sebna Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Panowie jest sens kupować prec lufe czy nie bardzo do AUGa? Pytam bo podobno najlepsze efekty daje przy krótkiej lufie, a lufa AUGa do najkrótszych nie należy ;). Myśle o 6,04 ale na 03 też się nie obrażę. Reszta stock... Quote Link to post Share on other sites
Aktigh Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Myślę, że przy tak długiej lufie "pół precyzyjnej" 6.08 mm nie opłaca się zmieniać na preclufe gdyż efekt będzie minimalny... Lepiej władować wzmocnione części do gearboxa Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 To nie jest temat o lufach tylko o AUGu w domyśle pytanie kierowane jestdo użytkowników AUGa, który taka lufę maja wmontowaną lub zamierzali taką montować lub znają kogoś kto taką lufe do AUGa wmontował. Aktigh - nabijać posty można naprawdę z powodzeniem gdzie indziej. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 witam!! ja zamontowalem lufe precke: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 hu: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 gumke: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 i tlumik jeszcze ale to chyba nie ma znaczenia a i jeszcze wazna rzecz: nie ma co zakladac tego wszystkiego jak sie strzela z kulek 0,25 bo leci tak samo jak przed wymiana aleeeee kulki 030 to juz rewelacja leci prosto i leci i leci na ponad 70 metrow, ale z okna z 1 pietra, testy z odmierzeniem odleglosci bede robil w sobote to napisze, ale w takim zestawie jak zrobilem to rewelacja Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Ja wstawiłem lufę 6.04 i na 0.25 nie dało się wyczuć różnicy. Szkoda kasy. Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 (edited) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 hu: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 gumke: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...193993c0e4f8d35 Rozumiem ze to jedyne i wszytskie UPy jakie masz? Thx za odpowiedzi Panowie. Edited March 1, 2007 by sebna Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 (edited) Ja mam w AUG'u lufe Deep Fire 705mm, 6.04 :) Wczesniej miałem 509mm, 6.03 SRC i tak czy siak widać róznice!!!!!!! Nie minimalną tylko ogromną!!! Miałem 370fps i ze szczelniejszą lufą leciało duzo lepiej...teraz mam 490fps przy 509mm ,a z 705mm jest 515fps :) i nie wyobrazam sobie strzelać bez precki!!! Lufa precyzyjna dużo daje!!!! nie wiem kto powiedział ,że MINIMALNIE sie polepsza strzał ??? Obojetnie czy masz stock czy upgrade precka dużo daje!!! Oczywiscie przy 6.03 zwieksza sie ryzyko zaciecia co mnie na SRC NIGDY sie nie zdarzyło!! Do precki polecam zakupić gumkę silikonową ...co dodatkowo uszczelni układ!!! Pozdrawiam!! Edited March 1, 2007 by Levy Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 To jeszcze jedno pytanko. Jak czyścicie lufy to je wyjmujecie, ustawiacie HU na min. i na wylot? czy tylko do HU? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 (edited) nie wiem kto powiedział ,że MINIMALNIE sie polepsza strzał ???Ja. Co prawda ja miałem stockowy TM, ale jednak. Używając kulek 0,2 różnice ledwo dało się wyczuć jej obecność. Owszem, jakaśtam w celności była, ale to naprawdę groszowe sprawy - jako że ma to ponad pół metra tej lufy i tak było piekielnie celnie. Przyrostu zasięgu nie zanotowałem. Jak testy mocowe - nie wiem, nie miałem na czym zmierzyć. Nie zapominajmy jednak, że w pewnym stopniu stock TM jest słabszy mocowo od CA. Lufe miałem 6,04 Systema. Gumka została stock - najwyraźniej cały ten "nieprawdopodobny wzrost mocy" to zasługa hop-up i jego szczelności. Przynajmniej w tej replice. Miałem 370fps i ze szczelniejszą lufą leciało duzo lepiej.. Zapominasz, że 370fps to jednak nie jest już stock. Jeżeli masz jakąś podkrętkę, możesz się pokusić. Mając replikę prosto z pudełka raczej na nieprawdopodobne efekty nie licz. Edited March 5, 2007 by BlazakoV Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 No własnie o tym napisałem ,że ja widze róznice :) i nie tylko ja widze ,bo i Ci po drugiej stronie lufy tez ;) Jak był stock to widziałem...jak 370fps widziałem i jak 500fps tez widze... Hmmm...mam 4 lufy, wiec moge spokojnie napisać ,że widać róznice pomiedzy nimi...ale po dość porządnym przestrzelaniu repliki...a nie krótkiej serii :) 1.Stockowa CA 2.SRC 6.03 509mm 3.Systtema 6.04 590mm 4.Deep Fire 6.04 705mm ( ta lufa to jest po prostu poezja ) I chodzi mi to ,że lufa + dobra guma :) duzo daje!!! Przede wszystkim skupienie sie polepsza i zasieg ...co do mocy...to moze 5-10 fps :) Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Ja wstawiłem lufę 6.04 i na 0.25 nie dało się wyczuć różnicy. Szkoda kasy. no dokladnie precka i kulki 0,25, tez nie widzialem roznicy niz w stockowej ale przy 0,30 jest jak napisalem i to bez ruszania GB czyli 320 fps a z precka moze 330 jak widzicie aug jest super :):) nieduze zmiany a jakie rezultaty:):):):):) Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 (edited) A co sądzicie o magazynku bębenkowym do AUG'a...dostępnym na WGC... Mieści 1000 kulek...kosztuje jakies 400-500zł na złotówki... :) Ciekawe jakby to AUG z nim wygladał...:) pepesza....:) Osobiście...średnio wg.mnie by to wszystko razem wygladało :( Edited March 6, 2007 by Levy Quote Link to post Share on other sites
sebna Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 GERALT - rozwiń temat i jak z tymi Twoim testami odległościowymi bo coś mi się to dziwne wydaje że Ci kulki 0,3 lepiej latają niż 0,25 ? Bo i niby dlaczego miały by lepiej latać skoro grawitacja jest nieubłagana... Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 grawitacja jest nieubłagana Tak jak i autosugestia... 8-) Ale pewnie chodzi o skupienie. Z własnego doświadczenia wiem, że w "stockowym" AUG TM wymiana lufy na precyzyjną z Systemy nie dała żadnych zauważalnych rezultatów. Na odległości 20m (raczej standard prowadzenia "ognia w warunkach bojowych" dla "stocków") skupienie było identyczne. Może w AUGu CA jest inaczej (tylko niby dlaczego?...). Według opinii z forum w "stockowych" eMkach CA preclufa czyni cuda... Jednak mając na imię Tomasz chciałbym kiedyś zobaczyć jakieś konkretne testy pod tym kątem przeprowadzone. Najlepiej na krytej strzelnicy 8-) - Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Co do stockowych aegów to się zgodzę, możliwe że nie będzie większych różnic. Ale np. w moim przypadku kiedy miałem sprężynę m100 zamontowaną to musiałem nieco przestawić lunetkę bo kulki przy optymalnym ustawieniu hopa leciały jeszcze ponad krzyż ;). Ustawioną mam lunetkę zazwyczaj na maksymalny zasięg kulek. Piszę to odnośnie wymiany lufy na preckę. Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Musze wymienić komorę hopa na metal... :( Który polecacie?? 1. http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1361 2. http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=370 :) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 @Levy - może i nie mam doświadczenia co do komory HU, lecz chciałbym wiedzieć, czemu musisz ją wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Bo plastykowa ,stockowa pekła :( wiec musze wymienic...to wezme metalową...:) I nie wiem którą... Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Witam. Mam pytanko. Chodzi o to, że zakupiłem lufę prec Guardera 550mm. No i okazało się, że nie przechodzi przez końcówkę gwintu na tłumik płomienia. Jak zainstalować dłuższą niż nominalna lufa w augu? Ktoś ma jakiś pomysł? Widziałem, że ktoś miał chyba 700mm lufę, proszę o pomoc w tym temacie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kadrim Posted April 28, 2007 Report Share Posted April 28, 2007 mam pytanie widzialem gdzies steyr aug A3 czy wie ktos kiedy bedzie dostepny w polskich sklepach? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 czy ktoś wie jaki i czy w ogóle możne podpiąć do tego granatnik?? Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Witam. Mam pytanko. Chodzi o to, że zakupiłem lufę prec Guardera 550mm. No i okazało się, że nie przechodzi przez końcówkę gwintu na tłumik płomienia. Jak zainstalować dłuższą niż nominalna lufa w augu? Ktoś ma jakiś pomysł? Widziałem, że ktoś miał chyba 700mm lufę, proszę o pomoc w tym temacie. Pozdrawiam. To ja mieć taką...:) Na końcu lufy zewnętrznej masz taką jakby wypustkę ,którą musisz spiłować...DELIKATNIE..a potem przełożyć lufe precyzyjną ...:) i gra gitara/// :) Quote Link to post Share on other sites
addams Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Moze montazem na lufe: Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 (edited) czy ktoś wie jaki i czy w ogóle możne podpiąć do tego granatnik?? Taki jaki zmiesci sie na szynę 20mm ,która tam bedzie...chodzi o długość...( szyna moze mieć 10,15,20cm ,do niej dobierasz granatnik :) ) Dobry jest Madbull ,bo z M203 ,AUG wygladałby troche cieżko...ale to moje zdanie... :mrgreen: No chyba ,że zakupisz taki jak powyżej ,dedykowany do AUG'a....ale to zbankrutujesz...:) Edited April 29, 2007 by Levy Quote Link to post Share on other sites
vendi Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Dzięki Levy. Spiłowałem tak jak mówiłeś, jeszcze musiałem poszerzyć otwór w tłumiku płomienia i działa. Jeszcze nie wiem jak sie poprawiło skupienie, bo nie mam jak sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts