Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dajcie rad kilka-Mp5

Recommended Posts

Siemka.

Jak w temacie, potrzebuje porad kilka odnośnie zakupu MP5 A3. Chciałbym wzorować się na AT ( BOA,SPAP,CBŚ, itp...) z tego powodu wybór padł na ten model. Chciałbym żeby miał możliwość rozbudowy o np. latarkę i kolimator. Nie musi mieć oryginalnych oznaczeń producenta ale jak najbliższe odwzorowanie do wersji ostrej.

Znalazłem w paru sklepach parę mp-piątek, tylko że moja przygoda z ASG skończyła się na jednym SLR105 od CA a potem to... inna historia:)

Zauważyłem kilka dopisków przy replikach CA których wcześniej nie było: sportline, B&T. Moje pytanie brzmi co to znaczy i czym się różni od innych?

Chciałbym replikę z 1 klasy jakości- no chyba że firmy z dolnej klasy jak cyma itp. poprawiły się na jakości i opłaca się inwestować?

Od razu napiszę że poza dokupieniem precyzyjnej lufy nie będę zmieniał bebechów. Chce mieć do 360fps'ów bo interesuje mnie CQB bardziej niż las, choć czasem w krzaki tez się zapuszczę :icon_smile:

Jakieś propozycje?

Proszę nie linczujcie mnie jak jest gdzieś temat o tym modelu repliki z tego bądź ubiegłego roku- mogłem przegapić. A czasem wiecie ma się .... na oczach:)

Z góry dzięki:)

Edited by OFF
przeniesione do "Jak zacząć?" z "Repliki elektryczne"

Ah no widziałem i nawet chciałem przeczytać ale...:)

Kliknołem sobie na wszystkie tematy o Mp5 od CA i ICS i wszyły z tego po pierwsze: tematy i posty z przed 2006r ( wnioskuje że przez 5 lat coś się jednak mogło zmienić) a po drugie przekierowało mnie z większości postów na stronę główną- może nie istniejące już tematy? albo błąd przeglądarki? a po trzecie chyba przegapiłem MP5A3 chyba że A2 to całkiem to samo:)

Możliwe też że zmieniło się dużo, ale nikt nie uaktualnił informacji zawartych w przyklejonym topicu:) Nie roztrząsajmy powodu braku lub ukrycia przed moim wzrokiem aktualnej wzmianki o tym konkretnym modelu co mnie interesuje- to bezcelowe przerzucać się argumentami o "wnioskowaniu" jak można to rozwiązać kilkoma konkretnymi odpowiedziami:)

Proponuję, jak ktoś ma chęć pomóc i ma na ten temat aktualna wiedzę niech skrobnie parę informacji:) Naprawdę zależy mi na "zrobieniu sobie dobrze" kupnem zadowalającej mnie repliki:)

Z góry dzięki:)

Zauważyłem kilka dopisków przy replikach CA których wcześniej nie było: sportline, B&T. Moje pytanie brzmi co to znaczy i czym się różni od innych?

Sportline/eco itp. to tańsza wersja, która zazwyczaj posiada korpus z plastiku i czasem ma słabsze bebechy.

Chciałbym replikę z 1 klasy jakości- no chyba że firmy z dolnej klasy jak cyma itp. poprawiły się na jakości i opłaca się inwestować?
Jeśli masz pieniądze to lepiej weź coś 1 klasy ;)

CA robi fajne MP5, SRC ponoć też (Lesio chyba o tym wspominał).

Konkrety. Dziękuje i doceniam!

OK, czyli będę unikał wersji sportline/eco i szukał dopisku B&T.

Nie chcę plastiku. W CQB jest jednak trochę betonu a zależy mi na trwałości i realnośći repliki:)

A wiesz może czy w replikach CA i SRC a może TM? jest odrzut zamka czy tylko w wersjach na gaz?

Trochę nad godzin się weźmie i może starczy:)

Jesli potrzebujesz konkretnie MP5A3, to do wyboru masz zdaje się tylko CA i ICS. Pozostali producenci, czyli G&G, TM (pomijam ich repliki sprężynowe), SRC, CYMA i JG robią tylko wersje z obustronnym selektorem - no chyba, że sprowadzisz sobie z Chin odpowiednią konwersję ($31).

Dzięki za odp.

A którą firmę polecasz? CA w wersji B&T czy ICS? O ten model chodzi mi głównie z chęci wzorowania sie na polskim AT wszelkiej maści i z tego co znalazłem, tylko ten model + model z TFL jest używany.

Oczywiście mogę się mylić. Jeżeli MP5A3 od MP5A5 różni się tylko obustronnym selektorem to jestem skłonny przeboleć- byle full metal:)

Z tego co wyczytałem Firma TM robi dobre repliki ale nie wiem jak reszta przez Ciebie wymienionych:)

Problem z tym że nie wiem czy uda mi sie ten model nowy kupić. Przeglądam sklepy i wszędzie jest brak...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...