Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Najlepsze AK do 600 ZŁ

Recommended Posts

Czytałem wiele na ten temat ale nadal nie wiem co wybrac . Chciałbym aby wytrzymało z Minimum 2 Lata , można było je później fajnie ulepszać (szyny , kolimatorek , i jakieś środkowe części gdy się zniszczą ) .

Fajnie by było gdyby korpus był stalowy .

Licze na wsparcie i fajne propozycje .

PS Chciałbym jakieś konkretne modele , a nie "Bierz Cyme"

Z góry Dzięki

Seria RK to dobra seria, ale radziłbym poszukać w wersji S lub SW - może uda Ci się znaleźć taki model mieszczący się w Twoim budżecie, a jednak stal jest bardziej wytrzymała niż ZnAl. Co prawda w opisie podlinkowanej repliki jest napisane, że to prawdziwe drewno i stal, ale takie wersje oznaczane są właśnie SW więc warto dopytać się sklepu czy w tej replice na pewno jest stal i drewno.

jednak stal jest bardziej wytrzymała niż ZnAl.

Niewątpliwie prawda. Z drugiej strony - replika nie młotek, nie będzie chyba używana do wbijania gwoździ ;). Z mojego doswiadczenia - ZnAl-owe elemnty wystarczają w normalnym użytkowaniu. A nie mają skłonności do rdzewienia. Ba, jak się nie ma szczególnego pecha, to i ABS potrafi starczyć. W Becie z plastikowym body poszło mi mocowanie kolby - i to na tyle, ze kolba była chwiejna, a nie, że odpadła. Wymieniłem na ZnAL, i... od lat bez problemów.

Co skłania mnie ku twierdzeniu, że stal to jednak cokolwiek przerost formy nad treścią, jeśli bierzemy pod uwagę warunki ASG.

Edited by Errhile

Ja również podepnę się pod proponujących RK Boyi. Sam mam Rk-06 z gumką G&G zieloną i śmiga świetnie. Co do awaryjności można się przyczepić tylko do baterii która czasem sie buntuje i ogólnie nie jest najlepszej jakości, dlatego polecam kupić jakiegoś lipo. Solidnie wykonany, już nie raz zaliczył jakieś tam uderzenia o ściany, ziemię itp a dalej jest w dobrej formie :) W większości oczywiście z metalu. Mogę spokojnie polecić ci całą serię RK bo moja replika nie jest jedyną jaką wdziałem z tej serii, i wszystkie były świetne za wyjątkiem baterii. Ale pociągnie ona jeden sezon bez szwanków spokojnie.