FunMan17 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 WITAM!!! Jestem nowy na forum i wpadły mi w oko 2 repliki: 1-g3: http://gunfire.pl/product-pol-1152190147-Replika-karabinu-JG098.html 2-jg2038 http://gunfire.pl/product-pol-1152199605-Replika-elektryczna-karabinu-JG2038.html Osobiście bardziej podoba mi sie replika jg2038 :). Oprócz tego co byście polecili do 700zł(już posiadam ak74 wiec ak już bym nie chciał)? Czy długa lufa robi różnice? Czy te repliki będą dobrze się spisywać? Ewentualnie co trzeba by wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Ej no ale jak masz ak to chyba nie jesteś nowy Quote Link to post Share on other sites
FunMan17 Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Nie bylem jeszcze na strzelance bobkupilem go uzywanegi i sie grzeje niewiadomo czemu. Chce wkoncu zaczac asg i kupic sobie dzialqjaca replike i kalacha chyba sprzedam. Przepraszam za błędy, pisze z telefonu :) Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Zobacz replikę gfg14 czyli rebrand jg - taniej i lepiej Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html Za pozostale pieniadze wymieniasz przede wszystkim gumke hop up. Dodatkowo kable na niskooporowe i wsadzasz baterie lipo 7, 4V (tu pojawia sie takze kwestia zakupu ladowarki). Mozesz jeszcze teoretycznie zainwestowac w lufe precyzyjna, ale w takiej replice mija sie to kompletnie z celem. Co do tuningu mocowego, to raczej odradzam, moznaby zrobic wrecz lekki downgrade wsadzajac markwe M100. Oczywiscie najlepiej caly uklad dodatkowo doszczelnic, co doprowadzi do tego, ze uzyskasz replike idealna do CQB (~350 fps), ale wystarczajaca takze w teren z dobrym zasiegiem i przyjemnym ROFem. Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 (edited) Można wymieniać w tym GFG14 tak jak napisał @Lukpaj, ale moi kumple walczą na stockach i też replika bardzo daje radę, więc musu z wymianą na start nie ma ; bateria z kompletu powinna wytrzymać rozgrywkę, ale warto zainwestować w ładowarkę mikroprocesorową. Wymiana lufy na precyzyjną poprawia celność i nieco zasięg (sprawdzone w praktyce), ale bez wymiany też nie jest źle. Najlepiej kupić, postrzelać i zobaczyć na ile czujesz, że chcesz inwestować w poprawę parametrów. Edited August 22, 2013 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Nie wiem jak ta bateria GFC, ale te, ktore otrzymywales/otrzymujesz w stockowych G36C od JG zdecydowanie sa pierwsze do wymiany w kolejce. Kupujac ta giete pomysl takze o mocowaniu bungee, ktore swietnie kooperuje z tymi karabinkami :) Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 @Lukpaj Jeśli chodzi o batki GFC, to mogę powiedzieć, że dobrze pracuje. Mówię o LiPo 7,4 V. Ja nie mam, ale testowałem kolegi. Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Batka od gfc jest dobra Quote Link to post Share on other sites
AirSoftGun Wejherowo Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 długa lufa może troche poprawi celnośc repliki Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Lepiej jak sie nie znasz, to sie nie wypowiadaj :) O wiele wiekszy wplyw na celnosc ma dobra gumka hop up i jakosc wykonania lufy. Dlugosc w przypadku stockowej G36 gra marginalne znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Witam! Czy miał ktoś styczność z tymi kablami niskooporowymi: http://gunfire.pl/product-pol-1152196597-Zestaw-przewodow-do-replik-typu-G36.html lub może polecić jakieś innej firmy? Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Silikonowe kable modelarskie :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 długa lufa może troche poprawi celnośc repliki Bzdura... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts