stevenn22 Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Witam ;) mam zamiar w moim cm031 wymienić chwyt przedni na orisowany.I tu mam takie pytanie czy ten chwyt będzie pasował do mojej cymy? http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j Zamieszczę zdjęcie. Aha i czy mógłby mi ktos poradzić jak zdjąć ten chwyt przedni cały? bo zdjąłem tylko osłonkę rury gazowej ( tę górną część ) a dalej nie moge sobie poradzić a nie moge znaleźć żadnego filmiku z tym. Za pomoc z góry dzięki ;d Quote Link to post Share on other sites
klekot1092 Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Żeby zdjąć dolne łoże przy osadzie łoża(metalowy element przy łożu od strony wylotu lufy) masz taki "dynks" po lewej stronie. Musisz do odgiąć do oporu w drugą stronę(przyda się jakiś śrubokręt żeby podważyć). Wtedy możesz odsunąć całość i wyjąć łoże. Bardzo prawdopodobnym jest że żeby zamontować te RISy będziesz musiał wyciąć miejsce na ucho od zawieszenia.Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Tak, to nawet więcej niż prawdopodobne. AK 74 ma ucho zawieszenia w okuciu łoża. Trzeba delikatnie zmodyfikować. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Akurat to łoże nie podejdzie, to jest do replik w systemie VFC, Ty potrzebujesz risów z mocowaniem w systemie TM. Różnią się elementem, który wchodzi w body, poza tym są identyczne. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Akurat to łoże nie podejdzie, to jest do replik w systemie VFC, Ty potrzebujesz risów z mocowaniem w systemie TM. Różnią się elementem, który wchodzi w body, poza tym są identyczne. 100% racji. Przewaliło mi się tak wiele oszynowanych chwytów w standardzie TM, że nawet nie patrzyłem na mocowanie. Czujny Dread :) Quote Link to post Share on other sites
KamaN Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Też chciałbym zmodyfikować jakimś sposobem chwyt przedni. Czyli z dyskusji wynika, że taki chwyt http://allegro.pl/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-czarny-i3968553425.html nie pasuje. Może jakieś porady co zrobić? Jednak zależy mi na szynach na froncie. Kilkukrotnie widziałem ludzi, którzy po prostu nakręcili szynę na plastik. Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted February 18, 2014 Report Share Posted February 18, 2014 A gdzie mozna znaleźć chwyt pod system VFC ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts