WildBunny Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 (edited) Witam. Z góry mówię że dużo już tematów przeczytałem ale nie znalazłem dokładniej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Jestem nowy w ASG. Byłem już raz na strzelance na hali i bardzo mi się to podobało. Chciałbym się w to zacząć "bawić", a wypożyczanie sprzętu jest po prostu za drogie. Mam około 700zł do dyspozycji. Zastanawiam się czy kupić chińczyka za te 700zł czy lepiej coś tańszego np. za 400 i do tego parę innych drobiazgów (lepsza bateria, ładowarka, ochrona oczu), a na lepszy sprzęt powolutku zbierać. Z tych droższych to się zastanawiałem nad M4 albo Scar'em z firmy BOYI. A jeśli chodzi o ten tańszy zakup to sławną CM.028 :icon_biggrin: P.S Co sądzicie o sklepie militaria.pl? Edited January 13, 2014 by WildBunny Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Z tych droższych to się zastanawiałem nad M4 albo Scar'em z firmy BOYI. Czytałeś poradnik dot. wyboru M4? Jest przypięty w tym dziale. Jeśli nie czytałeś to przeczytaj. Jeśli czytałeś to przeczytaj raz jeszcze bo chyba coś Ci umknęło. Konkretniej to: BOYI - zdecydowanie najgorszy wybór obecnie. Nie słychać o żadnym dobrym elemencie w tej replice, wszystko jest albo przeciętne albo najgorsze. Ich szkielety v2 uchodzą za najsłabsze na rynku. Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 13, 2014 Author Report Share Posted January 13, 2014 Czytałem ten temat ale faktycznie musiało mi to umknąć. Więc zostajemy przy CM. A co sądzisz o militaria.pl? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 W militaria.pl jest drogo i jeśli chodzi o repliki asg, to mają ubogi asortyment (chyba że coś się zmieniło) Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 13, 2014 Author Report Share Posted January 13, 2014 A więc zostaje mi taiwangun.com ponieważ nie widzę nic lepszego w obrębie Krakowa, a ja wole iść i kupić na miejscu niż zamawiać. Quote Link to post Share on other sites
MloteK Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Ew. możesz kupić coś nie chińskiego, ale używkę, można fajne egzemplarze w tej cenie wyszukać od jakiś pewnych osób tutaj na komisie. A żeby sprawdzić kto jest pewny masz taki dział jak zaufani kontrahenci. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 Używek raczej bym nie chciał, zbyt wiele negatywnych komentarzy słyszałem na ten temat. Oczywiście wiele jest okazji, ale wolę nie. W komisie pewnie kupię jakiś mundur i kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) Ew. możesz kupić coś nie chińskiego, ale używkę(...) Proponowanie "używki" "Nowemu" to jak sprezentowanie lornetki niewidomemu, zastanów się najpierw zanim coś napiszesz... :icon_evil: Używek raczej bym nie chciał, zbyt wiele negatywnych komentarzy słyszałem na ten temat.(...) Bardzo rozsądne podejście.Jeśli niekoniecznie "musi" być M4/16, to w Twoim budżecie polecam na początek: http://www.taiwangun.com/rk-10s-boyi http://www.taiwangun.com/cm-048m-cm a z tańszych: http://www.taiwangun...-olive-style-cm http://www.taiwangun.com/rk-10-boyi http://www.taiwangun...-real-wood-boyi Pamiętaj, że replika i FPS-y to nie wszystko, warto używać wyłącznie dobrych kulek (G&G 0,25, MadBull 0,25, w ostateczności Guarder 0,25) dobre kulki zapewniają stabilną trajektorię a zatem dobrą celność i skupienie. Nie zapomnij o bardzo dobrej ochronie oczu :icon_exclaim: Tanie umundurowanie i oporządzenie na dobrym poziomie jakościowym znajdziesz w: http://armyworld.pl/ http://art-fox.pl/ Edited January 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Po przeanalizowaniu funduszy stwierdziłem że jeśli wydam 700zł na replikę to nie zostanie mi pieniędzy na ochronę oczu (a to podstawa), na lepszą baterię ponieważ ta co dają w zestawie jest nic nie warta. P.S Przepraszam za takie zamieszanie ale się pogubiłem :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
MrOwned Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) Na razie zainwestuj w dobry karabinek i okulary Uvex I-vo, jak weźmiesz cm028 to masz w kieszeni jeszcze 200 zł :> Bateria w cm028 nie jest tragiczna, da się na niej pojechać na 2 rozgrywki, bynajmniej naszej grupy Edited January 15, 2014 by MrOwned Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Mam około 700zł do dyspozycji jak weźmiesz cm028 to masz w kieszeni jeszcze 200 zł :> CM028 Nie jest dobrą repliką! Zwłaszcza przy tym segmencie cenowym! Jeżeli chcesz emki to poszukaj Specna Arms na =&filter_price=&filter_text=&filter_bestseller=&filter_new=&filter_promotion=&filter_instock=&filter_producer=1208513650"]GunFire np. Baterie to sobie z czasem kupisz. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 bynajmniej naszej grupy Bynajmniej to nie przynajmniej!! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) (...) bynajmniej naszej grupy Bynajmniej to nie przynajmniej!! Ale Mr myśli że tak brzmi bardziej górnolotnie, ostatecznie On jest Mr... :hahaha: Edited January 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Chyba już podjąłem decyzję, prawdopodobnie nie jest ona najlepsza i wielu bd się z nią nie zgadzać, albo przynajmniej bd śmieszna, trudno. A więc kupię CM.028A, chinol ale legenda :icon_mrgreen: Przy bezpiecznym użytkowaniu (nie będę jej używał jako maczugi :icon_razz: ) planuję jej używać rok, może 1.5, a w tym czasie bym uzbierał na porządną replikę, porządnej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Bez sensu. Za te pieniądze są lepsze repliki :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Jeśli znajdziesz mi coś lepszego za 400zł to kupię. Jako iż wybrałem opcję z CM.028 to zostanie mi więcej pieniędzy na ochronę i bd miał już troszkę odłożone na coś nie chińskiego. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Tylko unikaj wersji B i wersji S. Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Taką chcę kupić: http://www.taiwangun.com/cm-028a-tactical Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Ja polecę ci replikę , którą posiadam i jestem bardzo zadowolony (Mam nadzieje że lubisz rodzine gietek) http://gunfire.pl/product-pol-1152200280-Replika-subkarabinka-GFG14.html Ogólnie dobra , wiem że chcesz kupić na miejscu , ale chyba sie opłaca kupić przez neta zamiast wydawać na legendarną lecz plastikową replike Quote Link to post Share on other sites
WildBunny Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Za gietami nie przepadam. Nie znam się dobrze, ale mniemam że obie repliki zostały wykonane z takiego samego tworzywa,w końcu taki sam przedział cenowy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Jeśli znajdziesz mi coś lepszego za 400zł to kupię. Ja nie jestem od tego by szukać replik. Fakty są bezlitosne. Cm.028 to był hit 6-7 lat temu jak wychodziła. Replika jest w przestarzałym systemie TM, teraz w tej cenie można kupić o wiele bardziej udane konstrukcje. Szukaj voucherów, promocji, licytacji sklepowych na allegro itp. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Buniek, bzdury pleciesz. Co z tego, że jak to ująłeś "Replika jest w przestarzałym systemie TM"? Znam cm-ki 0.28, które mają po 5-6 lat i dalej świetnie strzelają. Nie wspominając o tym, że tak naprawdę znaczna większość dostępnych na rynku replik cały czas na tym systemie bazuje. Nie wiem cóż to za nowoczesne, bardziej udane konstrukcje masz na myśli. WildBunny, w przedziale cenowym o którym mowa, można znaleźć dużo replik o zbliżonych parametrach. Osobiście uważam, że cm.028 jest ok. Ja wziąłbym co innego, ale to już tylko i wyłącznie kwestia osobistych upodobań. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Znaczna wiekszość? Co obecnie produkuje kałaszki w systemie TM? No, słucham? CYMA i TM. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Jeśli już posiadasz budżet na coś z metalowym korpusem to nie babraj się z cm.028. Sam miałem, przerabiałem i z doświadczenia wiem że lepiej kupić używaną metalową cymkę za 400zł niż nową cm.028. O wiele przyjemniejsze wrażenia ze strzelania zapewnia solidny kawał metalu niż wyginający się rękach jak plastikowy indonezyjski wibrator kulomiot pokracznie udający kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 (edited) Znaczna wiekszość? Co obecnie produkuje kałaszki w systemie TM? No, słucham? CYMA i TM. Zwracam uwagę na słowo "bazuje" w mojej wypowiedzi. Zwracam też uwagę, że pisałem nie tylko o "kałaszkach". Tm stworzyło pewien standard i zapewniam, że jeszcze bardzo długo producenci z tego standardu będą korzystać. Żebyśmy się dobrze zrozumieli, replika, o której można powiedzieć, że prezentuje inny standard to np. systema ptw. To jest fakt i tu nie ma co dyskutować, dlatego kończmy off-top. Edited January 15, 2014 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts