AREK99999 Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 (edited) Witam! Moje pytanie brzmi dokładnie tak jak w tytule posta tylko dodam że obie repliki są od firmy JG. Czy te repliki zdają egzamin podczas rozgrywek w lesie? (w stocku obie mają ok 350-60 fps) Czy są celne i jaki mają skuteczny zasięg? (zadowole się 50 m ) I czy w ogóle polecacie obie repliki ?(W razie czego mam już upatrzone MP5 od Galaxy w rezerwie) Linki do obu replik: wersja C http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html wersja K http://gunfire.pl/pr...375-JG0738.html I jeszcze inne pytanie jak bym montował precke to czy musi byc idealnie dopasowana pod względem długości czy może być krótsza? I jakiej firmy lufy są dobre ?(na lufe mam zamiar wydac ok 200zł) Edited October 18, 2013 by AREK99999 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 (edited) MP5 od Galaxy i oba te JG mają w sumie identyczne osiągi. Wybierz co Ci się bardziej podoba. Do 50 metrów kulka doleci, ale celność kończy się jakoś na 40 metrach. Co do precki - TYLKO prometheus lub pdi. nie ma sensu pchać do środka półśrodków, bo nie zauważysz poprawy. EDIT: jeżeli lufa będzie za długa, to będzie wystawać z lufy, za krótkiej nic nie grozi. Edited October 18, 2013 by Lesio Link to post Share on other sites
Orsonius Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 JG G36 w wersji C oraz K mają takie same osiągi. Jeżeli zamierzasz z którąś z tych replik bawić się w rekonstukcję czy stylizację to proponuję (z tych dwóch podlinkowanych) wybrać C. Bundeswehrowa G36K posiada domyślnie optykę, eksportowa G36KV z kolei posiada inną kolbę niż ta, którą podlinkowałeś. Raz tylko jeden znalazłem G36K z zamontowaną szyną od G36C, seryjnie jednak nikt czegoś takiego nie produkuje. Jesli reko odpada proponuję wersję K, więcej miejsca na baterię/mosfet oraz więcej miejsca na ewentualna lufę precyzyjną. Z drugiej strony C poręczniejsza, choć obie repliki są generalnie lekkie. W tych gietkach bardzo cenię celownik przeziernikowy - jest dobrze wykonany, pozwala na pełną regulację i zapewnia spore pole widzenia podczas celowania, nie ogranicza tego pola od dołu jak szczerbinka w AK. Mi osobiście odpowiada też dużo bardziej od przeziernika z MP5 czy z M4/16. W lesie obie sprawdzą się dokładnie tak samo, jeśli zamontujesz dobry hopup to i na stockowej dostrzelisz na 50m - na taką odległość idzie strzelać nawet z pompki AGM 003. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Jeśli wybrałbyś wersje C to zastanów się nad G36 GFC to samo co JG, ale taniej i z dłuższą gwarancją. Link to post Share on other sites
AREK99999 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Kolejne pytanie pod ten dział poczytałem przez te dni od wstawienia posta o G36C (bo na te się zdecydowałem) ale nadal do konca nie wiem czy kupic od JG czy od GFC bo kilka osób pisze ,że GFC to chińska podróbka chińczyka i moze byc gorsza od JG a nastepne kilka osób pisze ,źe GFC jest lepsze bo wiecej fps , dłuższa gwarancja no i cena . Doradzcie coś prosze !!! Link to post Share on other sites
polskiniko Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 GFC jest rebrandem JG - bebechy te same, dają za to 2 lata gwarancji i jest tańsze. Wybór należy do Ciebie, ale lepiej zaoszczędzić trochę pieniędzy i mieć za to paczkę kulek i gumkę hop-siup :) Link to post Share on other sites
OFF Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Kolejne pytanie pod ten dział poczytałem przez te dni od wstawienia posta o G36C (bo na te się zdecydowałem) ale nadal do konca nie wiem czy kupic od JG czy od GFC bo kilka osób pisze ,że GFC to chińska podróbka chińczyka i moze byc gorsza od JG a nastepne kilka osób pisze ,źe GFC jest lepsze bo wiecej fps , dłuższa gwarancja no i cena . Doradzcie coś prosze !!! Mam wrażenie, że nic nie czytałeś na ten temat tylko wymyśliłeś to sobie na poczekaniu. Gdybyś poświęcił chwilę na szukanie informacji o tej replice (G36 GFC) to wiedziałbyś, że jest to G36 JG z innym logo, dłuższą gwarancją i niższą ceną. Link to post Share on other sites
AREK99999 Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Dzięki za odpowiedzi temat do zamknięcia :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts