Danielskii Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Panowie mam takie pytanie. Zakupilem HK416 (moja druga zabawka po AKM) niestety musze obnizyc fps do 1J(328 fps) zgodnie z prawem irlandzkim (inaczej nie wpuszcz mnie na site). w planie mam zmienic sprezyne na m90 i mysle ze wtedy powinno byc okay ale wlasnie czymoge do niej wstawic lufe prec i zmienic na lepsza gumke hop up czy moze odpuscic? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Precka się przyda do skupienia i powtarzalności strzałów przy niskich FPS. Śmiało bierz promyka i porządne kulki :) Quote Link to post Share on other sites
Danielskii Posted November 10, 2013 Author Report Share Posted November 10, 2013 tylko pytanie czy jak wloze z kolei znowu precke i gumke to czy znowu nie przekrocze tych 328fps? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 (edited) Wlozysz to sprawdzisz. Nie ma co teoretyzowac. Edited November 10, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Najpierw zadłub, springa zmień na końcu Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Witam! Zapraszam do Bandon na site, pozwólcie że się dołącze pod temat bo na mój nikt mi nie chce odpowiedzieć :D. ja z kolei zakupiłem G&G tr4-18, chciałbym go trochę wyciszyc i ogólnie poprawić osiągi rof itd, pasowałoby kupować części które w przyszłości wytrzymają większą ilość fps-ów. Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Do 1 Joule'a - proponuje lufę Tanio Koby + gumkę Hop-Up niebieskiego Madbull'a. Jeszcze ewentualnie można się zabawić w tuning high speed (zębatki high speed,lepszy silnik). Cichą pracę repliki mogą jeszcze poprawić: - spodkładkowanie i smarowanie zębatek i tłoka, - uszczelnienie i nasmarowanie układu pneumatycznego, - zastosowanie tłumika dźwięku. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Do 1 Joule'a - proponuje lufę Tanio Koby + gumkę Hop-Up niebieskiego Madbull'a. Jeszcze ewentualnie można się zabawić w tuning high speed (zębatki high speed,lepszy silnik). Cichą pracę repliki mogą jeszcze poprawić: - spodkładkowanie i smarowanie zębatek i tłoka, - uszczelnienie i nasmarowanie układu pneumatycznego, - zastosowanie tłumika dźwięku. O tłumikach dźwięku w AEGach nawet się nie będę wypowiadał...Najgłośniejszym elementem całej repliki jest silnik, nawet "wyciszone" głowice tłoka nic nie dadzą. Słaba sprężyna i 100% szczelność układu cylindra sprawia że układ może być cichszy. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Verb co do tłumików mylisz się i to bardzo. Moją replike taki tłumik wycisza mega. Bez tłumika sychać tylko łup, łup. na 40m z tłumiczkiem z 20m ledwo co słychać. Jeśli byś nie wierzył mogę nagrać filmik. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Mnie filmiki nie potrzebne, swoje wiem :) Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedź, czy w swojej replice będę w stanie zastosować zmiany zaproponowane przez ciebie w tym temacie: http://forum.wmasg.pl/topic/133443-gr16-r4-gg/ pytanie do verb007? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 (edited) Obecnie tez przebywam w IRL. Proponuje silnik high Speed of G&P sprezynka Guardera sp90 i jakas prec lufa do tego batka minimum 9.6v - ROF wyniesie okolo 24-25BB/S. Ja osobiście jadę na Systemach bądź Guarderach ale jeśli masz kasę bierz Prometheusa. Co do przekroczenia tych 328 fps na sp90 Guardera to może się to zdarzyć. Najlepsza gumka do 1J do przezroczysty Guarder. Edited November 11, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Danielskii Posted November 11, 2013 Author Report Share Posted November 11, 2013 sprezyne czekam az pojawi sie na airsoftguns.ie bo w sumie moze uda mi sie do nich podjechac i zobaczyc czy nie mogli by na miejscu zalozyc. batke bede bral lipola 7.4 gumke mam promyka niebieska (soft), musze zamowic lufe precyzyjna mysle o promyku chociaz na miejscu mam madbulla wiec juz sam nie wiem moze na razie wsadze ta madbulla. Chomik gdzie urzedujesz w IE? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 (edited) Madbulla jeśli masz na stanie to bierz, Jeśli masz go kupować to daruj sobie bo efekty są mizerne. Polecam sprowadzanie części ze sklepów typu WGC, ehobbyasia czy podobnych, w Irlandii do 60-70 euro nie naliczają nawet cła - mimo ze powinni- mi się zdarzyło raz na 10 zamówień żeby doliczyli. Więcej informacji mogę ci wysłać na PW - odnosnie sprowadzania czesci albo technicznych . Ja mieszkam 25km na południe od Dublina w Bray. Grywam głównie na HiltopAirsoft, FingalAirsoft albe RedbarnAirsoft. Edited November 11, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Witam. Przepraszam za moją niewiedzę dopiero zaczynam się bawić w airsoft. Mam pytanie znalazłem taką lufę i zastanawiam się czy przez taki ścięty początek lufy nie wymaga ona jakiegos specjalnego Hop up-a, czy na stokowym bedzie ok. A tak na marginesie byliście może w Hostelu na tym nowym sajcie? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Podaj link do lufy?? Wybieram się tam w Grudniu Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Podaj link do lufy?? Wybieram się tam w Grudniu Zapomniałem dodać :D http://www.fire-support.co.uk/product/pdi-raven-barrel-601mm-aeg-275mm Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 (edited) Jeśli to jest twoja replika - http://www.specshop....roducts_id=6465 to ta lufa jest stanowczo za krotka. Ja zamówił bym http://www.wgcshop.c...9&view_choice=c O serii Raven od PDI kraza mieszane opinie. Jesli mieszkasz w IE śmiało zamawiaj z WGC Edited November 12, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 ja mam ten karabin z krótszą lufą, około 275mm http://www.airsoftguns.ie/gg-armament/1261-gg-top-tech-tr4-18-hk416-light-aeg.html a w tym momencie wybór lufy się trochę komplikuje, bo niewiele jest tej długości dobrych luf na rynku Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Ta lufa powinna się zmieścić http://shop.ehobbyasia.com/upgrade-part/parts-upgrade-aeg/precision-barrels/prometheus-6-03-eg-barrel-for-mc51-285mm.html. Ta lufa nie będzie wystawać po za tłumik płomienia, ale jeśli jesteś esteta (nie mowie ze to złe podejscie) i wszystko musi się zgadzać co do mm zaryzykuj tym PDI. Pisałeś ze chcesz podnieść ROF - jakiej baterii używasz? Masz bezpiecznik w replice? Quote Link to post Share on other sites
Kryz Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 (edited) Mam mosfet zamówiony jezeli o to chodzi a bateria 7.4 lipo, mam tez silniczek zamówiony http://www.specshop....rque-Up_-_Dlugi a co do lufy to o to chodzi, żeby pozostała tej samej długości bez szpecenia tłumikami i bez zbednego przedłużania karabinu :icon_biggrin: P.S doczytałem i bezpiecznik usunę. Edited November 13, 2013 by Kryz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts