Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 K czy C ?

Recommended Posts

Witam!

Moje pytanie brzmi dokładnie tak jak w tytule posta tylko dodam że obie repliki są od firmy JG.

Czy te repliki zdają egzamin podczas rozgrywek w lesie?

(w stocku obie mają ok 350-60 fps)

Czy są celne i jaki mają skuteczny zasięg? (zadowole się 50 m )

I czy w ogóle polecacie obie repliki ?(W razie czego mam już upatrzone MP5 od Galaxy w rezerwie)

Linki do obu replik:

wersja C http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html

wersja K http://gunfire.pl/pr...375-JG0738.html

I jeszcze inne pytanie jak bym montował precke to czy musi byc idealnie dopasowana pod względem długości czy może być krótsza?

I jakiej firmy lufy są dobre ?(na lufe mam zamiar wydac ok 200zł)

Edited by AREK99999

MP5 od Galaxy i oba te JG mają w sumie identyczne osiągi. Wybierz co Ci się bardziej podoba. Do 50 metrów kulka doleci, ale celność kończy się jakoś na 40 metrach.

Co do precki - TYLKO prometheus lub pdi. nie ma sensu pchać do środka półśrodków, bo nie zauważysz poprawy.

EDIT:

jeżeli lufa będzie za długa, to będzie wystawać z lufy, za krótkiej nic nie grozi.

Edited by Lesio

JG G36 w wersji C oraz K mają takie same osiągi. Jeżeli zamierzasz z którąś z tych replik bawić się w rekonstukcję czy stylizację to proponuję (z tych dwóch podlinkowanych) wybrać C. Bundeswehrowa G36K posiada domyślnie optykę, eksportowa G36KV z kolei posiada inną kolbę niż ta, którą podlinkowałeś. Raz tylko jeden znalazłem G36K z zamontowaną szyną od G36C, seryjnie jednak nikt czegoś takiego nie produkuje.

Jesli reko odpada proponuję wersję K, więcej miejsca na baterię/mosfet oraz więcej miejsca na ewentualna lufę precyzyjną. Z drugiej strony C poręczniejsza, choć obie repliki są generalnie lekkie. W tych gietkach bardzo cenię celownik przeziernikowy - jest dobrze wykonany, pozwala na pełną regulację i zapewnia spore pole widzenia podczas celowania, nie ogranicza tego pola od dołu jak szczerbinka w AK. Mi osobiście odpowiada też dużo bardziej od przeziernika z MP5 czy z M4/16.

W lesie obie sprawdzą się dokładnie tak samo, jeśli zamontujesz dobry hopup to i na stockowej dostrzelisz na 50m - na taką odległość idzie strzelać nawet z pompki AGM 003.

Kolejne pytanie pod ten dział poczytałem przez te dni od wstawienia posta o G36C (bo na te się zdecydowałem) ale nadal do konca nie wiem czy kupic od JG czy od GFC bo kilka osób pisze ,że GFC to chińska podróbka chińczyka i moze byc gorsza od JG a nastepne kilka osób pisze ,źe GFC jest lepsze bo wiecej fps , dłuższa gwarancja no i cena . Doradzcie coś prosze !!!

Kolejne pytanie pod ten dział poczytałem przez te dni od wstawienia posta o G36C (bo na te się zdecydowałem) ale nadal do konca nie wiem czy kupic od JG czy od GFC bo kilka osób pisze ,że GFC to chińska podróbka chińczyka i moze byc gorsza od JG a nastepne kilka osób pisze ,źe GFC jest lepsze bo wiecej fps , dłuższa gwarancja no i cena . Doradzcie coś prosze !!!

Mam wrażenie, że nic nie czytałeś na ten temat tylko wymyśliłeś to sobie na poczekaniu. Gdybyś poświęcił chwilę na szukanie informacji o tej replice (G36 GFC) to wiedziałbyś, że jest to G36 JG z innym logo, dłuższą gwarancją i niższą ceną.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...