Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Styki w AEGach - jak często ulegają uszkodzeniu?

Recommended Posts

Witam! Mam prośbę: napiszcie mi jak często Wam się palą styki, po jakim czasie użytkowania i w jakim modelu?? Wiem, ze w TM prawie w ogole się to nie zdarza, a CA sapliły mi się już 5 razy :evil: NAPISZCIE PROSZĘ JAK MOŻNA TEMU ZAPOBIEC, I CO JEST PRZYCZYNĄ. DZIĘKI ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI

MP5A4 ICS :arrow: jedna blaszka się ułamała to zastąpiłem ją pewną częścią z płyty głównej (to co trzyma baterię 3V ;) ). Smolą się strasznie, ale już nie chce mi się tego czyścić... działa? działa :twisted:

• 1 year later...

Przepraszam bardzo, że odgrzewam kotleta ale mam pytanie.

Gdzie mogę kupić/dostać blaszki o których mowa. Spaliły mi się w AKs TM, może to być wina okablowania? Zmiana kabli na silikonowe takie o większej średnicy coś zmieni?

A i jeszcze jedno może teraz ktoś mi odpowie. Co jest skopane, że kiedy przełączam na ogień pojedynczy to spust się blokuje i nie mogę go nacisnąć. Jak porównywałem ze zdjęciami złożonych gb.v3 to wszystko jest tak samo.

Co do żywotności styków ma znaczenie, jak mocno naciśnie się spust. W moim MP5 na początku naciskałem bardzo lekko i po 3-4 miechach przestały łączyć. Wyczyściłem je, poodginałem te blaszki (lekko się stopiły) i zacząłem naciskać na spust znacznie mocniej. Od tego czasu minął rok na 10.8V i m100 i zero problemów. 8)

Niedociśnięte odpowiednio styki powodują opór, a co za tym idzie iskrzenie i przegrzewanie. W końcu płynie przez nie prąd o dużym natężeniu.

U Ciebie Zdzisiu styki nadtopiły się na takiej samej zasadzie, na jakiej działa spawanie łukowe.