marxdesign Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Witam, od niedawna jestem posiadaczem tej repliki. Zastanawia mnie jedna rzecz dotycząca lufy, która nie jest sztywna, a ma kilka mm luzu w każdą stronę. Co skutkuje tym że przy umieszczaniu pod nią baterii praktycznie za każdym razem układa się ona trochę inaczej a co za tym idzie jej celność też się zmienia. Nie wiem czy to normalne, czy coś jest nie tak ? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Dokręć sobie kolego pierścień mocujący. Też tak miałem. Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 A przepraszam, gdzie to się znajduje i jak wygląda ? Jest to moja pierwsza replika i nie bardzo się orientuje Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Dokręć sobie kolego pierścień mocujący. Też tak miałem. W G36 pierścień mocujący ? To ja chyba inne G-ietki składam. W G36 lufa zewnętrzna siedzi w plastikowej imitacji bloku gazowego, który potem się montuje w korpusie. Ten zaś blok składa się z dwóch rozbieralnych połówek. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Halo pobudka, tak jest ale w G36 od JG, czyli w kopii TM. Czyli paskudnie. Gieta Boyi jest zrobiona jak Ares,a tam jest porządnie to już zrobione. Dokręć tą nakrętkę Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 No coś mi się nie widzi, wczoraj składałem JG i był sam blok gazowy bez tej magicznej nakrętki pokazanej na fotce na lufie zewnętrznej. Wszystkie JG które składałem nie miały takiej nakrętki i nie miały lufy zewnętrznej bez bloku gazowego jak kolega pokazał na fotce. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 No coś mi się nie widzi, wczoraj składałem JG i był sam blok gazowy bez tej magicznej nakrętki pokazanej na fotce na lufie zewnętrznej. Wszystkie JG które składałem nie miały takiej nakrętki i nie miały lufy zewnętrznej bez bloku gazowego jak kolega pokazał na fotce. Tak jak kolega falloutpl pisał, są dwa popularne standardy G36 AEG #1 TM, zaliczają się tutaj - TM, JG, CYMA, GFC, chyba CA i pewnie coś jeszcze #2 ARES, zaliczają się tutaj - ARES, UMAREX, BOYI różnią się imitacją bloku gazowego co jest widoczne na zdjęciu powyżej i tym że standard Ares ma blow-back oraz szybką wymianę sprężyny oraz kilkoma drobniejszymi rzeczami. Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 U mnie wygląda to podobnie jak na powyższym zdjęciu, jak wrócę do domu to sprawdzę czy to się w ogóle da dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Czy lufę pierścień i komorę hopka trzeba wyciągnąć na wierzch z repliki ? Bo w żaden sposób nie mogę przekręcić tego pierścienia. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Nie, złap jakimiś kombinerkami ten pierscień i spróbuj go dokręcić. Nie wymaga to wielkiej siły ani ilorazu inteligencji, na lajcie sobie poradzisz. Jeżeli nie da sie go dokręcić ba W G36 pierścień mocujący ? To ja chyba inne G-ietki składam. Człowiek całe życie się uczy;) Quote Link to post Share on other sites
marxdesign Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Mam jeszcze jedno pytanie, być może nie na miejscu. Ale czy mam kręcić pierścieniem czy lufą ? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Pierścieniem. Quote Link to post Share on other sites
sanchezc4 Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Próbowałem dokręcić pierścień do końca ( gieta boyi ) i przy oporze zew. lufa dalej lata na boki ;/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts