CHRIS506 Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 mu mu styki sie palą na spuście :-F przynajmniej u mnie tak było więc jedynym rozsądnym rozwiązaniem było by zastosofanie mosfeta czy jak sie ten układzik nazywa co omija styki na spuście i bezpośrednio łączy silnik z aku eeeeee czy jakos tak :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Racja. Chris, widziałeś taki patent kiedyś z tym mosfetem? Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 mu mu ostatnio kolega z wejherowa się nim chwalił że zamontował i działa super ale teraz nie pamiętam który :-F Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 To nic. Styki wymieniłem, na rok spokój będzie (mam nadzieję) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Jest takie "psiukadło do styków" :P pomaga jak są troszkę nadpalone/osmolone chwilowo pomoże :D Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 mu mu a co to za preparat 8O bo u mnie jak się osmaliły to kolega mi je troszke zeszlifował 8-) Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 (edited) Już miałem takie "psiukadło do styków", psiukałęm i nic. Jak rozebrałem to sie okazało, że jednej blaszka do połowy odpalona. Nie było co szlifować. Edited February 22, 2007 by menadzer Quote Link to post Share on other sites
CHRIS506 Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 mu mu nie no w takim razie jedynym rozsądnym i tanim rozwiązaniem jest zapakowanie tego mosfeta myśle że wiecej niz 10zł nie bedzie kosztowac a nowe styczki 90zł wymieniane co rok :-F Quote Link to post Share on other sites
Dembal Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Zna może ktoś sposób na usunięcie z górnego RISa mechanicznych przyrządów celowniczych? Próbowałem wybić mocujące je piny ale jakoś nie idzie i nie wiem czy mam walić mocniej czy może jest tam jakiś "haczyk"? Quote Link to post Share on other sites
k_p Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Temat ma już 26 stron, a nie ma jeszcze żadnej recenzji CA36 w zbrojowni. Może ktoś z odpowiednimi dojściami coś takiego by napisał? Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted February 25, 2007 Report Share Posted February 25, 2007 (edited) Skuszony pochlebnymi opiniami na temat gumki hop-up firmy Madbull z tym śmiesznym dystanserem zakupiłem ową do mojej średniej Gieni. Po zamontowaniu tej bezbarwnej okazało się, ze nie mozna wyregulować hop-upa. Na ustawieniu pokrętła na zero kulka odlatywała w górę, nie mówiąc już o podkręcaniu na plus-im bardziej podkręcałem tym wyzej leciała kulka. Aż do zacięcia. Stwierdzam, że wyrzuciłem pieniądze w błoto i należałoby ten szit za psami rzucić. Acha, zapomniałem dodać, że niekiedy kulka nagle skręcała w prawo lub w lewo tak jakby natrafiła na bardzo silny strumien powietrza, który ją zdmuchuje prawie pod kątem prostym. Edited February 25, 2007 by menadzer Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Witam. Zamontowałem w końcu na Balbinie kolimator i pomalowałem ją farbami NFM. Nie używałem podkładu, co było błędem - użyłem koloru oliwkowego (słabo wygląda i trza go poprawiać) oraz brązu (bardzo fajnie leży). Muszę stwierdzić, że z kolimatorem gra się niezwykle komfortowo - całkiem coś innego niż strzelanie po lufie. Wyzerowałem go nieco bliżej niż mam ustawioną lunetkę i podkręciłem HU ile się dało - efekty są doskonałe! Pochwalę się fotkami: http://www.airsoft.slask.pl/galerie_zdjeci...t=1&order=1 http://www.airsoft.slask.pl/galerie_zdjeci...t=1&order=1 http://www.airsoft.slask.pl/galerie_zdjeci...t=1&order=1 Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Te farbki są matowe czy półmatowe? Radzę dać więcej farby na kolbie oraz na przedni chwyt, szczególnie z dołu się wyciera, a jeśli lubisz dirtowe zniszczone repliki to nie ma nic lepszego jak szlifierka i lekko przejechać po krawędziach. Efekty są niezłe. Ogólnie bardzo ładnie to wygląda, a póki nie pozbędę się problemów ze swoją gietką nie mam co marzyć o kolimatorku :/ Quote Link to post Share on other sites
JPG Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Też myślałem nad takim montażem do kolimatora i sądzę, że przytałby się niższy chyba. A przy okazji: Pin ci wypadł z przedniego chwytu :P Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Użyłem tych farb: http://www.allegro.pl/item162915568_farba_..._firmy_nfm.html Kolimatora jeszcze nie malowałem, bo to za świeża zabawka. Nie jestem niestety uzdolniony manulanie, więc jest sporo zacieków - mozliwe, że poprawię je nastepnym razem, gdy ta warstwa farby się zetrze. Kolba wyszła mi chyba najgorzej, ale to po części wina plastiku z którego jest zrobiona - to inna faktura (?) niż na reszcie broni, bardziej chropowata - trzeba ją malować kika razy. PS. Ten pin to mi chyba wypadł na kilkanaście uderzeń serca przed zrobieniem tego zdjęcia ;) Quote Link to post Share on other sites
buzu78 Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 polecam hi capy do g36 od tokyo marui.... wiem że ich oficjalnie na sklepach nie ma ja otrzymałem taki ze specshopu przez przypadek. troche lepiej i porządniej wykonane są inna rzecz nikt nie próbował indywidualnie zamawiać górnej szyny od g36c? Quote Link to post Share on other sites
Coen88 Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) Gorna szyna od g36c kosztuje 305, albo 205 zł. Nie pamiętam dokładnie. Jest metalowa. Ta z tworzywa kosztuje ponoć kilkanaście złotych mniej. Tak czy siak, Już o tym dyskutowaliśmy i doszliśmy do wniosku że jedyne sensowne wyjście z tej sytuacji to zamiana z posiadaczem g36c. Edited March 4, 2007 by Coen88 Quote Link to post Share on other sites
Raddar Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) Niby tak, ale G36c z taką lunetą wygląda śmiesznie, a nawet bardzo choć w gazecie widzialem takowe w uzyciu, napewno w broni i amunicji i to chyba był meksyk. I wątpie, że ktoś by się zamienił lepiej, a napewno pewniej będzie kupić Edited March 4, 2007 by Raddar Quote Link to post Share on other sites
lup Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Ja bez problemu znalazłem chętnego na zamianę. A pro po tego meksyku to już chyba nie G36C było tylko jego tamtejszy odpowiednik co? Quote Link to post Share on other sites
dziedzic Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) Jest to H&K FX-05 '' Xicoatl'' produkowany w meksyku, A to że ze względów taniej produkcji, dobrego wykonania i lepszych rozwiązań H&K narzuciło 14 czy 16 letnią tajemnicą Mexyk tak aby nie mógł przez ten okres produkować na inne rynki lub udostępniać danych tech. Edited March 6, 2007 by dziedzic Quote Link to post Share on other sites
norbi Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Takie pytanko, montował ktoś do swojego G36K lufe precyzyjną Systemy 363 mm ?? Czy tą lufę będzie już widać w tłumiku płomienia czy jeszcze zmieści sie w lufie zewnętrznej ?? :) Bo do wersji K dedykowana jest tylko prec lufa CA 357mm ale jakoś mam mieszane uczucia do luf precyzyjnych CA :| Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Lufa 363 mm wystaje poza lufę zewnętrzną 7 mm, więc po nakręceniu tłumika płomienia jest w ogóle nie widoczna. Śmiało można tę lufę zamontować do G36k Quote Link to post Share on other sites
norbi Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Czyli nie widać jej w tłumiku płomienia ?? :) B zależy mi na tym żeby jak popatrzeć od boku żeby coś złotego nie świeciło na przodzie karabinu :) Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Tylko się nie zdziw, jeśli nie uda Ci się nakręcić tłumika płomienia na wystającą część lufy, bo średnica otworu w nim będzie za mała. Mnie się to zdarzyło. Nie problem, trzeba tylko rozwiercić tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 (edited) Nie zdziwi się :), chyba że w CA36k tłumiki płomienia nie są powtarzalne, w co oczywiście nie wierzę. Srednica wewnętrzna tłumika płomienia ma 10 mm, a prec lufa ma ok 9 mm. Bez obawy, nic złotego nie będzie świeciło. Edited March 24, 2007 by menadzer Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts