mikadorus Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 (edited) Hej, Mam problem z Radom Hunterem przerabianym z cymy 0.48 na częściach shs/ guarder (500fps). 1. Co 30-100 kulek muszę podkręcić śrubę silnikową inaczej replika nie strzela. Po prostu nie trybi jakby nie dostawał prądu. Kable z tego co widzę się nie grzeją. Podkręcę/ odkręcę śrubę silnikową i działa, trochę denerwujące co 1-2 magi to robić. W replice jest mosfet. Za rozwiązanie problemu stawiam piwko (przelewem na konto). Może i niewiele ale uważam, że to uczciwe. Przelewam pierwszej osobie, która pomoże mi w naprawie... ;D By nie było - chodzi o zwykłe piwo a nie beczkę tudzież drogie egzotyczne piwo za dziesiątki złotych. Zwykły dostępny w sklepach browar. Na AEG się średnio znam, bo głównie springów używam. Edited January 5, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Sprawdź stan szczotek i komutatora. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Jaki silnik masz ? Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Może po prostu masz wyrobiony gwint na śrubę silnikową i pod wpływem drgań ta śrubka się odkręca. Odkręć ją całą i daj tam troszkę lakieru do paznokci lub cutkę supergluta. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 klej do gwintów nie jest mocny a może pomóc Quote Link to post Share on other sites
Said Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Kolega wyżej dał odpowiedź. Sorawdz stan szczotek. U mnie też działo się identycznie. Okazało się, że szczotki były tak wyrobione i brudne, że silnik nie miał siły. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Sprawdź czy sprężynki szczotek nie są ściśnięte przez koszyk silnika. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 5, 2014 Author Report Share Posted January 5, 2014 (edited) Klej to nie pomoże - sprawdzałem na początku, tak samo, Silnik to stock cyma z modelu 0.48. W tygodniu (myślę, że do środy) sprawdzę i napiszę w temacie komu piwo i dlaczego. :icon_razz: no chyba, że dalej będzie problem to gra będzie się toczyć nadal. Edited January 5, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 (edited) W koszyku silnika, między śrubą silnika a silnikiem, powinna znajdować się stalowa tabletka, o średnicy około 9mm i grubości około 1-1,5mm. Śruba opiera się o tabletkę a dopiero tabletka popycha silnik w tę lub wewtę. Jak znam życie to nie masz tabletki i śruba opiera się o oś silnika a ten kręcąc się, ją wykręca. ps: Lubię Tyskie Klasyczne. Edited January 13, 2014 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts