Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kabura do WE2058 BIOHAZARD

Recommended Posts

Dobrze, że nie napisałeś we właściwym dziale, bo bym Ci musiał od ręki zamknąć temat...

Jakiego pistoletu WE2058 jest repliką? Jak znajdziesz odpowiedź na to bardzo ciężkie pytanie, to polecam użyć wyszukiwarki - tematów o kaburach do Beret... (a nie, miałem tego nie pisać) jest zatrzęsienie...

Jak masz zamiar uważać się za pro-moda który wszystko wie i jest jakże zabawny i cieszy się że podpowie komuś na jakże banalne pytanie robiąc z niego kretyna.

Idź lepiej do działu i odpowiadaj na pytania '' jaka replika do 400zł''

Ponawiam pytanie bardziej szczegółowo skoro nawet moderatorzy mają problem z czytaniem i zrozumieniem w tym samym czasie!

Kupiłem replikę WE 2058 Biohazard. Jest to replika Beretty. Niestety nie mogę kupić kabury aby nawet w małym stopniu ingerencji w strukturę samej kabury schowała całą replikę.

Do chwili obecnej testowane były IMI i Fobus. Niestety bez skutku. Replika nie dochodzi do końca, a w przypadku IMI nie wchodzi w ogóle.

Pytam dlatego, gdyż 36zł (wysyłki gdyby ktoś się zastanawiał) za próbę to dość sporo i wolałbym tego uniknąć kolejnym razem i kupić coś co przytrzyma gazika na swoim zasłużonym miejscu :)

WE jest szersze niż KJW, a dokładniej zamek i dolna część korpusu przed osłoną spustu. Aby pasowało KJW trzeba lekko szlifować kaburę wewnątrz w miejscu gdzie kabura dotyka dolnej szyny ris w replice. Dodam że nawet Beretta 9mm hukowa nie pasowała idealnie do kabur IMI.

No popatrz, to Ci dopiero NOWY I NIKOMU NIEZNANY PROBLEM, ŻE NITOWANE KABURY NIE SĄ KOMPATYBILNE Z REPLIKAMI... a nie, zaraz, przecież w każdym temacie o IMI i Fobusie jest to wałkowane do bólu.

Żeby nie było, że jestem taki zły i w ogóle - poszukaj kabury o regulowanym docisku (np. Safariland). Za pomocą imbusa dopasowujesz docisk skorupy do pistoletu, dzięki czemu możesz upchnąć zabawki nietrzymające wymiarów oryginału. W przypadku modeli nitowanych (IMI/FOBUS) nie ma takiej opcji, bo nikt jej nie przewidział - zostaje zabawa suszarką/opalarką (w IMI na pewno da się w ten sposób dopasować replikę, ale to trwa).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...