Hunter1209 Posted January 28, 2017 Report Share Posted January 28, 2017 (edited) Witam Zamierzam kupić cm 702 tylko nie wiem jakie ładownice na magazynki do tego wziąć. Może ktoś coś poradzić? Edited January 28, 2017 by Hunter1209 Quote Link to post Share on other sites
Piotrek911 Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Kulek przeszło ponad 7 tysięcy, strzelam cały czas, częściej z okna na podwórko niż na strzelankach. Zestaw od Bart_a jest niezniszczalny. Ładownice na magazynki najlepsze są "pistoletowe". Magazynki się nie łamią, w m24 od SW magazynki się kruszyły. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 Cześć Co prawda jestem w posiadaniu modelu CM.700 ale wewnętrznie to jeden diabeł :D . Pytanie, w jakim standardzie pasuje komora hop siup ? M24 SW czy jakieś inne cuda ? Quote Link to post Share on other sites
ipsumlorem Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Dzień dobry, cześć i czołem. Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Przeczytałem ten temat od początku i mam pytanie. Czy jest tu mowa wyłącznie o CM 702? Bo z opisu np. na tajwangun wynika że są wersje 700, 702A, 702B, 702C i teoretycznie różnią się od siebie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 To się tyczy 702 z dowolną literką na końcu. CM700, 701 i 703 to odmienne konstrukcje. Quote Link to post Share on other sites
ipsumlorem Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 A czy któryś z szanownych kolegów miał do czynienia z CM 702 i SWD A&K lub GFC? Interesują mnie opinie na temat ich osiągów, wytrzymałości itp. Czytam o jednej i drugiej replice ale to tematy rzeka. SWD strasznie mi się podoba (ale to kwestia mojego gustu bo podoba mi się też Pałac Kultury). CM 702 wydaje się być poręczniejszy (brzydki też nie jest). A jaki przekład (na osiągi nawet w stocku) ma znacząca różnica w długości lufy tych dwóch modeli? Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Witam Przeczytałem temat o m24snow wolf i ten i zdecydowałem się na zakup cymki (ze względu na wytrzymalszy mechanizm spustowy i magi) Zakupiłem własnie tą replikę i chciałbym zmienić komorę hopup, wstawić guardera 6,02 509mm, oczywiście cylinder tłok i co się tylko jeszcze da pójdzie do tokarza, myślę o tych 650fps. Nie ogarniam niczego poza aeg więc proszę o linki do tego jaką dokładnie komorę i lufę wewnętrzną kupić bo nie kumam co to są te standardy vsr itp..? Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Siemanko :) Reasumując. Którą replikę byście polecili. CM.700 http://www.taiwangun.com/sprezynowe-2/cm-700-dark-earth-cyma czy CM.702A http://www.taiwangun.com/sprezynowe-2/cm-702a-cyma?campaign-id=14 Wiem, że w CM.702A będę musiał wydać kasę na komorę hop up na pewno, podobno w cm.700 nie tzeba już tego robić, więc koszta się wyrównają. Pytanie czy częsci będą ogólno dostępne. KTÓRĄ REPLĘ BYŚCIE POLECILI? Pzdr! :) Quote Link to post Share on other sites
wikol213 Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Siemanko :icon_smile: Reasumując. Którą replikę byście polecili. CM.700 http://www.taiwangun...dark-earth-cyma czy CM.702A http://www.taiwangun...?campaign-id=14 Wiem, że w CM.702A będę musiał wydać kasę na komorę hop up na pewno, podobno w cm.700 nie tzeba już tego robić, więc koszta się wyrównają. Pytanie czy częsci będą ogólno dostępne. KTÓRĄ REPLĘ BYŚCIE POLECILI? Pzdr! :icon_smile: Posiadam cm 702 Ogólnie wrażenie fajne , solidna , dobrze spasowanay i wyosiowana. Koszt dedykowanej komory od ASP to 150zł. Zestaw cylindra najlepiej brać od barta_a . Zespół spustu typowy do m24 , tylko troszke body trzeba przypilować (easy) No i własnie pytanie do jakichś posiadaczy potobnych setupów. -Czy na lufie 600mm odnotowaliscie duze spadki fps ( ja tak) -Czy stockowy zespół spustu pożyje na m180 ASP ? Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Czy ktoś z Was próbował modyfikować stockowa komorę hopup w cm702 tak aby smigala na lufie i gumce z aeg i z jakim skutkiem?? Mam dylemat jako że komora asp nie jest na razie do zdobycia w Polsce pomyślałem, że spróbuje coś z nudów podłubać -jedynym sensownym rozwiazaniem jest nawiercenie nowego otworu (3-3,5mm) pod dystanser (przesuwając lufe z gumką aeg glebiej w komorę trzeba przesunac dystanser) nie wiem tylko co przykleic do ramienia komory aby dopychało dystanser do gumy hopup? Kropelka słabo radzi sobie z tym tworzywem... Przydało by sie też zmierzyć czy kulka wepchnięta przez dyszę nie zostanie wepchnieta za gleboko - poza element podkręcający. Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted December 31, 2017 Report Share Posted December 31, 2017 (edited) Komora przyjmuje lufy vsr lub gazówki zresztą stokowa lufa po lappingu też daje radę, oraz są dwie lufy dedykowane falcona i pdi raven Edited December 31, 2017 by matpgt Quote Link to post Share on other sites
tedee44 Posted January 18, 2018 Report Share Posted January 18, 2018 Witam. Jaka glowica cylindra pasuje do cm702? Stokckowa mi sie rozwalila :( Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted January 18, 2018 Report Share Posted January 18, 2018 podchodzi od vsr tylko trzeba przerobić komorę i dysza jest krótsza o 0.5 mm, wiec lepiej zamówić od barta Quote Link to post Share on other sites
tedee44 Posted January 19, 2018 Report Share Posted January 19, 2018 (edited) podchodzi od vsr tylko trzeba przerobić komorę i dysza jest krótsza o 0.5 mm, wiec lepiej zamówić od barta komore mam od ArsoftPro a oni narazie nie maja glowic cylindra :( Edited January 19, 2018 by tedee44 Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 pisałem o stockowej komorze, można spróbować jeszcze głowice airsoftpro którą dołączają do zestawu z komorą vsr (ale nie miałem takiej w reku wiec pewności nie mam) Quote Link to post Share on other sites
tedee44 Posted January 21, 2018 Report Share Posted January 21, 2018 pisałem o stockowej komorze, można spróbować jeszcze głowice airsoftpro którą dołączają do zestawu z komorą vsr (ale nie miałem takiej w reku wiec pewności nie mam) OK Dzieki Quote Link to post Share on other sites
Kaczmysz Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 Wie ktoś w jakim standardzie jest gumka? vsr, aeg czy może jakaś dedykowana? Quote Link to post Share on other sites
Dozer Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Czy ktoś posiada możliwość zwymiarowania magazynka? Poszukuję czegoś na wymianę do mojej M24 CA i zastanawiam się, czy po drobnych modyfikacjach mag od CM702 będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
MavericFour Posted January 11, 2019 Report Share Posted January 11, 2019 Czy mógłby mi ktoś kto posiada komorę hop up M24 gen.2 Airsoftpro ściągnąć wymiary z komory? interesują mnie wymiary zaznaczone strzałkami, jeden wymiar średnica główna i drugi od środka otworu gwintowanego do pierwszej ścianki w którą wchodzi magazynek Quote Link to post Share on other sites
Mr. Ostry Posted June 4, 2022 Report Share Posted June 4, 2022 Siemka, jakiego rodzaju lufa i gumka podejdzie do stock'owej komory w 702 ? Orientuje się ktoś? Albo na jaka komorę wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts