gloomer Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Linkuję ponownie replikę bo tamten link sie rozsypał http://gunfire.pl/pr...iego-CM701.html Adminie, można połączyć posty. Jak sądzicie, warto ją kupić za 160 zł, nową? Tylko to jest temat o M24 a nie o VSR. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Sprawa ma się tak że "przez przypadek" wylicytowało mi się właśnie tą replikę na aukcji Gunfire, w życiu nigdy nie bawiłem się snajperkami, nigdy mnie do nich nie ciągnęło ale mimo to zastanawiam się czy puszczać za parę zlotych więcej w obieg czy może pobawić się nią, sprawdzić czym "to snajperstwo" sie je. Tylko nie wiem czy to właściwa baza żeby się przekonywać do tej roli. [przypominam, wylicytowałem za 160 zł z wysyłką] Gloomer Widzisz, sprawa jest o tyle problematyczna że w zasadzie jakbym napisał w wątku TM to zarzucili by mi ten sam problem; niezgodność. Myślę że tej cymie 701 zdecydowanie bliżej jednak do tytułowej 702 niż do VSR10 TM :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 No właśnie nie. Bo w opisie produktu jest "sprężynowy mechanizm oparty na popularnym i sprawdzonym systemie VSR-10 produkcji Tokyo Marui" dlatego też tej cymie daleko do m24. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 No dobrze, doczytałem własnie że ów VSR to replika M40, to co. Robić nowy wątek? wątpię czy jest sens- replika mało popularna. Pisać w wątku o TM? wątpię o odzew. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Przecież w wątku o VSR TM masz wszystko. A jeśli chcesz o coś pytać to w tamtym wątku. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Mikolajski, jak możesz zrób zdjęcie komory, zobaczymy czy to rzeczywiście SM702 czy VSR. Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 Dziećka Jak tylko przesyłka z GF przyjdzie do mnie to poczynie parę zdjęc bo nawet w anglojęzycznym internecie nie ma nic nt tego cuda :icon_smile: Jest to kopia VSR-10, zdgodne umieszczenie Hop-Up'a, taki sam system ładowania kulek itd. Ze wstępnych oględzin: -korpus ABS wygląda bardzo stabilnie i wytrzymale, nic nie trzeszczy- części dobrze sprasowane. -Jedna dziura na śrubkę nienagwintowana -Przyrządy celownicze średnio wygodne, ale wyląduje w ich miejsce luneta -Celnośc sprawdzałem tylko na odległości 8 metrów: jest się w stanie trafić w punkt o wielkości 1cm bez problemu W niedziele jak znajdę więcej czasu to porobię i wstawię zdjęcia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 No to chyba warto założyć nowy temat jeśli jednak ta cyma to VSR. Quote Link to post Share on other sites
Człowiek Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Ktoś jeszcze miał do czynienia z 702? Jaki tuning jest możliwy i jak to strzela? Quote Link to post Share on other sites
monster11pl Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Ja sobie kupiłem tą cymkę, moim zdaniem jak na stocka nie jest źle... Jakieś 1k kulek przestrzeliłem i jeszcze działa :icon_lol: Na guarderach białych 0.3 średnio 8/10 strzałów z 40m (bez wiatru) wchodziło w tarczę o średnicy 30cm.. Quote Link to post Share on other sites
Człowiek Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Ok thx. A orientuje się ktoś czy komora PDI wejdzie? I czy ta replika jest całkowicie w standardzie vsr10? Quote Link to post Share on other sites
kazek1333 Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Witam z racji tego ze nie moge zalozyc tematu wiec napisze to tutaj, chodzi mi wlasnie o ta replike ktora jest w temacie. Zamierzam ja kupic i mysle o tuningu jej i moje prosba jest taka zebyscie powiedzieli czy ma sens to podkrecac i tuningowac bawic sie w to skoro to ma 500fps prawie czy to wgl wytrzyma, mile widziane wlasne sugestie podpowiedzi co by dodac ewentualnie Elementy ktore chcialbym tam wlozyc/wymienic: - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1277 (Tłok do M24 / APS-2 Classic Army) - http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1279 (Cylinder do M24 Classic Army) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
monster11pl Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 To jest standard vsr, takze nie wiem czy m24 podejdzie... Najwazniejsze na start to dobra lufa i kule Quote Link to post Share on other sites
kazek1333 Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 jaka by byla najlepsza do tej wersji ? Quote Link to post Share on other sites
_Hero_ Posted June 9, 2015 Report Share Posted June 9, 2015 Gdzie można kupić magazynki do M24 Quote Link to post Share on other sites
Mike13 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Witajcie, chciałbym nieco rozjaśnić temat o tej replice. Zakupiłem ją nie dawno, jak dla mnie wykonanie jest przyzwoite, w zestawie dostajemy 3 magazynki, ktore w porównaniu do magów SW sa naprawdę solidnie wykonane (nie sypia sie w rekach jak to mówią). Sporo osób tutaj pisze ze jest ona w standardzie VSR, niestety sie mylą, miałem w rekach sporo części VSR i roznia sie całkowicie, komora przypomina raczej właśnie ta od m24, spust to samo, inaczej wykonany , zresztą zrobię fotki i zobaczymy :) Zapraszam! https://picasaweb.google.com/112985225408142557959/20Lipca2015?authkey=Gv1sRgCKnGk469nrisSA Jeśli chcecie jeszcze jakieś zdjęcia, pytać śmiało. Przymierzam sie do kupna komory PDI, wiec dam znac czy pasuje Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Fakt trochę zapomniany temat ale puki co zapytam tylko raz może to innym pomoże czesci do tej repliki szukać w temacie o VSR >? Quote Link to post Share on other sites
sgtsierg Posted July 30, 2015 Report Share Posted July 30, 2015 Panowie, ja rowniez chce zakupic ten wynalazek. Mam pytanka, moze ktos pomoze. Chce kupic do niej poczatkowe rzeczy do tuningu: 1.Lufa Promyka EG 650mm 6,03 2.Gumka Prometheus/LayLax Czerwona HARD 3.Spring m160 guardera Czy to wszystko da sie zlozyc razem to tego wynalazku? Tzn. gumke z komora stock i lufa. Prosze o szybki odzew Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 (edited) ponawiam moje zapytanie Edited August 5, 2015 by sopel44pl Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 (edited) To może dajcie foto, zdjęcie i wymiary poszczególnych cześci - będzie odpowiedź. Większość osób z VSR TM/ M24 CA nie zawraca sobie głowy taką cymą. Większość z tych co mają taką cymkę nie wyda sporej sumy na serwisanta. Pewnie dlatego nie ma odpowiedzi. Zdjęcia w temacie są bez wymiarów - można jedynie gdybać, że podobne do "xx". Edited August 5, 2015 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
rotek824 Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Próba zamontowania tej lufy promyka i gumki ustała w momencie wkładania czesci do komory. Stockowa jest przystosowana do lufy z wgłębieniami, gumka ma gruby kołnierz (taki jak falcon do m24). Dystanser w tym momencie jest w kompletnie innym miejscu niż powinien. Zakładam, że zamontowanie http://deltashop.pl/p/233/1437/cnc-komora-m24-sw-airsoftpro-m24-czesci-replik-snajperskich-czesci-i-dodatki-do-replik.html zakończy problemy, bo ta komora jest przystosowana do standardów aegowych. Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Powiem tyle komora VSR . TŁOK prowadnic cylinder M24 spust sam nie wiem "D Quote Link to post Share on other sites
tomekan96 Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Witajcie! Ma przyjść do mnie właśnie ta repliczka, używana. Będę miał do wymiany prowadnicę sprężyny. Czy to podejdzie? http://gunfire.pl/product-pol-1152204974-Stalowa-prowadnica-sprezyny-9mm-do-replik-APS-L96.html Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Sprawdź wymiary stockowej to bd wiedział.. Quote Link to post Share on other sites
Mike13 Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Witajcie, probował juz ktos tuningowac jakos ta replike? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts