adrian - brs Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Rób co chcesz, ja już zamówiłem auga A2 z MG. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Nie ma możliwości wymiany Nie bardzo rozumiem - nie ma można wymienić... nazwijmy to "zespołu przeładowywania i optyki" między wersją A1 i A2 w CA? To by było przynajmniej dziwne... Czy może chodziło Ci o to, że ten element jest niewymienny pomiędzy TM a CA? - Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Nie bardzo rozumiem - nie ma można wymienić... nazwijmy to "zespołu przeładowywania i optyki" między wersją A1 i A2 w CA? To by było przynajmniej dziwne... Czy może chodziło Ci o to, że ten element jest niewymienny pomiędzy TM a CA? - Przepraszam jak kogoś wprowadzilem w błąd, ale podczasz szukania na WGC musiałem przeoczyć tą część, ktorą zamieścił Szreder. :!: W obecnej sytuacji nie jestem w stanie powiedzieć czy da sie wymienić tą część. Sorry za OT Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Części o oznaczeniach CA AUG021 i AUG021-1 raczej są pasujące do body. Nie wydaje mi się również, aby CA tworzyło własne rozwiązania co do konstrukcji tej repliki, ponieważ i tak "siedzi" w niej części już dużo, które są identyczne z TM, tak samo jest pewnie z "zespołem przeładowywania i optyki", a raczej jest tak na pewno. Cena 70 USD za taki "bajer" jest dość zachęcająca. Ile orientacyjnie może wynieść końcowa cena w PLN podczas gdy chciało by się to sprowadzić do Polski z WGC? Czy ekipa z jakiegoś polskiego sklepu asg, na przykład asgshopu, mogła by mi sprowadzić taką część? Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Wiem ze Machinegun sprowadza części na zamówienie, asgshop pewnie też. Pamiętaj ze wtedy sklep dolicza marżę do ceny produktu Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 A teraz wpadłem na pomysł zrobienia sobie 2 wersji AUG'a w jednym. Tylko nie wiem, czy to by długo wytrzymało. Chodzi mi dokładnie o plastikową część z repliki BE M8-2 (steyer'a z risem), która może jest pasująca z CA. Tylko tutaj jest taki problem, że w Polsce jest trudno dostępny ten Aug, mamy za to M8, z atrapą lunety... na ebay'u jest dużo tego. Najlepiej gdyby ktoś miał uszkodzone M8-2. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Niedawno zakupiłem steyra A2 z CA i mam pytanie - jak do niego zamątować tatarke taktyczną? (na lufie) Widziałem zdjęcie w katalogu jak A1 miał zamontowaną. Łączyły się chyba ze sobą jakieś 2 pierścienie, ale głoway nie dam bo zdjęcie było malutkie. Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Niedawno zakupiłem steyra A2 z CA i mam pytanie - jak do niego zamątować tatarke taktyczną? (na lufie) Widziałem zdjęcie w katalogu jak A1 miał zamontowaną. Łączyły się chyba ze sobą jakieś 2 pierścienie, ale głoway nie dam bo zdjęcie było malutkie. http://machinegun.home.pl/sklep/product_in...1e8ecfd3aa785f0 Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Dzięki za link. Na pewno będzie pasować do AUGa? Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Nie mam pojęcia czy będzie pasować do aug'a, ale powinno. Możesz dostosować to do średnicy lufy, dzięki długim śrubą. Quote Link to post Share on other sites
gobello Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Mam rzeczoną replikę od tygodnia, sprawuje się doskonale. Celna, wygodna i świetnie wykonana, co jest standardem w przypadku CA. Jedyny problem w moim egzemplarzu to zgubiony przycisk na rączce wprowadzającej w oryginale pierwszy nabój do komory - zaginął w akcji gdzieś w krzakach już podczas drugiej strzelanki - spokojnie sobie wypadł, nie był w ogóle przymocowany :/ Za to zawór gazowy jest u mnie sztywny i nieruchomy, nie idzie go odkręcić, a co dopiero zgubić. Karabin ma tendencje do "łykania" kulek, które potem denerwująco grzechoczą w kolbie. Ma to miejsce szczególnie podczas zmiany magazynków w polowych warunkach, trzymając karabin w innej płaszczyźnie. Ogólnie AUGa oceniam na 5+. W terenie sprawuje się naprawdę znakomicie, ma oryginalną konstrukcję i wiele ciekawych, wygodnych rozwiązań, poważniejszych wad na razie nie zaobserwowałem. Guna szczerze wszystkim polecam. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 U mnie ten przycisk sztywno siedzi. Zawór gazowy też;) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Przycisk się wciska, ale wygląda na to, aby miał odpaść, zawór gazowy ma luzy, ale nie prędko mu do odpadnięcia. Poza tym, to warto wszystkie inbusy, śrubki dokręcić, gdy dojdzie do nas replika. Quote Link to post Share on other sites
scyzer Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 witam cyz sa jakies mechaniczne roznice miedzy wersjami a1 i a2 CA? czy porpostu w a2 zdjeli optyke a reszta to to samo? pozdrawiam Scyzer Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 No i jeszcze A2 ma numer seryjny z przodu, taki prO^ To wszystkie różnice... a i jeszcze kolor. Mam A1... po namyśle, gdybym miał wybór A1, A2, to wybrał bym A1. Ta luneta i te przyrządy naprawdę są przyjemne. No i luneta ma zoom 1,5x :) Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 Ja z koleji mogę ci polecić auga A2... (CA) Moim zdaniem jest znacznie bardziej uniwersalny niż A1, ponieważ ma w zestawie szynę na którą możesz doczepić co tyko chcesz. W A1 jest uzależniony od lunety, która nie wszytskim się podoba :) . Po za tym jest tańczy od A1. A i jeszcze jedno... to czarne wykończenieee....:D:D:D Quote Link to post Share on other sites
scyzer Posted November 29, 2006 Report Share Posted November 29, 2006 Dlatego nie kupowalem a1 przez wlasnie luneta ktora moze sie uszkodzic i wtedy lipa..pozatym tak lasnie ten czarny kolor :D poprostu malina..a jak jest w kwesti wytrzymalosci aug? bardzo sie psuja ?no ijakos tego absowego body jak sie przedstawia? Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Co do awaryjności to wiem że jest bardzo mało awaryjny. Mi się jeszcze nie popsół. Nawet gdyby, to jest bardzo prosty w konstrukcji i można go ławto naprawić. Co do jakości body (wersja A2) to moim zdaniem w CA jest ładniejsze (cienniejsze i chropowate), w TM jest bardziej śliskie i bardziej jaśniejsze, ale również ładne. Quote Link to post Share on other sites
scyzer Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 mam pytanie odnosnie baterii a konkretniej napiecia czy pociagnie baterie 9.6 i wiecej? czy np. 9.6 to jest optimum a moze lepiej 8.4?:) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 To nie L85 z G&G... Mi AUG z TM chodzi bez problemów na 9,6V (nawet jak był w "stocku"), więc tym bardziej CA powinno. Przecież przy eMkach CA to pytanie o woltarz baterii należy nawet odwrócić (czy bateria 8,4V da radę). - Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 @scyzer - w swoim AUG'u mam Intellecta 8,4V. Spokojnie daje rade, żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Mój na 9V dawał rade, na 12V też daje... Quote Link to post Share on other sites
gobello Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Poza tym, to warto wszystkie inbusy, śrubki dokręcić, gdy dojdzie do nas replika. Radzę również bliżej przyjrzeć się opisywanemu tu wcześniej przyciskowi na rączce przeładowania oraz dolnemu bolcowi zwalniającemu lufę. Radzę porządnie je docisknąć/dokręcić, bo łatwo te części zgubić. Quote Link to post Share on other sites
Michal71 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Witam!...wszystkich posiadaczy Auga. Panowie ( a może i Panie ) jak jest z dostępnościa magazynków? Wiem że do kupienia są CA...i tańsze..a jak z urzytkowaniem ich w sprzęcie CA? Da się zamienić ? Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie informacje. Quote Link to post Share on other sites
sebol S.A.F.E. Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Ja mam oprócz hi capa CA,trzy low capy Marui. Podają kulki jak trzeba,nigdy z nimi nie miałem problemów. O innych firmach produkujących magi do AUGa nie słysałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts