Morfeusz Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Specnaz robi to tak :) http://s7.yousendit.com/d.aspx?id=1G9YNZY1...L10W1ZH4SWMVA57 co do BBE-Bijzondere Bijstands Eenheid też szturmik wyszedł bardzo ładnie. Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Your file has expired. Unfortunately, your file has expired. A link is valid for 7 days or a limited number of downloads, whichever occurs first. Once the link expires, the file is deleted and cannot be recovered. :P Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Specnaz robi to tak Film nie dziala ale mozna sie spodziewac ze wpadaja do autobusu saltami bo juz widzialem te ich treningi z autobusami nie raz :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Aha. W jedyn z ostatnich "Komandosów" jest artykuł o grupie ASG - nie wiem skund :D (coś koło morza - Szczecin?) Opisane ich hobby, jak to działa - polecam. Oraz anegdota z życia wzięta o pewnym panu generale (policji chyba) który przypadkowo wstąpił na taką :pozorowaną akcję: ASG. Na czarno (taktyka czarna :D) i ponoc ten pan myslał że to zawodowcy, żę to normalni At-cy :D nieźle, nieźle, oby tak dalej! to jest historia zwiazana z moja ekipa. cwiczylismy na terenie lotniska (legalnie) do pokazu - zatrzymanie auta i takie tam. wspomniany funkcjonariusz kolowal wlasnie szybowiec i nas widzial... byl pewien, ze to "jego ludzie" - niespodobal mu sie jedynie napis na plecach (w Szczecinie SPAP ma na plecach napisy "Policja Antyterrorystyczna" - my mamy SPAT)... odjechal w niejasnym przekonaiu, ze "cos jest nie tak'. nie on jeden ;) Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted March 7, 2006 Report Share Posted March 7, 2006 kiedys w "07 zglos sie" byl motyw, jak milicyjne AT wchodzilo do samolotu podczas kolowania - na filmie jeden z milicjantow spadl i faktycznie odniosl obrazenia - zdaje sie, ze wtedy byli to ludzie Dziewulskiego Scena do filmu była nakręcona na wydarzeniach które miały miejsce na Okęciu 22 września 1981r. Była w tedy próba porwania samolotu AN-24 do Berlina Zachodniego. Quote Link to post Share on other sites
filo16 Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Co tu duzo mówić :) wyżej wspomniany nr. komandosa... niestety nie w PDF ale też czyatć sie da. Miłej lektury http://www.megaupload.com/?d=E2XR4FX4 ps. Co ma na prawym przedramieniu facet z okładki dzierżący Glock'a?? Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 ps. Co ma na prawym przedramieniu facet z okładki dzierżący Glock'a?? Ochraniacze, na lewym przedramieniu też ma, tak mi sie wydaje. Quote Link to post Share on other sites
kufaj Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 mowicie o tych profesjonalnie przeprowadzonych akcjach :) ale czy mozna to ściągnąć jakis materiał video albo chociaz zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 ciagle ruskich sie krytykuje... ilez mozna? przypomnijcie sobie starcie naszych z dwoma kgbistami w magdalence:) linki do tego szturmu w Mineralnych Wodach: http://www.specnaz.ru/archive/07_2001/03.htm http://www.specnaz.ru/archive/08_2001/1.htm szczegolnie te dwa artykuly mi sie podobaja, polecam wszystkim ktorzy slepo wierza masowym srodkom przekazu:) http://www.agentura.ru/timeline/2001/autobus/ niestety nie moge znalezc zadnych nagran filmowych jak ktos niezbyt rozumie po rusku to: http://babelfish.altavista.com/ mozna tlumaczyc cale strony. Jak znajde cos wiecej to wrzuce. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Ja również szukałem nagrań, ale niestety nic nie znalazłem Eliasz. Jak Ci się coś uda to podrzuć. To już kawałek historii. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Jesli idzie o powyzsze artykuly to jest z tej akcji film ale byl krecony z daleka i jedyne co widac to kupe dymu,wybuchy...straszny zamet i strzaly Aha zapomnialem ze akcja zostala przeprowadzona bardzo szybko.Rosjanie wpadli do autobusu i 5 sekund pozniej przed autobusem lezeli wszyscy zakladnicy takze predkosc i agresja na najwyzszym poziomie Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 A jak przedstawia się kwestia zatrzymywania autobusu? Bo bez tego chyba nie można wykorzystać wsparcia strzelców wyborowych? