Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mleczny start ;p

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Jestem zielony na temat ASG ale z kolegami nakręciliśmy się na zakup karabinów i sprzętu.

I miałbym prośbę do forumowiczów o poradę na temat zakupu karabinu.

Fundusz jaki mogę przeznaczyć to max 600-700 zl ale wiadomo ze nie chodzi o to żeby przepłacić.

Bardzo podobają mi się repliki AK47 Specnaz , G36 , M4-S jak i ukochany SCAR.

Proszę o pomoc ,a i jeszcze male pytanko czy modyfikacje do broni takie jak granatnik , kolimator , jakieś lasery itp. są drogie ?.

Będę wdzięczny za udzielone odpowiedzi pod tym postem.

Pozdrawiam.

1.Mundur, kamizelka i co tam sobie chcesz - poczytaj opinie o firmach produkujących kamizelki, ale pewnie i tak pierwszym wyborem twoim będzie jakaś kamizelka od ACMa, mundur wg uznania, co ci sie bardziej podoba...

2.Skoro podobają ci sie repliki o których napisałeś, to czemu nie poczytasz o ich opiniach na forum ? Jest temat o SCARze od BOYIa - jeśli tak bardzo ci sie podoba poczytaj opinie na jego temat, zwróć uwagę na to, co warto wymienić w gb, jakie są częste usterki itp..

Jest temat o gietach od boyi jg i aresa, m4-s pewnie masz na myśli te od boyia patrząc na twój fundusz - podobno bebechy do kitu, nie warto kupować. Giete od jg sam moge ci polecić, jest świetna jak na początek zabawy. Ogólnie w twój fundusz wejdą dobre repliki kałachów od boya tj. rk-01 itd., g36 od jg/boyi, mp5 od jg/cymy...Kwestia poczytania opinii na ich temat.

3.Koli, latarki i inne duperele - patrz na ceny w sklepach, trudne to chyba nie jest. Myślę, że pierw zaopatrz się na początek w kilka magazynków do repliki na jaką się zdecydujesz, zamiast latać z jednym hicapem.

Fundusz jaki mogę przeznaczyć to max 600-700 zl
To budżet na samą replikę, czy chcesz jeszcze mieć do tego mundur, oporządzenie itp.?

Jeżeli masz zamiar tyle wydać tylko na "broń", to na twoim miejscu kupiłbym RK-08S http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi

Ma wiele zalet np. gearbox v.3 oraz przede wszystkim - jest wytrzymała zewnętrznie. Według mnie w tym przedziale cenowym jest to najlepsza opcja.

Proszę o pomoc ,a i jeszcze male pytanko czy modyfikacje do broni takie jak granatnik , kolimator , jakieś lasery itp. są drogie ?.
Ceny granatników, w zależności do jakiej broni jest dedykowany(AK, G36, M4), zaczynają sie od 200 zł(dla M16, do AK i G46 więcej), jednak żeby granatnik był w miarę użyteczny warto mieć do niego kilka granatów, a konkretne granaty na Co2 zaczynają się od 200zł za sztukę (np http://www.specshop....04bb_High_Power). Dla jednego granatu moim zdaniem nie warto obciążać karabinka o 1-2kg masy granatnika.

Co do kolimatora, to najtańszy który się do czegokolwiek nadaje wygląda tak http://allegro.pl/de...3588425797.html

Celownik laserowy nie ma zastosowania w asg i na dodatek możesz komuś uszkodzić wzrok.