Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa "no name" z allegro od F-P-P

Recommended Posts

Miałem z 6-7 lat temu w "snajperce" takie coś tyle, że 70cm i porównanie z AK z prometheusem (nie pamiętam długości lufy) pokazało, że snajperka była celniejsza. Nie sprawdzę już wpływu komory, gumki itp. ale wtedy byłem zadowolony.

Może trafiłem na fajną lufę albo coś.

Nie wiem czy jest sens kupowania takich luf w tych czasach, kiedy można kupić firmową preckę za nieco większe pieniądze. Wtedy się skusiłem bo M6 z taką "precką" leciała za 140zł i było warto.

Edited by mikadorus

Dla tych co nie wiedzą - lufa precyzyjna tym różni się od nieprecyzyjnej, że ta pierwsza jest równa na całej swojej długości. Czyli jak ma mieć 6,1mm, to ta wartość jest zachowana wszędzie. Nadal można spotkać patafianów, co myślą, że jak się lufę zwęzi poniżej "nieprecyzyjnego" 6,4, to już jest wszystko czoko. W każdym razie nazwanie tej rury lufą precyzyjną jest co najmniej nieprecyzyjne :)

Typowo polskie podejście do biznesu. Patrząc na to ogłoszenie na Allegro, przypomniała mi się afera jak to Polacy w Niemczech kupowali jajka w supermarkecie, smarowali kurzym gównem i sprzedawali 2x drożej jako ekologiczne :D . Tutaj mamy okazję zakupić rurę doprowadzającą wodę do kaloryferów sprzedawaną jako preclufa na metry...