Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maski Gazowe

Recommended Posts

Zastanawiam się nad zakupem maski, takiej prostej, słoń albo mc1, teraz pytanie, która jest "Straszniejsza" :icon_biggrin: (Potrzebne mi na projekt do szkoły) I czy wdychanie powietrza przez takie stare filtropochłaniacze jest szkodliwe? Czy można je jakoś opróżnić?

Edited by Xaverix

Nie należy używać pochłaniaczy starszych niż 10-letnie.

No, jeżeli autor ma zamiar w ramach "projektu" wypuścić w szkole sarin, to na pewno.

Natomiast nie wydaje się aby powyższa odpowiedź dotyczyła problemu pytającego (chyba, że jest rodzajem mantry :icon_wink: ).

Temat o szkodliwości pochłaniaczy wisi gdzieś na forum. Generalnie wydaje się, że można przyjąć, że krótkotrwałe użytkowanie prawidłowo przechowywanego pochłaniacza, w normalnych sytuacjach, gdy jest o wykorzystywany wyłącznie jako rekwizyt, nie powinno nieść za sobą realnych zagrożeń dla zdrowia lub życia - pomimo upływu "terminu ważności".

Edited by Kuba

Wszystko się da, ale żeby zrobić to 'estetycznie' to trzeba się przyłożyć... Pamiętaj, że to metalowe puszki, więc może być ciężko.

Od razu przypomniało mi się jak wypróżnialiśmy te pochłaniacze na boisku szkolnym w ramach lekcji PO... co się tego nawdychałem to moje :teethh:

p.s.

To maski PRZECIWgazowe...