peperonik Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 na zbrojowni jest taki oto beryl: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=130&products_id=1475 macał ktoś może :icon_razz: ? pasują standardowe magi do ak-74? jak z wykonaniem? a awaryjność? ciekawa alternatywa tym bardziej, że brak pieniążków na tego nowego za ponad 2500zł. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Nie ma to jak komora zamkowa od 47 :D Może i jest do Beryla podobny ale to nadal nie on ;) Quote Link to post Share on other sites
peperonik Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 Nie ma to jak komora zamkowa od 47 :icon_biggrin: Może i jest do Beryla podobny ale to nadal nie on :icon_wink: bądź co bądź całkiem udana kopia :icon_razz2: Macałem go przez parę minut w zbrojowni. Z zewnątrz części są znakomicie spasowane włącznie z kolbą. Co do awaryjności nie mogę się wypowiedzieć. Napisz do Zbrojowni to ci odpiszą czy magi są kompatybilne. miałem ak z kolbą od m4 i chodziła nawet lepiej niż w g&p :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 no mega 'beryl'... Quote Link to post Share on other sites
peperonik Posted January 20, 2014 Author Report Share Posted January 20, 2014 no mega 'beryl'... nie chodzi mi o ultra realistykę, tylko o replikę na beryla stylizowaną, a jest to w miarę dobra alternatywa (wg.mnie). ja się stylizuję na wojsko polskie, a nie rekonstruuję. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 na zbrojowni jest taki oto beryl: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=130&products_id=1475 macał ktoś może :icon_razz: ? pasują standardowe magi do ak-74? jak z wykonaniem? a awaryjność? ciekawa alternatywa tym bardziej, że brak pieniążków na tego nowego za ponad 2500zł. Magi pasują, spasowanie dobre, awaryjność jak to w cymie. Zwykły chinol, w dodatku z niższej serii. Lepiej kupić rk06, dać adapter i kolbę od emki, dodać risy, kilka detali i masz lepszą i tańszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Co tam jest z beryla? Magazynek, tłumik płomienia, pociachanie podstawy szczerbinki dremelem, i atrapa selektora. Quote Link to post Share on other sites
peperonik Posted January 22, 2014 Author Report Share Posted January 22, 2014 Co tam jest z beryla? Magazynek, tłumik płomienia, pociachanie podstawy szczerbinki dremelem, i atrapa selektora. tak jak pisałem chodzi mi o replikę PRZYPOMINAJĄCĄ beryla, a nie idealną kopię Magi pasują, spasowanie dobre, awaryjność jak to w cymie. Zwykły chinol, w dodatku z niższej serii. Lepiej kupić rk06, dać adapter i kolbę od emki, dodać risy, kilka detali i masz lepszą i tańszą replikę. miałem już trochę cymek wymieniałem zawsze tylko kable gumkę hu i bezpiecznik a zawsze sprzedawałem bezawaryjne (nie licząc cm. 029s bo bez kolby :icon_mrgreen:) , więc powinno być dobrze, ale dzięki za radę zastanowię się. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 miałem już trochę cymek wymieniałem zawsze tylko kable gumkę hu i bezpiecznik a zawsze sprzedawałem bezawaryjne (nie licząc cm. 029s bo bez kolby :icon_mrgreen:) , więc powinno być dobrze, ale dzięki za radę zastanowię się. Miałeś trochę cymek i chcesz wywalić 1200zł na Cymę 039? Nieźle. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 'trochę cymek', he he. Quote Link to post Share on other sites
peperonik Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Miałeś trochę cymek i chcesz wywalić 1200zł na Cymę 039? Nieźle. miałem 028, 048s, 031 (najgorsza jaką miałem :P), cm.042, a aktualnie mam m60 ale nie od cymy :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Ten "beryl" jest na poziomie 028, czy 031, z jedyną różnicą, że ma korpus z metalu. Sam sobie odpowiedz, czy warto. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 na te czasy to nie wiem ale jakiś czas temu za te pieniądze bym miał full koszer beryla jeszcze by mi na jakieś bajery zostało Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 No niestety, po wypuszczeniu Beryla od Aresa, którego nikt nie chce ceny części zrobiły się absurdalne. FB nie sprzedaje części odbiorcom prywatnym na zasadzie "macie się cieszyć naszą repliką, a nie robić własne po kątach". W temacie o Berylku jeden z użytkowników chwalił się swoim koszerem, wydał na niego z 3K. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 (edited) nawet jakbym chciał włożyć oryginalną kolbę do tego Aresa? taki kit może by pomógł Edited January 29, 2014 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Dostaniesz odpowiedź, że jest kolba produkowana przez FB specjalnie do replik Aresa, do zakupienia u jednego z dystrybutorów. "Prawdziwej" ostrej nie dostaniesz od nich, po prostu mają bana i już. Niektóre ostre części możesz kupić u autoryzowanych przedstawicieli, ale dzięki temu ceny są zbójeckie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts