swat0284 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Witam, Wiem że takich tematów nie powinno się zakładać ale może się tutaj wywiązać ciekawa dyskusja. Szukam pierwszej repliki - boczniaka którą jak na czas obecny będę męczył w domu żeby ogarnać co i jak. Jeśli ktoś ma propozycje to proszę napisać. Moje małe wymagania co i jak: Szukam pistoletu, który będzie wykonany z metalu (powiedzmy że znal to też metal nadający się na pierwsze starcie). Dlaczego nie chce ABS'u - obawiam się że połamie mi się w dłoniach. Dobrze by było gdyby miał swoją wagę. Blow-back ;P Jeśli miałby wyrzut łusek było by idealnie (jak do tej pory znalazłem tylko cz75 ale z abs) FPS - obojętne bo raczej go na strzelanki nie będę brał i nie chce wiatrówki bo to nie to samo cena no powiedzmy do 500-600zł Co do tego czego to ma być replika pozostawiam wam :P Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Użyj tego http://wmasg.pl/pl/search oraz tego www.google.pl Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Tego się spodziewałem ale google to nie człowiek i nie przetestuje repliki za mnie. Bardziej zależe mi na żywej opini Link to post Share on other sites
samael16 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 A to już masz jakiś upatrzony model? To recenzję i opinię znajdziesz na wmasgu. Najpierw się wysil albo wracaj do zielonych. Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 hmm może się wysilałem ale nic mi nie odpowiada. Patrzyłem na tego cz ale jest abs, na 1911 od army ale są z nią problemy, wszelkiej maści glocki ale one częściowo z abs. Ehh Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Uwierz, że prędzej Ci się połamie zamek w tym CZ czy glocku niż korpus z ABS ;) (oczywiście nie mówimy tu o używaniu repliki jako młotka ) Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Dlatego szukam czegoś fullmetal. Raczej łuski odpadają bo metalowych z tym nie ma tak? Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Przeczytaj co napisałem " szybciej ci się połamie ZAMEK z "METALU" w glocku czy cz niż korpus z ABSu ;) Bo ten metal to taki gów..ny stop cynku kurzu i jeszcze paru ciekawych rzeczy . Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 a stalowe? bo takowe zapewne są Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 (edited) Stalowe to inokatsu robiło chyba po ok 1000 dolarów, jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. http://wmasg.pl/pl/n...?highlight=Colt wróć ok 650 dolców . Edited March 8, 2014 by BBombello3 Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Słuchaj dalej człowieka który nie ma nawet podstawowej wiedzy w temacie... Nie wiem wśród jakiego gówna się on obraca ale ciężko o GBB ze znalowym zamkiem, musi to być naprawdę mocno budżetowy badziew. Mało jest broni krótkiej wykonanej w całości z metalu, witamy w XXI wieku... Od dawien dawna tnie się koszty robiąc nieistotne elemety z drewna, od kilkudziesięciu lat z tworzywa, więc jeśli pragniesz metalu to szukaj wśród drugowojennych pokrak lub jeszcze starszych. Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 MrMCET Jakieś propozycje od Cb? Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Czysto metalowych nie. Nie gustuję w zabytkach. Z współczesnych, glock APSa. Kupiłem ostatnio, CO2 podrzuca replikę w łapie, nie to co gejowy green gas. Sam klocek wykonany solidnie i estetycznie. Nigdzie gazu nie puszcza, ani się nie zacina. Dodatkowo ma wielgachny zasięg jak na pistolet, dużo większy od WE, z którym porównywałem i niewiele mniejszy od mojej mocno przerobionej mp5. Z wad to jak na razie choojowe stockowe smarowanie, zamek nie chciał zeskoczyć. 15 minut pracy ze szmatką i olejkiem i jest git. Link to post Share on other sites
arend Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 To ja wam szczęścia życzę w poszukiwaniu Glocka full metal :icon_mrgreen: Swacie poszukaj w komisie gościu sprzedaje Glocka firmy Meister. Naprawdę solidna replika (choć łusek nie wyrzuca) z porządnie wykonanym metalowym zamkiem, z korpusem wykonanym z porządnego ABSu. A ten system wyrzucanych łusek (zwany dalej shell eyecting) to tylko sposób na wyciąganie kasy ( bo w jakiejkolwiek akcji dynamicznej to albo na luskę ktoś wlezie i zgniecie albo się pogubią). PS Ta CZ75 to mimo plastikowego zamka porządna replika. Link to post Share on other sites
swat0284 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 glock APS ciekawy, bardzo ciekawy. Powiedzmy że jeszcze poszperam Link to post Share on other sites
Recommended Posts