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Z histori At wiem ze w wiekszosci przypadkow autobusy staly w miejsu tak jak w omawianym powyzej rosyjskim przykladnie a jak nie stoi to robi sie tak jak to widzialem na filmie z odbicia autobusy z irlandi ze zajezdza sie droge, rzuca sporo granatow i wchodzi drzwiami i oknami..nie zawsze da sie uzyc snajpera Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 No domyślam się... A jak przedstawia się kwestia np. wejścia oknami w ASG? Można wybić kamieniem:P? Bo tyczek pirotechnicznych asg jeszcze nie widziałem. P.S. Takie drobne ot. Proszę trochę kropek i dużych liter (ogólnie podział na zdania), bo trochę trudno czytać. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Przez okna z szybami raczej w ogóle się nie wejdzie - za duże ryzyko poranienia osób. Bo tyczek pirotechnicznych asg jeszcze nie widziałemMało widziałeś ;) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 :) chętnie zobaczę :) [ Dodano: Wed 30 Aug, 2006 ] Gdzie można dostać tyczkę pirotechniczną do ASG :D? Btw, jadąc wczoraj zetteemowskim Ikarusem spostrzegłem, że potencjalnie jedyna dogodna szyba do wejścia jest jednoczęściowa i znajduje się pod trasą autobusu. Następne można wypchnąć, jak w procedurze ratunkowej. [ Dodano: Fri 01 Sep, 2006 ] Czy ktoś z Was myślał, aby spróbować zakupić lub wynająć jakiś złomiasty autobus na dużą strzelankę? Albo postrzelać się w miejscu, gdzie stoi wrak autobusu? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Czy ktoś z Was myślał, aby spróbować zakupić lub wynająć jakiś złomiasty autobus na dużą strzelankę? Albo postrzelać się w miejscu, gdzie stoi wrak autobusu? Ty? I jaki to ma związek ze sprawą. Autobusu do AS nikt Ci raczej nie wynajmie, a po złomowiskach możez pochodzić sam. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 I jaki to ma związek ze sprawą. Związek jest prosty - to jest witryna airsoftowa. Czy airsoft z atakiem na autobus nie byłby fajny? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Czy airsoft z atakiem na autobus nie byłby fajny?Nie. Przypomnij sobie jak wyglądają strzelanki AS i pomyśl jakbyś podszdł pod autobus... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Już o tym myślałem. Jakoś by się podeszło... np. pod osłoną dymu... nie jestem dobrym taktykiem (nie mówię tego ze sztuczną skromnością, po prostu jestem niedoświadczony) ale coś na pewno da się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 np. pod osłoną dymu nie podejdziesz... wszyscy ze środka będą wywalać hi-capy w ten dym... ale coś na pewno da się zrobić. taaa... wrzucić kilka granatów :lol: Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Czy airsoft z atakiem na autobus nie byłby fajny? Nie, bo znam tylko jedną ekipę w PL, która ewentualnie mogłaby się tego podjąć. Reszta byłaby połączeniem domu wariatów z płonąccym burdelem. Już o tym myślałem. Jakoś by się podeszło... np. pod osłoną dymu... nie jestem dobrym taktykiem Znaczy - pardon - kolejny jebaka teoretyk. coś na pewno da się zrobić. Na początek proponuję przestać bić pianę na zasadzie: weźcie i zróbcie coś z tym. OK? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Szturm na autobus bez zakładników w środku ? Coś jak podchodzenie w airsofcie pod budynek. Ci z podkręconymi ostrzeliwują okna a reszta stara się podejść jak najbliżej. Potem następuje tradycyjna wymiana ognia i zmiana stron. Mylę się bardzo ? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 1, 2006 Report Share Posted September 1, 2006 Natchnąłeś mnie Rebbe. Wyobraziłem sobie (na kulki ofkorz) szturm na autobus ...piętrowy. :wink: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Ależ z Was panowie cynicy (nie mylić i nie wiązac z pewnym konkretnym Cynikiem :mrgreen: ) Chłopak chce spróbować więc niech spróbuje ;) Dla ciekawszego "rozwoju" sytuacji proponuje autobus umieścić na jakiejś duuużej płaskiej polance albo parkingu żeby dookoła autobusu bło minimum 100 metrów czystego płaskiego terenu. Wtedy to dopiero bedzie "szturm" ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts