Brzuski Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Jak w temacie. Głowa mnie już boli od niej. Po 16 razie otwierania i kilku dniach zadaje pytanie, jak to cholerstwo zrobić. Emeczka Cybergun, inaczej Cyma. Na starcie semi nie działało po tuningu dalej nie działa. Teraz włożony GB Ultimate i też nie działa. Przerywacz wymieniony na inny (mam 4 i na żadnym nie działa). Kostka cymy, SHS i CA i nici. Nic nie działa. Na każdej konfiguracji. Najlepsze to, że na sucho działa w praktyce nie. Myślę nad tym już dniami i nocami i nadal nic. Nie ważne, czy bateria 11,1v czy 8,4v semi nie ma. Przerywacz blokuje się o kostkę i w teorii działa jak ma działać. Palcami jak testuje trzyma jak skurczybyk na semi, a jak złoże nie działa. Sprężyna m110 stockowa. Zębatki CYMY XYT te siwe. Mam dwa komplety i na każdym, to samo. Płytka selektora ognia działa prawidłowo. Jest sprężynka na niej ;). Gdzieś jakiś błąd popełniam tylko gdzie ? Lub gdzieś jakiś chochlik siedzi. Propozycje lub sugestie, bo dostaje już do głowy ^^ Aktualnie w GB: Kostka CYMY Przerywacz chiński jakiś + kupiony shs stalowy Zębatki XYT CYMY kable 1,5mm Silnik neodymowy A&K Łożyska kulkowe 8mm Spring m110 stock Bateria lipo 11,1v, 7,4v, ni-mh 8,4v Ostatnio złożyłem jakąś chińszczyznę z staroci i semi działa :icon_biggrin: toż to śmiech na sali. Edited November 21, 2013 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 A sprawdziłeś selektor na body? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Śmiga jak porąbany. Teraz zauważyłem, że jak na chama cisnę zębatkę, to środek kostki się podnosi i zębatka co bądź co robi pełen obrót. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Coś mi świta, że szkielet ultimate nie chciał śmigać z innymi kostkami, niż tymi od ultimate. Ludzie wrzucali kostki ultimate i śmigało jak trzeba, to tylko moje przebłyski, ale poszukaj coś w tym kierunku. Edited November 21, 2013 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 ten sam zonk jest na szkielecie od CYMY Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Rozumiem że obracając zębatką na sucho w Gb z spustem itp to przerywacz odciąga kostkę? Jeśli tak to zobacz ustawienie krzywki selektora-płytki. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Pany, problemem nie jest kostka, tylko przerywacz. Z gb Ultimate kompatybilny jest tylko przerywacz/rozdzielacz Ultimate. Wymień i będzie grało. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Nie prawda bo SHS też działa bardzo dobrze. Trzeba mu tylko otwór pod śrubkę powiększyć. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 Mam shs i wchodzi bez problemu lecz nie działa hmm chyba ta kostkę będzie trzeba nową kupić od ultimate Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 1, 2014 Author Report Share Posted January 1, 2014 Kostka Ultimate i działa :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts