Wawrzysz Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 mam pytanie - do czego służy mały element ze spreżynką na górze w komorze hopup Aresa g36? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Do niczego, śmiało można go wywalić. Tak naprawdę to służy on do stabilizacji ruchu dyszy do przodu do komory. Link to post Share on other sites
Wawrzysz Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 ciekawe :) dzięki za odpowiedź Link to post Share on other sites
seger Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Ze tak powiem gówno prawda :) element ten służy do "dawkowania" kulek do komory hop up. Po wyjęciu tego elementu, w komorę wlecą ci 2-3 kulki i zablokują dyszę, może dojść do uszkodzenia tłoka. NIE DEMONTUJ TEGO! Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Dobre, od 4 lata JG G36 śmiga bez tego elementu bez ani jednej zacinki. G36 kolegi z forum które robiłem również pracuje bez tego elementu i zero zacinek. Metalowa komora Modify do G36 też bez tego elementu nie ma problemów z dawkowaniem "kulek" do komory. Przyjrzyj się dyszy w G36 i rowkowi w komorze hop-up. Dysza ma szynę a komora prowadnicę, dysza dochodzi do tego elementu sprężynującego, mija go i uszczelnia się z gumką. Byłbym zapomniał, to 4 letnie JG lata sobie przy 24rps @ 450FPS. Link to post Share on other sites
seger Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Dysza uczelnia sie z dyszą ? Robiłem wczoraj taki eksperyment na dyszy protecha - replika od razu zablokowała się. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Tak, wszędzie jest szczelnie. Stosowano gumki MB niebieskie, G&G zielone, nawet czarna Cymy i JG działały wyśmienicie. Różnice max do 10FPS. Dysza PT JG 25,35mm. Dysza JG 25,25mm z toczonym rowkiem pod oring. Dysza AUG PT 24,95mm w Cm003. Wszędzie 0 (zero) problemów. Link to post Share on other sites
seger Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 chciałem napisać ze sam zamotałeś się i napisałes że dysza uszczelnia sie z dysza a nie gumką. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 A faktycznie. Mea Culpa :teeth: Poprawione. Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Robiłem wczoraj taki eksperyment na dyszy protecha - replika od razu zablokowała się. Może wina była po stronie dyszy. Mam jg z dyszą shsa, przyszlifowanym popychaczem i komorą opartą o szkielet. Omawiany element już dawno wywaliłem i jakoś nic się nie zacina. Ps. Mam komorę starego typu. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Ja dodam jeszcze że JG G36 to 4 letnie, banglało na dwóch komorach JG/Cyma bez tych dinksów. Cm003 banglało/bangla na komorze Modify/JG/Boyi (Boyi z kominem i innym adapterem) bez tych dinksów. Link to post Share on other sites
Recommended Posts