sledz Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Witam. Czy ktos próbował zamontować jakiś bipod, albo dorobic? Nie chodzi mi o taki co jest w orginale w wymiennej lufie lecz taki składany. pozdrawiam możesz założyć szynę na lufę taką lub taką i na nią bipod na ris lub z przejściówką. Kiedyś widziałemcoś podobnego na machinegunie. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Skróciłem sobie AUG'a. Teraz tylko 2 kompletne zespoły lufy zostaje zrobić, do szybkiej wymiany. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Sam mam zamiar coś takiego zrobić. A na co zmieniłeś lufę? Coś takiego http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-AUG02_srch_aug ? I jaka wewnętrzna teraz wchodzi? 367 mm? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Część brałem z Machineguna, to jest to samo do czego podałeś linka. Lufy jeszcze nie montowałem, wg. opisu mieści się 360mm, 363mm nie powinna robić problemu. Przy instalacji, trzeba skrócić aluminiową osłonę lufy, przynajmniej w moim przypadku. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Jeszcze jedno pytanie: jak zdjąłeś lufę zewnętrzną? Odkręcam dwię śrubki (na górze i na dole) ale mogę zdjąć tylko tylną część. Innych śrubek nie widzę, a przednia część daje się troszkę obrócić. Mam kręcić do skutku? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 (edited) Nic na siłę, też miałem ten problem, aż zajrzałem do "exploded diagram" AUG'a. Aby zdjąć lufę zewnętrzną (metalową) musisz zdjąć przedni chwyt, pod trzepieniem znajduje się śrubka inbusowa 1,5mm, która trzyma tą lufę. btw, to lufa długa, oryginalna CA ma zabezpieczenie przed obracaniem się, a lufa krótka Guardera już tego nie ma, ale nie sprawia to żadnych problemów. Edited January 31, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 A ja może troche laicko i z innej beczki Czy ta bateria zmieści mi się w Augu ? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=153 Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Taki sam KAN się dawał. Ale przy odrobinie przemocy... Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Z tego co widzę to ma 7 cel. Mnie weszła 10 celowa bateria, więc myślę, że nie powinno być problemu. Dodam, że płytkę zabezpieczającą GB mam włożoną głębiej Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Pakiet gp200afhr (2000mAh) 8-ogniwowy złożony w kostkę - na styk nie mam nic kombinowane w płytką tylko bezpiecznik zlikwidowany. Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Co według was jest lepsze? Steyr AUG CA czy G36 CA? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Do czego lepsze? Dla kogo? W jakim celu? Powiedz do czego ci broń to ktoś ci odpowie. Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Myślę o uniwersalności karabinu. Wiem że Steyr jest spory ale podoba mi się wizualnie i od dawna marzę właśnie o nim. G36 ma składaną kolbę więc jest bardziej uniwersalne od Steyra, ale nie przemawia do mnie jego wygląd i inne rzeczy. Więc pytam doświadczonych użytkowników tych modeli o ich własne opinie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Mnie odpowiada steyr i ani razu się na nim nie zawiodłem. Mówię o sprzęcie TM. Na pewno jest celniejszy no i "inteligentny spust" co jest i utrapieniem i zaletą. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 (edited) G36 jest większe od AUG'a, AUG jest bardziej poręczny i kompaktowy. Lunetka w G36 jest tragiczna. Edited March 19, 2008 by GRSW_Szreder Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 "Lunetka w G36 jest tragiczna." - jeśli bawił się ktoś chinolami i pierwszy raz ją widzi sprawia wrażenie "bajeranckiej" ale to tylko chwila. W aug uważaj tylko by ci nie spadł bo ma parę miejsc, które potrafią narobić problemów. (miejsce łączenia body przy klapce na baterie itp.) I sprawdź od razu jak radzi sobie śrubka trzymająca lufę byś na manewrach nie biegał jak głupi i szukał zagubionej lufy a potem w biegu nie przywiązywał jej sznurowadłem do broni. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 temat sie zapetla?:D Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Dzięki za opinie 8-) . Może ktoś coś jeszcze doda? Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Jeszcze chciałem się zapytać o lunetkę w A1. Czy dobrze się z niej korzysta? Czy może lepiej kupić A2 i dokupić lunetę osobnie? Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Moim zdaniem Luneta w A1 nie jest wprawdzie tragiczna ale ani nie daje super zbliżenia dla snajpera (1,5x), ani to nie pomaga z bliska ( a wręcz przeszkadza - to chyba oczywiste). Polecam A2 - ja bym zresztą założył kolimator ale możesz wtedy wkładać co chcesz, dowolne zabawki o dowolnym zbliżeniu. Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Jeszcze się zapytam jak z osiągami AUG z CA? Czy są zadowalające? Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 A ja dorzucę, jak się spisuje muszka i szczerbinka w a2 ? Da się przez to celować ( i nawet trafiać ;]) ? ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Da się celować. Z przyłożenia 35-40m śmiało trafiałem w człowieka. Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 (edited) Który AUG jest lepszy (ogólnie)- TM czy CA? I czy do A1 da się jakoś gdzieś zamontować kolimator? Edited March 23, 2008 by mathias39 Quote Link to post Share on other sites
_domino Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Zadałeś to samo pytanie w zielonych już dzisiaj! TM Koli nie zamontujesz, możesz najwyżej kupić dwa zespoły lufy - jeden z szyną drugi z lunetą - i wymieniać ale to kosztuje. Albo jeśli już masz z lunetą może ktoś będzie chciał się wymienić (wątpię). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts