fox6 Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Cześć, witam - nawet jeśli temat był to po użyciu funkcji szukaj - nie znlazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Moje pytanie jest takie - Mam replikę BOYia G36c, model G-001 z EBB (electric blow back) - słyszałem i czytalem opinie o złu które niesie ze sobą blowback czyli a) szybkie rozładowywanie się baterii b) uszkadza replikę c) zwiększa zużycie części O ile wiem że a) jest prawdą (co mi absolutnie nie przeszkadza, bo NIHim 1100 starcza mi póki co na każdą strzelankę), to jak jest z punktami b i c.? Wiadomo, jeśli EBB jest częścią ruchomą to się zużywa i to jest logiczne, ale czy oddziałuje na inne części GB? Prosiłbym o wypowiedzi osób które MIAŁY do czynienia z systemem EBB i na podstawie doświadczenia są w stanie powiedzieć ile zła ebb narobił w ich replikach - lub przeciwnie. Na forum naprawdę nie brakuje niczym nie podpartych wypowiedzi na każdy temat które nic nie wnoszą, a tylko wałkowane są airsoftowe prawidła, \ Pozdrawiam, fox Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Gówno prawda, bajki wymyślone przez technofobów. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Jedynie tłok może się z czasem zużyć przy EBB ale nie jakoś drastycznie szybko. Nie wpływa na szybsze zużycie części jedynie ma wpływa na... patrz wyżej. Reszta to bujdy :!: Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 EEE, no to tak, ebb, w l85 army powodowało mniejszy rof, ogólnie po jakimś czasie przestaje działać bo się coś spsuje/pęknie, w aimsie cymy, wyżłobiło rowek w gerboksie i na cylindrze :) Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Zmniejsza ROF bo silnik ma więcej do naciągnięcia. Wszystko zależy od samego systemu, cyma robiła (chyba jeszcze robi) kałchy ze zmodyfikowanym szkieletem, i dodatkowym ciężarkiem który ma symulować odrzut. sam system na usterki nie powinien wpływać tak długo jak jest sprawny. Iną kwestią jest sama wytrzymałość systemu, a ta potrafi być niska. Serwisowałem repliki z EBB, zakładałem EBB do replik, wszystko opiera się o to jak blowback jest zrobiony. APS siada momentalnie, moja samoróbka w cm.028 (pierwsza replika, lata temu) przerobiła 20k kulek i nie ma zamiaru zdychać. Quote Link to post Share on other sites
fox6 Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 dzięki za odpowiedzi :D jak zdechnie sam Ebb to trudno ;p póki co - niech będzie włączony, daje dość przyjemny dla oka i ucha efekt ;) Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 daje dość przyjemny dla oka i ucha efekt :icon_wink: Jeszcze nie widziałem ebb, który daje przyjemny dla oka i ucha efekt ;P Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Nowa generacja replik TM, i chociażby ich SCAR z EBB. Mi tam się podoba. Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 (edited) Chwila chwila trzebia odróżnić pierdzące boye z ebb , które mają na zadanie tylko "imitować pracę zamka". Lub "skomplikowane system realistecznego odwzorowania pracy ostrych odpowiedników"<- proszę wzrócić uwagę na cudzysłów , czyli wszystkie repliki nowej z serii Recoil Shock firmy TM= Emki Giety i Scary jak i również nowa wersja AEGów KWA RM4 . Porównywanie ich do swoich tańszych mniej skomplikowanych braci to gruby błąd. Edited March 6, 2014 by patryk910 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts