Emcet Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Wiadomo, że drobnicę leje się ze ZnAlu. W każdym razie jest tak z 10 razy bardziej stalowe niż Cyma, która swoją drogą nie jest zła. CA to jakiś zagubiony dinozaur. Plastik fantastik i gearbox z plasteliny... Z czym do ludzi? :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Widziałem właśnie na twojej stronie tą cymke i prezentuje się spoko. Dzięki panowie za pomoc, wiem jakie mam opcje. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 (edited) Mając budżet 2K, i mając do wyboru dwie repliki MP5 w podobnej cenie: jednej wykonanej w 90% ze stali, z korpusem ze stalowej blachy tłoczonej po której można jeździć samochodem, wykonanej na tak wysokiem poziomie że wszycscy chwalą, że od ostrej jej nie idzie odróźnić i drugiej: chińskiej cymki z gównolitu z pękającym uchem zawieszenia i pękająca rączka przeładowania, o mocno przeciętnej estetyce wykonania, będącej do tego (sic!) droższej od SRC i stojąc przed takim wyborem i zamiast kupić SRC i wymienić w środku wszystko na Retro Arms/Modify/Systema z dodatkową precką promyka wybierasz Cymę? :hahaha: :sciana: Edited September 17, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Dokładnie, gdyby nie to, że Cyke brałem na pierwszą replikę i gówno widziałem o świecie, to brałbym SRC. Chociaż nie mam też powodów do rozpaczy, bo jak mówiłem nie jest zła, ale są lepsze opcje. Btw mam tanio na komisie nowy szkielet CNC jeśli chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Rzeczywiście, po przeczytaniu widzę, że trochę niejasno się wyraziłem. Będę brał SRC (tutaj jeszcze będę pewnie miał kilka pytań ale to już w odpowiednim temacie). Z cymą emceta chodziło mi o jej ogólny wygląd i setup :) A jeżeli nie SRC to myślę o mp5 systemy, jednakże trochę mnie odstręcza wkładanie takiej kasy w jakby nie patrzeć zabawkę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Systema niewiele oferuje. Takie funkcje da się załatwić mniejszym kosztem budując customa, a większość części z palnego pasuje do zabawek z marszu lub po delikatnych przeróbkach. Chyba wszystko co można legalnie nabyć, da się wmontować w AEGa. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Systema nie robi już części do AEG. ;( Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Wiem, ja mówię o tych ich PTW mp5. Szkoda na to kasy - dowolny AEG, elektronika i trochę pracy nad gearoxem i ma się to samo. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Co racja to racja, ogólnie PTW to trochę przereklamowana sprawa. ASCU + ASHU, zestaw ER od Modify czy...kogoś innego ( :D ) i jest jeszcze kasa na dobrą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Czy ta MP5 ma teleskopową kolbę? http://airsoftshop.cz/product_info.php/cPath/404_409/products_id/5091 i moglibyście podać przykładowe części w symianę Gearboxa do 1400 zł i ok. 390 FPS? Taki trochę świeży jestem i jak zamówię to replika leci od razu na stół pewnie do Gunfire'a :P Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 (edited) Nie. Ta replika ma zaślepkę kolby, stricte pod cqb. Nie pamiętam oznaczenia modelu w wersji palnej. http://airsoftshop.c...roducts_id/6697 tu masz wysuwaną kolbę. Tu masz mój setup tej repliki, sprawdzał się rewelacyjnie. Szkielet JG, ala KWA Stalowe, wzmocnione zębatki Stalowe łożyska ślizgowe 8mm SHS Głowica Cylindra ALU SHS Głowica tłoka POM SHS Dysza SHS Popychacz dyszy SHS Stalowy opóźniacz popychacza SHS Tłok 14 Stalowych zębów SHS Cylinder Typ 2 Mosiężny Silnik Neodymowy SRC MAGNETAR M125 ST ELEMENT Stalowa prowadnica sprężyny SHS Kostka stykowa SHS Stalowy przerywacz ognia SHS Kable 1.5mm + T-dean Lufa Prometheus 229mm+ czarna gumka Systemy+ komora hop-up cyma plastik. Lipol 11.1 1500mah Zippy. Edited September 27, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 (edited) Nie miałeś problemów z hopkiem? Podobno zamiast oryginalnej tylko zielona G&G pasowała po spiłowaniu lekko otworu. Rozumiem, że zamiast tej zaślepki mogę sobie wstawić kolbę teleskopową z Gunfire'a od JG bodajże i nie będzie problemów? Nie kręci mnie wersja SD - chwyt TLF musi być (Classic Army czy G&G lepsze?) //EDIT Sry, nie doczytałem, że hopka zmieniłeś na Cymę. Edited September 28, 2016 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
Kedrab Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Od siebie dodam że w przypadku Cymy 0.41B czyli wersji z risami, replika szybko złapała luzy. Mam już ją 4 rok i od nowości strzela w stocku. Oprócz tych luzów nie można jej nic zarzucić. Dodam że moja wersja to wersja z risami bez tej plastikowej obudowy pod spodem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 (edited) Nie miałeś problemów z hopkiem? Podobno zamiast oryginalnej tylko zielona G&G pasowała po spiłowaniu lekko otworu. Rozumiem, że zamiast tej zaślepki mogę sobie wstawić kolbę teleskopową z Gunfire'a od JG bodajże i nie będzie problemów? Nie kręci mnie wersja SD - chwyt TLF musi być (Classic Army czy G&G lepsze?) //EDIT Sry, nie doczytałem, że hopka zmieniłeś na Cymę. Niestety nie wstawisz kolby teleskopowej jg. Szerokość rowka na kolbę jest inna w src. Musiałbyś sporo piłować, a efekt i tak pewnie byłby marny. Co do tlfa miałem chińskie, miałem vfc i palny surefire. Jak nie możesz dorwać surefire, to bierz vfc. Jedyny, który jest wykonany na zbliżonym poziomie do palnego. Edited September 28, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Ten chwyt TLF razem z kolbą teleskopową nie sprawi, że zabraknie mi miejsca na baterie? Szukam jakieś sensownego montażu na latarkę, a risy (poza montowanych od m4 stalowymi obejmami - a takich nie mogę zrobić, bo nie dostanę się do batki) średnio mi podchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 (edited) Polecam stałą kolbę, nawet ostrą. Władujesz tam 11.1 2200mah, a składać się idzie w ciasnych pomieszczeniach tak samo jak przy teleskopowej. http://forum.wmasg.pl/topic/97426-sr5-a5-sttisrc/page__st__80 W tym wątku fotki mojej repliki. Edited September 28, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Kurde tak patrzę i nie mogę dorwać tej kolby teleskopowej do SRC. Pasuje do niej jakiś nawet chińczyk, czy wszystko trzeba piłować? Najbardziej podoba mi się jednak ta od SRC ze wzmocnioną stopką :P Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 (edited) Tylko SRC. Widziałem sklepy zagraniczne, gdzie sprzedają je osobno za 70 dolców bodajże. Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad sd. Ma więcej elementów stalowych, w porównaniu do zwykłej. Ewnetualnie poproś sklep. Może przełożą kolbę z sd za dopłatą. Edit. Ktoś w komisie sprzedaje też tą mp5 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/736389 Cena z dupy, stan po zdjęciach też. Może coś z nim ugadasz. Edited October 1, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 Widzę, że RISkę ma - a ja zamiast RIS będę wsadzał TLF. Popatrzę na ebayach, allegrosach itp. Może coś znajdę. Wrzucę też za chwilę bebesze co powybierałem, czy będzie okej :P Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Gdyby ktoś zamawiał MP5 SRC z Czech, i brałby wersję bez kolby, to z chęcią odkupiłbym tą zaślepkę z końca. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 A masz może kolbę? Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Mam, ale niestety nie na sprzedaż. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 (edited) A jak jest z kolbą teleskopową od SRC? Podobno lata i ma tylko 2 pozycje. Weszłaby może stała kolba np. od Cymy albo od tegoż producenta teleskopowa? Edited October 23, 2016 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Teleskopowa od cymy wątpię, natomiast stała jak najbardziej, po dopiłowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Kurde, tak patrzę i spodobał mi się Umarex/VFC, konkretniej ten model: http://gunfire.pl/product-pol-1152209362-Replika-pistoletu-maszynowego-HECKLER-KOCH-MP5-A5-TAC-AEG.html (o zgrozo jaka burżuazja!). Kusi mnie to bardziej niż SRC. Jest na miejscu (żaden argument - wiem), ma oznaczenia palnego odpowiednika, ma teleskopową kolbę, lepszego hop-up'a i podobnie jest we wnętrzu. Wsadziłbym tam SP110 i zieloną G&G - na początek da radę, czy nie ryzykować ze sprężyną? Ozywiście LiPo 7.4V Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts