miran016 Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 czy ktoś z was się orientuje jak zdjąć kolbę z m4a1 ics kolba jest standardowa . Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Ręcznie mocno (do granic możliwości) odciągasz dzyndzel, wypychany przez dźwignię umożliwiającą zmianę położenia kolby. Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted September 28, 2013 Author Report Share Posted September 28, 2013 dzięki pomogło . dodatkowo mam pytanko dotyczące risów . mam problem stackowo miałem założony chwyt przedni lecz kupiłem risy . długość różni się jakieś 0.5 cm jak mam przesunąć muszkę ?? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Nie przesuniesz. Dzyndzel z przodu szyn wchodzi Ci w pierścień przed muszką? Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Jak masz lufę i muszkę oryginalną ICSa, to pod muszką masz śrubkę. Poluzuj ją i będziesz mógł przesunąć muszkę. Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted September 29, 2013 Author Report Share Posted September 29, 2013 (edited) moja muszka wygląda tak : http://imageshack.us...5ikmaHty5rj1NyS i za cholerę nie mam pojęcia jak ją przesunąć o te 0.5 cm by wcisnąć do niej risy EDIT: i jakim kluczem jak ktoś wie mogę to odkręcić itp Edited September 29, 2013 by miran016 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Trzecie zdjęcie, 2 piny do wybicia. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 A co mu da wybicie pinów? Przecież nacięcia na lufie na piny są w jednym miejscu więc nie ma możliwości przesunięcia muszki. Możesz jednak odrobinę wydłużyć lufę zewnętrzną - trzy małe imbusy (około 1,5mm) - dwa na dole jeden na górze lufy zewnętrznej (o ile dobrze pamiętam - może być odwrotnie). Luzujesz i wydłużasz lufę zewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
miran016 Posted October 13, 2013 Author Report Share Posted October 13, 2013 Trzecie zdjęcie, 2 piny do wybicia. niestety to jest odlewane i tego raczej nie wybije :) Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Zaraz zaraz, skoro piny masz odlewane i są jedynie atrapą, to poluzowanie tego wkręta dociskowego u dołu, co jest w otworze na fotce namber łan, powinno rozwiązać twoje problemy. Luzujesz, przesuwasz, dokręcasz. Quote Link to post Share on other sites
Nevolux Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Czuję że żaden z tych sposobów nie pomoże, ris'y jak i w sumie prawie wszystkie części zewnętrzne z ics'a jest niestandardowe, zwykłych ris'ów nie szło założyć ponieważ były za krótkie, sam chciałem zrobić ładnie Emkę i spaliło na panewce :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts