Znachor Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Witajcie, mam nadzieje, że pisze w odpowiednim dziale forum. Mam problem z moją emką. Generalnie jest to składak. Generalnie replika jest szczelna na lini gearbox komora, ale replika albo pluje kulkami na 5 metrów albo zapycha się. Siedze nad tym już sporo czasu i dalej nie wiem co sie dzieje... Specyfikacja repliki Body: metalowe AGM Gearbox: szkielet g&p, ftk guardera, cylinder typ 0 ultimate, dysza g&p Komora hop-up: Czerwona element'a, Gumka: Fioletowa KA Lufa: precyzyjna 6,01 JBU 509mm Gdzie mam szukac usterki, pomożcie :D Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Jakimi kulkami strzelasz? Gumka na pewno jest dobrze założona? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 0.25 guardera. sprezyna deep fire m130- nowa. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Spróbuj innych kulek. 6.01 to dosyć ciasna precka. Ostatnio przez przypadek podpiąłem maga z Rocketsami do 6.03 i objawy były podobne. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Wsadź kulkę do komory i ręcznie przepchnij ją przez kołnierz gumki np śrubokrętem. Na sucho wszystko jest szczelne, 100% strzykawki ale w praktyce kulka może ledwo przełazić przez ciasny kołnierz gumki czego już taki test na szczelność nie wykaże. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 22, 2013 Author Report Share Posted August 22, 2013 czyli ew. gumka do wymiany? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 No raczej... Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Na 90% trafiona jest komora Hop-up. Oczywiście jeżeli problem pojawił sie odrazu po złożeniu wszystkiego w całość. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 23, 2013 Author Report Share Posted August 23, 2013 To jaką komore polecacie do takiego zestawu. Może to typowo głupie pytanie ale ja juz sam nie wiem gdzie szukac usterki i jak to naprawic. Z góry dziekuje :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Najpierw sprawdź na nowej gumce a potem myśl nad komorą... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 A przypadkiem do gb agm nie powinna wchodzić komora dwuczęściowa? Quote Link to post Share on other sites
Gugiman Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Ja w mojej emce miałem problem że źle był założony dystanser po wymianie wszytko śmiga pięknie więc radzę sprawdzić i to przed wymianą czegokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted August 25, 2013 Author Report Share Posted August 25, 2013 Częściowo znalazłem przyczynę, komora hop upa Elementa jest za cienka dla dyszy g&p, trzebabylo podszllifowac dremlem komore od środka. Teraz dysza wchodzi w calości do komory :) Dodatkowo trefny byl tez dystanser wraz z gumką KA, Guma miała za gruby kołnierz i naprawde należało użyć siły aby przepchnąć ręcznie kulkę :) Dystanser natomiast był zniekszatałcony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts