Proponuję, jak ktoś ma chęć pomóc i ma na ten temat aktualna wiedzę niech skrobnie parę informacji:) Naprawdę zależy mi na "zrobieniu sobie dobrze" kupnem zadowalającej mnie repliki:) Z góry dzięki:) Link to post Share on other sites
OFF Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Zauważyłem kilka dopisków przy replikach CA których wcześniej nie było: sportline, B&T. Moje pytanie brzmi co to znaczy i czym się różni od innych? Nowa seria jest licencjonowana przez amerykańskiego producenta wersji ostrej – firmę B&T. Sportline/eco itp. to tańsza wersja, która zazwyczaj posiada korpus z plastiku i czasem ma słabsze bebechy. Chciałbym replikę z 1 klasy jakości- no chyba że firmy z dolnej klasy jak cyma itp. poprawiły się na jakości i opłaca się inwestować? Jeśli masz pieniądze to lepiej weź coś 1 klasy ;) CA robi fajne MP5, SRC ponoć też (Lesio chyba o tym wspominał). Link to post Share on other sites
Vilk Posted August 9, 2013 Author Report Share Posted August 9, 2013 Konkrety. Dziękuje i doceniam! OK, czyli będę unikał wersji sportline/eco i szukał dopisku B&T. Nie chcę plastiku. W CQB jest jednak trochę betonu a zależy mi na trwałości i realnośći repliki:) A wiesz może czy w replikach CA i SRC a może TM? jest odrzut zamka czy tylko w wersjach na gaz? Trochę nad godzin się weźmie i może starczy:) Link to post Share on other sites
OFF Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Raczej nie mają BB, jak coś to w opisach zazwyczaj jest wzmianka o tym. http://wmasg.pl/pl/armoury/show/61409 tutaj MP5 G&G z BB ;) Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Jesli potrzebujesz konkretnie MP5A3, to do wyboru masz zdaje się tylko CA i ICS. Pozostali producenci, czyli G&G, TM (pomijam ich repliki sprężynowe), SRC, CYMA i JG robią tylko wersje z obustronnym selektorem - no chyba, że sprowadzisz sobie z Chin odpowiednią konwersję ($31). Link to post Share on other sites
Vilk Posted August 10, 2013 Author Report Share Posted August 10, 2013 Dzięki za odp. A którą firmę polecasz? CA w wersji B&T czy ICS? O ten model chodzi mi głównie z chęci wzorowania sie na polskim AT wszelkiej maści i z tego co znalazłem, tylko ten model + model z TFL jest używany. Oczywiście mogę się mylić. Jeżeli MP5A3 od MP5A5 różni się tylko obustronnym selektorem to jestem skłonny przeboleć- byle full metal:) Z tego co wyczytałem Firma TM robi dobre repliki ale nie wiem jak reszta przez Ciebie wymienionych:) Problem z tym że nie wiem czy uda mi sie ten model nowy kupić. Przeglądam sklepy i wszędzie jest brak... Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 ICSa na oczy nie widziałem, natomiast CA posiadam i jak najbardziej mogę polecić. TM to plastik. CA niby jest dostępne np tu, ale nie mam pojęcia, co to za sklep: http://airsoftshop.pl/46,classic-army-mp5-a3.html Link to post Share on other sites
Vilk Posted August 11, 2013 Author Report Share Posted August 11, 2013 Dzięki wszystkim za odp. Temat do zamknięcia:) Link to post Share on other sites
Recommended Posts