wrona Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 faktycznie, tego samego dnia jak przyszly magi w jednym poszedl uchwyt :evil: Quote Link to post Share on other sites
bun Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Mógłby ktoś podać mi długość lufy zewnętrznej G36K? Sprawa kolejna czy w G36K można zastąpić tłumik płomienia tłumikiem dźwięku? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Masz tam 14mm lewoskretny gwint... Wiesz, cholera, chyba jak jest to sie nie da. :( Quote Link to post Share on other sites
wrona Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Bun, oczywiscie ze można zastapić, ja mam tłumik dźwięku rzecz jasna z gwintem lewostronnym ;-) Quote Link to post Share on other sites
bun Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 To jeszcze niech mi ktoś poda długość lufy zewnętrznej w wersji K. Quote Link to post Share on other sites
klepczar Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 awful - spreżynka "jak od spustu" powinna byc pod zatrzaskiem antypowrotny (jego też Ci pewnie wcieło) a ta długopisowa jast chyba związana z popychaczem (powinna być gdzies pomiedzy popychaszem a cylindrem (nie pamietam dokładnie dawno swojego nei otwierałem) Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Doradzi mi ktoś jaką gumkę hop-up kupic do guna z ponad 400 fps-ami? Do tej pory miałem jakąś systemy silikonową. Nie wiem jaką bo to machinegun montował. Coś sie chyba zużyła, bo co któryś strzał w ogóle nie podkręca. Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Ja nadal używam standardowej gumki, jaką mam od początku karabinu. Obecnie mam 500fps i bez problemu kręci kulki, aczkolwiek zmieniłem kulki z 0,25 na 0,28. Myślę jednak, że nie tak łatwo będzie ci doradzić gumkę - jednemu dobrze chodzi na silikonie - innemu na standardzie. Zakładam, że nie masz możliwości "obadania" różnych gumek, więc weź tą dedykowaną pod 400 fps (bodajże fioletowa?). Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Możliwość mam, ale ograniczoną. Oprócz mojej wyjechanej Systemy mam jeszze dwie Madbula z tym śmiesznym dystanserem, ale ten szit można za psami rzucić. No i stok jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
awful Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 awful - spreżynka "jak od spustu" powinna byc pod zatrzaskiem antypowrotny (jego też Ci pewnie wcieło) a ta długopisowa jast chyba związana z popychaczem (powinna być gdzies pomiedzy popychaszem a cylindrem (nie pamietam dokładnie dawno swojego nei otwierałem) dzięki za pamięć ;) juz dawno złozyłem. długopisowa mi została. gun działa- prawie w sumie,bo blokada spustu wysiadła dosc szybko :P. za to single to single a auto to auto. zostaly mi jeszcze 2 srubki i jakies g plasticzane... :) szczególnie mnie to nie martwi. bardziej martwi mnie to,ze wszystkim kumplom się styki jarają po kilku (dosłownie 4-6) mcach użytkowania... Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 (edited) Witam długopisowa mi została Zobacz czy działa ci przycisk ten obok spustu. Jeżeli nie to masz odpowiedź. Nie przypominam sobie żeby w GB była jakaś sprężynka taka jak w długopisach. GB o ile pamiętam są 4 sprężyny (nie licząc głównej). 2 skrętne (anti reversal i spust), oraz 2 rozciągane (popychacz i kostka stykowa). Co do styków to u mnie były też totalnie spalone.... Pozdrawiam Krzysiek Edited June 7, 2007 by gryzly Quote Link to post Share on other sites
awful Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Witam Zobacz czy działa ci przycisk ten obok spustu. Jeżeli nie to masz odpowiedź. Nie przypominam sobie żeby w GB była jakaś sprężynka taka jak w długopisach. GB o ile pamiętam są 4 sprężyny (nie licząc głównej). 2 skrętne (anti reversal i spust), oraz 2 rozciągane (popychacz i kostka stykowa). Co do styków to u mnie były też totalnie spalone.... Pozdrawiam Krzysiek działa działa ;). ta sprezynka co mi została jest dłuzsza i węższa niz tamta:wygląda dokładnie jak od długopisu :). mozliwe ze pajace z MG wrzucili ją złosliwie- w stylu- a wrzucę mu, niech się martwi skąd to... Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 (edited) Witam działa działa icon_wink.gif. ta sprezynka co mi została jest dłuzsza i węższa niz tamta:wygląda dokładnie jak od długopisu icon_smile.gif. mozliwe ze pajace z MG wrzucili ją złosliwie- w stylu- a wrzucę mu, niech się martwi skąd to... Jest jeszcze jedna taka sprężyna na zewnątrz gearboxa. I odpowiada ona za blokadę spustu o ile pamiętam.... bo blokada spustu wysiadła dosc szybko Pozdrawiam Krzysiek Edited June 7, 2007 by gryzly Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Witam... Niedawno kupiłem G36-K (CA) 1 level 380 fps i mam problem z wybraniem dobrej lufy precyzyjnej... Proszę was o pomoc w tym wyborze... Jaka lufa będzie dobra z pośród tych http://www.asgshop.pl/catalog.php?cat=24 Prosiłbym abyście podali mi od razu linka do tej lufy, którą proponujecie... I jeszcze mogę dodać ze jestem początkujący i to jest moja pierwsza taka broń... Aha coś chyba mam nie tak, ponieważ nie ma w niej tego charakterystycznego pstryknięcia podczas zmiany trybu ognia jest tylko ciche przesuwanie wiecie o co chodzi no i jeszcze mam tylko jeden ten przełącznik bo drugi odpadł brak w nim było tej małej śrubki z tym zewnętrznym gwintem. Quote Link to post Share on other sites
Tragoss Posted June 15, 2007 Report Share Posted June 15, 2007 (edited) A i jeszcze mam pytanie w jaki sposób można zamontowac tą lufe precyzyjną? tzn co w tym elektryku trzeba rozebrac aby sie dostac do środka. Edited June 15, 2007 by Tragoss Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Zdjąć chwyt przedni, wyjąć komorę Hop-Up, rozebrać ją, wyjąć lufę i gumkę, złożyć w odwrotnej kolejności oczywiście z lufą precyzyjną. A właśnie - zanim zdejmieszchyt, odkręć tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Witam Aha coś chyba mam nie tak, ponieważ nie ma w niej tego charakterystycznego pstryknięcia podczas zmiany trybu ognia jest tylko ciche przesuwanie wiecie o co chodzi no Bo masz - tylko jeden ten przełącznik bo drugi odpadł brak w nim było tej małej śrubki z tym zewnętrznym gwintem. ;-) Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Witam! Czy ktoś mógłby mi podesłać link lub wyjasnić na czym polega ten układ "mosfeta" gdyż w wyszukiwarce nic nie znalazłem(może temat został skasowany :( ) Dzięki za pomoc! Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 Witam wyszukiwarce nic nie znalazłem(może temat został skasowany icon_sad2.gif ) Serio? 1 2 Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
yuri629 Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 (edited) Hmmm natrafiłem na taki problem: Moje g36 strzela jak chce, po przełączniu na semi nie strzela, ale jak ustawien auto wali, co dziwne po przełaczniu później na semi(z auto) strzela.... o co chodzi? Myślę ,że problem tkwi w stykach ale nie jestem pewien... Czy powie mi ktoś w jakiej kolejności rozbierać g36 by dostac się do styków?? Pozdro! Edited July 14, 2007 by yuri629 Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Jest to jak widze przypadłość replik posiadający gearbox wersji 3. W AK są podobne problemy. Chyba należy się nauczyć z tym życ po prostu...;) Quote Link to post Share on other sites
bun Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 (edited) Pytanie do posiadaczy pełnej kolby/pełnej kolby w wersji snajperskiej. Czy ktoś z was upchnął tam taką baterie czy może pasuje jedynie ta G&P dedykowana do kolby? Edited July 16, 2007 by bun Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) O ile dobrze pamiętam to pasuje tam chyba nawet ta bateria: http://asgshop.pl/produkt.php?id=454 ale dopiero w weekend moge to sprawdzić na 100% PS. Naturalnie wtedy odpada skłądanie kolby na bok. Edited July 17, 2007 by Cookie Quote Link to post Share on other sites
bun Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Będę wdzięczny za dokładne sprawdzenie, a co do składania kolby to nie składam więc "mankament" bez znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
awful Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Pytanie do posiadaczy pełnej kolby/pełnej kolby w wersji snajperskiej. Czy ktoś z was upchnął tam taką baterie czy może pasuje jedynie ta G&P dedykowana do kolby? do wersjii ca8-2 do kolby nie włazi nic... wystarczy spojrzeć na srednice otworu w nadwyżkowych dystanserach kolby :D problem rzeczywiście... ja mam batke w kieszeni na zewnątrz bo do gripa to se mogę... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts