mafo Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Witam. Mam do zaoferowania jedno miejsce w lawecie wiozącej UAZa na BW6. Chetna osoba musi posiadac prawko kat. C. Trasa przejazdu to Bydgoszcz - Vrchbělá. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 6, 2014 Author Report Share Posted March 6, 2014 Transport mamy wstępnie ogarnięty - 3 autka po 4 ludzi na pokładzie plus graty, z tym że mamy obecnie 11 chłopa i 1 wolny, opłacony bilet. Szukamy kogoś na miejscu, żeby paliwo później równo rozbić. Wylatujemy w środę po południu, nocleg gdzieś po drodze na skraju lasu, zapewne gdzieś między Opolem a Wrocławiem (no chyba ze nas chłopaki ze ślunska zaproszą na jakieś destroyparty), tak by w czwartek rano na spokojnie zrobić te 200km na miejsce i zarejestrować się bez stresów. Quote Link to post Share on other sites
jed-i Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 cześć, szukam biletu na BW6 - Guerrilla. Proszę o info, jeśli usłyszycie, że ktoś ma przydział na zbyciu. pozdr, Jedi Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Mendi - Ja wciąż mam bilet na sprzedaż Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 11, 2014 Author Report Share Posted March 11, 2014 Mendi - Ja wciąż mam bilet na sprzedaż To odstąp jed-i. U nas sytuacja się odwróciła - mamy bilet, nie mamy człowieka. Quote Link to post Share on other sites
Grizzly-Slupsk Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Witam Jak jest na BW z limitami FPS? Czy sa rygorystycznie przestrzegane (wyrywkowe, albo obligatoryjne chrono itp.)? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Witam Jak jest na BW z limitami FPS? Czy sa rygorystycznie przestrzegane (wyrywkowe, albo obligatoryjne chrono itp.)? tak, są limity, Zasadniczo (a w niektórych przypadkach rygorystycznie :) ) są przestrzegane, chronowanie jest obligatoryjne (bez stickera na replice nie wejdziesz na teren gry). Detale znajdziesz w regulaminie imprezy Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 14, 2014 Author Report Share Posted March 14, 2014 W tym roku obiecują 10 stanowisk chronowania zamiast 2, więc jest szansa że nie będziemy znów stać godzinami w ogonku jak w PRLu. Quote Link to post Share on other sites
Bernard Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 (edited) [PL] Organizujemy transport autokarowy z Warszawy do Czech i z powrotem. Szacowany koszt w obie strony to byłoby ok. 200, a jak dobrze pójdzie z frekwencją to nawet 120zł. Zapiszcie się najlepiej całą grupą. [EN]We are organizing bus transport from Warsaw to BW and back again. Estimated cost will be around 200pln, but if many of you will join, it may decrease to 120. Please register as a group if you have one. ZAPISY: https://docs.google.com/forms/d/1OlIzPndInB01WWyx5IDsVYgYhb5YBbgsekHGL-ocNtI/viewform PODGLĄD: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AimvYf5vuEk0dE9WRlNHZU1wM3ZvOUJ0ZkkyZU9rZHc#gid=0 {PL}Prosimy o jak najszybsze rozpowszechnienie informacji - im więcej osób im szybciej się zapisze, tym taniej nas wszystkich to wyjdzie. Osoby chcące sie dołączyć po drodze Wawa-BW proszę o kontakt na bernard_poltorak@onet.eu [EN]Please spread the word as fast as possible - the more people will join, the less we will all pay. People who wants to join by the way please contact me at bernard_poltorak@onet.eu Edited March 15, 2014 by Bernard Quote Link to post Share on other sites
Blacha997 Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 chętnie odkupię bilet/miejsce - koniecznie do guerilla Flame, Mendi - aktualne u was z biletami ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 16, 2014 Author Report Share Posted March 16, 2014 U mnie zaklepane już, mamy komplet. @Bernard jeśli masz kontakt z Freshem, to przekaż proszę, że może ustalić składy i numery plutonów jak mu wygodnie, byle PFASG był razem z XIII i WMASGIEM Quote Link to post Share on other sites
Blacha997 Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 a jak jest z kupnem biletów na miejscu w Czechach ? bo słysze mocno sprzeczne info na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 16, 2014 Author Report Share Posted March 16, 2014 a jak jest z kupnem biletów na miejscu w Czechach ? bo słysze mocno sprzeczne info na ten temat. Byłem tam 2 razy, na miejscu jest taki burdel, że zwykle naszywek na sprzedaż nie ma, a co dopiero bilety... Poza tym czysto praktycznie - po to podajemy dane osobowe, by ubezpieczenie org wykupił, ciężko to zrobić w dzień imprezy. Quote Link to post Share on other sites
Swierzy Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Heja, Pisałem do orgów już dwa razy odnośnie przydziałów do plutonów. Uwzględniłem też Wasze prośby (to co pisał Max.pl na forum BW). Może macie jakiegoś chętnego na dowódcę kompanii? Chcą mnie w to wrobić, a szczerze powiedziawszy wolałbym pokicać po terenie. Robota jest raczej niewdzięczna (ale catering blisko ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 Catering na miejscu dobra rzecz, nic tak nie smakuje po długim patrolu jak zimna kofola. Dowódcę plutonu sobie jakoś wyłonimy, ale nikt ode mnie nie ma ambicji na dowódce kompanii - na zeszłej edycji nie było w ogóle dowódcy kompani :P Quote Link to post Share on other sites
macmax Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 (edited) Ale brak dowódcy kompanii nie był fajny :maniak_zle:. Lepiej jakby kolega Świerzy się zgodził. Robota nie jest taka zła - na głowę nie pada i żarcie lepsze. Edited March 18, 2014 by macmax Quote Link to post Share on other sites
Swierzy Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 (edited) Ale wolałbym polatać z bandą :icon_wink: Tym bardziej, że nas się zbierają dwa plutony. Trudno, najwyżej kamandir będzie tylko na papierze - od zbierania misji i rozdawania ich plutonom. Jak mnie w to wrobią na dobre to zaczne roszady w plutonach tak, żeby wszyscy byli tam gdzie chcą. Edited March 21, 2014 by Swierzy Quote Link to post Share on other sites
macmax Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Po prostu bierz misje dla całej kompanii. Dwa wasze plutony, jeden nasz i masz całą kompanie w polu. Po pierwszym dniu i tak będą "straty marszowe" i daj Boże, aby w sobotę po południu 50% wyszło w pole. Quote Link to post Share on other sites
Swierzy Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Tak pewnie zrobimy. Kto u Was chce byc Plankton Leaderem ? Quote Link to post Share on other sites
macmax Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Mendi chce :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Swierzy Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Kongratulejszyn :D Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 25, 2014 Author Report Share Posted March 25, 2014 "– Nie uwierzysz, co mi się zdarzyło. Idziemy sobie chaszczami obok drogi, a tu podbiega wrogi szeregowy i melduje mi się regulaminowo. Mówi, że ich pluton został pozbawiony w bitwie oficerów i podoficerów i musiał się wycofać. I teraz ona oczekuje na rozkazy. Myślę sobie, durna jakaś czy co? No i tłumaczę jej jak dziecku, że co prawda jestem podoficerem, ale, kurwa mać, wrogiej armii! Jakich rozkazów ode mnie oczekuje? A ona zdurniała mówi, że właśnie mnie szukała i nie chce być z całą resztą dziewczyn skazana za dezercję. Mam jej wydać jakiś rozkaz. – I co jej rozkazałaś? – Powiedziałam tak: „Zrób dwadzieścia przysiadów i spierdalaj, to rozkaz!”. Chyba jej nie zadowoliłam, choć posłusznie wykonała." Pomnik Cesarzowej Achai tom 2. Taaa, jak się zaszyję gdzieś w lesie, to będziecie mnie szukać po rozkazy, a ja powiem - zrób 3 przysiady i spier***! Quote Link to post Share on other sites
Bernard Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Ej, ale na tej imprezie to my mamy być dzikusami z lasu... Quote Link to post Share on other sites
macmax Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 – Powiedziałam tak: „Zrób dwadzieścia przysiadów i spierdalaj, to rozkaz!”. Chyba jej nie zadowoliłam, choć posłusznie wykonała." Pomnik Cesarzowej Achai tom 2. Taaa, jak się zaszyję gdzieś w lesie, to będziecie mnie szukać po rozkazy, a ja powiem - zrób 3 przysiady i spier***! Czyli uważasz że nie jesteśmy w stanie zrobić 20 przysiadów ? Masz rację :icon_lol: A tak BTW to taka mała zemsta za zeszły rok :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 26, 2014 Author Report Share Posted March 26, 2014 Wielce mi wielce, Boss miał dowodzić, a w takcie walk doszło do przewrotu i Ty Max rządziłeś - nie powiem, udanie. Co ja miałem z tym wspólnego? Faktycznie w zeszłym roku organizatorzy dali ciała, nie mięliśmy dowódcy kompanii, więc każdy pluton chodził na żebry lub plątał się bez celu. Ogólnie miało się wrażenie, że brak jakiejkolwiek koordynacji, a na kanale głównym jakieś sieroty rządziły, które nie potrafiły pmr przestawić. Panowie, przy okazji uwaga - teoretycznie każda kompania dostaje z przydziału kanał pmr, a że jest kanałów aż 8, to przy ponad tysiącu ludzi cyrki są. My to rozwiązaliśmy bardzo prosto - mamy, jak większość chyba, radiostacje programowalne z dualbandem, dowódcy mają nasłuch na organizatorskie częstotliwości, a w plutonach ustawialiśmy kanał spoza zakresu midlanda czy pmr, jakiś z palca wyssany, np: 458.220 i do tego ctcss - cisza, spokój, brak wcięć i trzasków. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts