Bat_Sirius Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Mam temperate i używam cały rok, dawniej miałem warm weather, ale w starszym kroju, różnic specjalnych nie widzę (poza lepszym krojem w PCS'ach). Quote Link to post Share on other sites
greeg1982 Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Całkiem smakowy ten smock MTP PCS. Na jaki rozmiar Panowie trzeba by polować przy wzroście 175, klatka 108, pas 90 co by ona za wielka nie była ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 (edited) Jesteś między rozmiarami, tak jak ja. Moje doświadczenie podpowiada 180/110. Edited August 9, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 A nawet 180/104 Quote Link to post Share on other sites
greeg1982 Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Zastanawiałem się jeszcze nad 180/96 biorąc pod uwagę obszerność. Dla przykładu wszedłem w bluzę wz2010 94-102 :-) Faktycznie smock na 96 moze być dopasowany troche i wygladać jak parówka hehe Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 (edited) 108 w klacie masz i chcesz iść w 96? Ja mam 98 i noszę 104. Nie będzie Ci zbyt ciasno? Porównanie mam do Niemieckich mundurów i tam czuję się mniej komfortowo, zakres ruchów jest ograniczony. W DPM'ie można najdziwniejsze ruchy i figury akrobatyczne robić bez problemu, Amerykańską rozmiarówkę też mam podobną [Medium/Regular] i również dobrze się czuję. /Edit. To o smock chodzi, nie mam jeszcze. Najlepiej zmierzyć na sobie. Wyciągnąć ręce na bok i jedną pociągnąć materiał do przodu, łapiąc za klatkę piersiową, wtedy najlepiej widać "nadmiar" materiału. Na uwadze trzebe mieć, że pod Smock'a, ma wejść kilka warstw odzieży, więc luz jest wskazany. Optymalny rezultat można by uzyskać dobierając <1/2 rozmiary od tego co się nosi. Edited August 9, 2014 by Ylang Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Kurtka może być trochę za duża i nie będzie to wyglądać głupio (no, chyba że jest na prawdę wielka) poza tym masz jeszcze ściągacze u dołu. Także spokojnie możesz brać nawet odrobinę większą i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Witam, mam nieco dziwne pytanie odnośnie MTP PCS http://art-fox.pl/spodnie-brytyjskie-mtp-multicam-pcs-temperate-p-773.html czy te spodnie w rzeczywistości wyglądają jak te na zdjęciu, na którym są na wieszaku, czy może na zdjęciach na których facet ma je na nogach? Sprawa trochę dziwna, bo produkt ten sam a na zdjęciach wygląda na zupełnie inny (pierwsze na wieszaku są o wiele bardziej "zielone" a na nogach są jasne) Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Może to być kwestia padania światła, aparatu. Sam nieraz spotkałem się z podobnymi sytuacjami. Jestem prawie pewny że to kwestia ustawień aparatu czy światła. Albo po prostu 2 inne egzemplarze są na zdjęciach :) Ale nie przejmuj sie tym, jeśli jest kontraktowa metka (a jest) to spokojnie, spodnie będą ok. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Kluczowe jest tutaj "wysyłamy kolejno", słowem nie wiesz do końca co dostaniesz. Małżonce kupowałem ostatnio portki u tego samego sprzedawcy i te w stanie "bardzo dobrym" miały ładne, świeże kolory. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 To może być kwestia innego balansu bieli / warunków oświetlenia. Spodnie na modelu mogą też być po prostu wysłużone . Barwniki bledną. Często od słońca. Ja mam org multicam i żywe kolory zostały już tylko we wnętrzach kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Tylko nowy kontraktowy MTP nie jest aż tak zielony jak na zdjęciu. Także wątpię żeby to było spowodowane tym że drugie spodnie są wyblaknięte. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Art-fox od dawien dawna sprzedaje kontraktowy szpej brytyjski, więc na pewno nie są to podróby. Raczej tak jak powyżej piszą kwestia wysłużenia spodni/ustawień aparatu/oświetlenia. Według mnie zdjęcie ze spodniami na facecie bardziej oddaje rzeczywisty odcień spodni. Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 @AlCapone: Ja dziś odebrałem paczkę z mundurem w MTP od art-fox. Poszedł do prania, ale jak chcesz to jutro spróbuję zrobić jakieś fotki i wrzucę jak wygląda to co dostałem. Kolory wyglądają na nieco sprane, ale przynajmniej nie będzie mi szkoda wytarzać się w nim po ziemi. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 @up Nie no mundur to nie garnitur i wg. mnie czy jest to dpm czy aor1 nie powinno się żałować go pobrudzić. @Sokoov Według mnie zdjęcie ze spodniami na facecie bardziej oddaje rzeczywisty odcień spodni. Według mnie też. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 @up Nie no mundur to nie garnitur i wg. mnie czy jest to dpm czy aor1 nie powinno się żałować go pobrudzić. Kupując za PRYWATNE pieniądze, do ZABAWY np. komplet Arc'teryx'a za 2 kafle miałbym mimo wszystko opory, żeby go ubrudzić :teeth: Jak wypada Helikonowy MTP w porównaniu z oryginałem? Wypatrzyłem sobie spodnie Helikona w odpowiadającym mi rozmiarze, stąd pytanie :) Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 @up Wiesz to jest już na prawdę ekstremalny przypadek :D Co do tych spodni to powiem ci że cena jest sporo wyższa niż tych kontraktowych... Także nie wiem czy nie będzie ci lepiej kupić kontrakty (które no wiadomo, są bardzo fajne, a to zdanie myślę że podzieli sporo osób które miały je na sobie) i zaoszczędzić trochę kasy. Chyba że znalazłeś te portki w niskiej cenie :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Problem jest odwrotny - miałem problem ze znalezieniem kontraktów w odpowiednim rozmiarze ;) Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 (edited) Jak wypada Helikonowy MTP w porównaniu z oryginałem? Wypatrzyłem sobie spodnie Helikona w odpowiadającym mi rozmiarze, stąd pytanie :icon_smile: Mam taki komplecik: całkiem fajny. Niestety nie posiadam oryginalnego MTP, natomiast mogłem go porównać z MC (Miwo Lubliniec) i Suezem (Kama)-produkt Helikona jest wyraźnie ciemniejszy. Biorąc pod uwagę ceny, to zdecydowanie radzę jednak poszukać oryginalnego MTP . Edited September 7, 2014 by Maciej0011 Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Yahalom poszukaj na ebay.co.uk bywają tam większe rozmiary. Helikon ma nieco inne kolory niż kontrakt i wygląda tak trochę sztucznie, jakby materiał był czymś impregnowany. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 @AlCapone: Ja dziś odebrałem paczkę z mundurem w MTP od art-fox. Poszedł do prania, ale jak chcesz to jutro spróbuję zrobić jakieś fotki i wrzucę jak wygląda to co dostałem. Kolory wyglądają na nieco sprane, ale przynajmniej nie będzie mi szkoda wytarzać się w nim po ziemi. Jeśli możesz to podeślij :D Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Tu masz linka do galerii. Jutro zrobię przy świetle słonecznym, bo dziś już nie zdążyłem. http://imgur.com/a/zuBDD Quote Link to post Share on other sites
GHOST676 Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 (edited) Witam zamierzam kupić kurtke smock Mtp ,pod chest rigga nie wiem, którą najlepiej wybrać: http://www.targetszo...proof-smock.jpg vs http://www.equipped....pcs_smock01.jpg Proszę o radę. Z góry dziekuje Edited September 13, 2014 by GHOST676 Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Chestrigg automatycznie wyklucza ci kieszenie na klacie i nieco utrudnia dostęp do kieszeni na dole. Także na twoim miejscu wziąłbym tą z kieszeniami na rękach. Ogarnij sobie jeszcze te nowsze wzory kurtek z mvp (odpowiednika goretexu) są droższe ale jakościowo lepsze :) Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Zdecydowanie smock w kroju PCS. Po jego zakupie często brakuje mi w innych kurtkach zamków pod pachami i kieszonek podszytych polarem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts