JanuSZSZ Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Czytałem wiele na ten temat ale nadal nie wiem co wybrac . Chciałbym aby wytrzymało z Minimum 2 Lata , można było je później fajnie ulepszać (szyny , kolimatorek , i jakieś środkowe części gdy się zniszczą ) . Fajnie by było gdyby korpus był stalowy . Licze na wsparcie i fajne propozycje . PS Chciałbym jakieś konkretne modele , a nie "Bierz Cyme" Z góry Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 (edited) Cała seria RK SW od Boyi, model obojętny :icon_wink: Edited August 18, 2013 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
JanuSZSZ Posted August 18, 2013 Author Report Share Posted August 18, 2013 Replika Nie musi być w pełni stalowa i niestety muszę zmieścić się w tych 500/600 zł Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Mam boya w stoku to masakra, do tej kwoty na 2 lata brał bym cymę. Model 0.40 lub 0.45 Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 (edited) Ja bym bardzo przemyślał zakup tego karabinka: http://gunfire.pl/pr...inka-GFG16.html . Inaczej pozostaje Ci średnio wykonane boyi (nawet SW są dziś takie sobie), bo odpowiednich cym na stanie sklepów nie uświadczy Do tej mojej propozycji dodał bym w przyszłości ris na rurę gazową i fajny kolimator. Edited August 18, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
JanuSZSZ Posted August 18, 2013 Author Report Share Posted August 18, 2013 (edited) W tym karabinie nie ma możliwości odczepienia przedniego chwytu ? A to RK ?? : http://gunfire.pl/pr...1285-RK-06.html Edited August 18, 2013 by JanuSZSZ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Seria RK to dobra seria, ale radziłbym poszukać w wersji S lub SW - może uda Ci się znaleźć taki model mieszczący się w Twoim budżecie, a jednak stal jest bardziej wytrzymała niż ZnAl. Co prawda w opisie podlinkowanej repliki jest napisane, że to prawdziwe drewno i stal, ale takie wersje oznaczane są właśnie SW więc warto dopytać się sklepu czy w tej replice na pewno jest stal i drewno. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 (edited) W RK-06 ze stali nie jest tylko lufa zewnętrzna, kolanko gazowe, podstawa szczerbinki i muszka. Wszystko jest dokładnie napisane. Edited August 19, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 (edited) jednak stal jest bardziej wytrzymała niż ZnAl. Niewątpliwie prawda. Z drugiej strony - replika nie młotek, nie będzie chyba używana do wbijania gwoździ ;). Z mojego doswiadczenia - ZnAl-owe elemnty wystarczają w normalnym użytkowaniu. A nie mają skłonności do rdzewienia. Ba, jak się nie ma szczególnego pecha, to i ABS potrafi starczyć. W Becie z plastikowym body poszło mi mocowanie kolby - i to na tyle, ze kolba była chwiejna, a nie, że odpadła. Wymieniłem na ZnAL, i... od lat bez problemów. Co skłania mnie ku twierdzeniu, że stal to jednak cokolwiek przerost formy nad treścią, jeśli bierzemy pod uwagę warunki ASG. Edited August 19, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Ja również podepnę się pod proponujących RK Boyi. Sam mam Rk-06 z gumką G&G zieloną i śmiga świetnie. Co do awaryjności można się przyczepić tylko do baterii która czasem sie buntuje i ogólnie nie jest najlepszej jakości, dlatego polecam kupić jakiegoś lipo. Solidnie wykonany, już nie raz zaliczył jakieś tam uderzenia o ściany, ziemię itp a dalej jest w dobrej formie :) W większości oczywiście z metalu. Mogę spokojnie polecić ci całą serię RK bo moja replika nie jest jedyną jaką wdziałem z tej serii, i wszystkie były świetne za wyjątkiem baterii. Ale pociągnie ona jeden sezon bez szwanków spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts