Paweł1433 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Witam, odnośnie pierwszych trzech replik można co nieco poczytać i wyrobić sobie zdanie ale każda ma swoje plusy i minusy. Więc mam pytanie która z nich byłaby najlepsza do leśnych rozgrywek. CM.008 jest podobno dobre ale przecież to chińczyk http://www.taiwangun...8-full-metal-cm SA-B04 ma podobne rewelacyjne osiągi ale zdarza się że pluje kulkami, grzeje się silnik oraz ma wiele innych kosmetycznych usterek http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B04.html PJ4 CQB z tego co o niej wiem nie mogę jej chyba nic zarzucić http://www.taiwangun.com/pj4-cqb-p-j CM16 R8-L wyprodukowało G&G a to mówi bardzo dużo, nie przeszkadza mi body z tworzywa i z tych wszystkich replik ona chyba byłaby najlepsza, tyle że nie będę kupować w ciemno bo nigdzie ale to nigdzie nie ma żadnej opinii (link ze zbrojowni nie dział więc musicie skopiować i wkleić nazwę CM16 R8-L Combat Machine w wyszukiwarkę na stronie) http://www.zbrojownia.com.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 (edited) Z tych czterech wybrałbym Specna Arms. Edited January 12, 2014 by Mark97 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Specna wydaje się najlepszym wyborem według mnie. Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 12, 2014 Author Report Share Posted January 12, 2014 Czytałem temat w którym w prawie każdej replice od SA co się zepsuło; jednemu pluł kulkami, grzał się silnik, zepsuł się bolt catch, był problem z kablami. Oczywiście to błahe problemy ale jednak trzeba to naprawić a przecież na serwisie mi tego nie przyjmą a ja jestem w temacie naprawy replik niedoświadczony, zresztą to dodatkowe koszta. Gdyby nie te awarie to rzeczywiście bym wybrał specne więc co wam się tak w niej podoba, wydaje mi się że repliki G&G będą lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 12, 2014 Report Share Posted January 12, 2014 Z mojego punktu widzenia - "jak kto dba, takie ma", w moim środowisku kilka tych emek się pojawiło i jak za tą cenę to całkiem znośnie. G&G są plastikowe - tyle za plastikową replike w życiu bym nie dał. Jak podobają Ci się kałachy to porozglądaj się za serią RK z Boyi. Najlepsze modele to te z literą S na końcu (na Taiwanie jest teraz promocja), oznacza to, że są w pełni stalowe. Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 13, 2014 Author Report Share Posted January 13, 2014 Wydaje mi się że czasami metal w chińskich replikach jest gorszy niż w markowych tworzywo. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Może, tak - koniecznie musi to być emka? Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 13, 2014 Author Report Share Posted January 13, 2014 Emki bardziej mi się podobają choć AK w tym przedziale cenowym rzeczywiście byłoby lepsze. Troche się zastanowiłem i myślę że specna wcale nie byłaby złym wyborem. Ale szkoda że nikt nie napisał żadnych opini o G&G. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 G&G jest spoko do póki nie grzebie się w GB (podobno), a plastiku nie macałem pewnie jest trochę lepsiejszy ale zawsze to plastik. Jak dla mnie V3 to najlepsze gearboxy, miałem Kałacha RK-05 z gearboxem Cymy i za te pieniądze naprawdę nie można było narzekać. Gdyby nie stylizacja to pewnie dalej szalałbym z kałaszkiem. Obecnie mam Emkę z Evolution Airsoft, zasięg jak na tyle FPSów spoko, ale to nie to samo co kałach, nie ma takich możliwości tuningu (za rozsądną kasę) zaś z wykonania jestem naprawdę zadowolony, jeżeli miałbym się kierować osiągami a nie wyglądem, co de facto jest ważniejsze w ASG to wybrałbym na pewno kałacha. Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Witam Jeżeli o mnie chodzi to polecam P&J. Repliki nie mają luzów na korpusach, po wymianie gumki hop up są to naprawdę dobre repliki Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 13, 2014 Author Report Share Posted January 13, 2014 Jak już prędzej pisałem o AK nie mogę powiedzieć złego słowa szczegulnie od boyi czy cymy ale i tak bardziej podoba mi się M4. Najbardziej zależy mi na osiągach a skoro P&J jest takie dobre to napisz coś więcej bo jutro chciałem zamawiać a teraz to już nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 zazwyczaj mają w stoku 440/430 fps (custom taiwanuna), 70 m zasięgu (po wymianie gumki hop up), mocne silniki w stoku, kable niskooporowe Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Dobry żart, chyba z kosmosu te 70m wyciągnąłeś. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 (edited) PJ4 RIS CQB miał 425fps na długiej (363mm) lufie guardera i springu M110. Stabilnie i kulturalnie :icon_biggrin: i miał kosmiczne 700m zasięgu ! Edited January 14, 2014 by zbyt Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 PJ4 RIS CQB miał 425fps na długiej (363mm) lufie guardera i springu M110. Stabilnie i kulturalnie :icon_biggrin: i miał kosmiczne 700m zasięgu ! hehehe dobry żart, pewnie jeszcze przebijała hełmy razem z zawartością na 600m ? A teraz tak poważnie, miałem m16a3 (seria która w stoku miała bore up) stok po doszczelnianiu i wymianie gumki hop up strzelał spokojnie na te 70m. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 70m z błędem pomiaru wzrokowego czyli 50m rzeczywiste. Gdzieś tam padło podsumowanie G&G, więc dodam coś od siebie - G&G są dobre do pierwszej awarii. Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 Już zamówiłem specne, jak przyjdzie to coś o niej napiszę. Quote Link to post Share on other sites
ahmed91 Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) 70m z błędem pomiaru wzrokowego czyli 50m rzeczywiste. Gdzieś tam padło podsumowanie G&G, więc dodam coś od siebie - G&G są dobre do pierwszej awarii. 70 m zmierzony zasięg dwukrotnie, może trafiłem po prostu na dobry egzemplarz Edited January 15, 2014 by ahmed91 Quote Link to post Share on other sites
Paweł1433 Posted January 17, 2014 Author Report Share Posted January 17, 2014 SA-B04 wygląda bardzo dobrze bez żadnych luzów. Emka jest dobrze wyważona i poręczna. Tłumik ognia był uszczerbiony, ok. 2,5mm, więc od razu założyłem pas z obawy przed efektem upadku repliki. Mag lata w gnieździe, a co do kolby to nie jest jakaś niezwykła ale na pewno w najbliższym czasie nie będę jej wymieniał. Na razie z niej nie strzelałem ale opisze swoje wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
Ryder666 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Dzięki za opisanie repliki, ja chyba też kupię specne tylko akurat b04 niezbyt mi się podoba ale co kto lubi. Pozdrawiam :icon_biggrin: Edited May 3, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Te tłumiki takie są, to nie defekt ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts