Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Czy ten ekwipunek jest dobry ?

Recommended Posts

Broń: cm007 , http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5692 , broń osobista na co2 ?

Kamizelka: AAV FSBE+dodatki

Dodatki do broni : BROŃ 1 LATARKA WALTHER TACTICAL, Magpul, magwell, celownik kolimatorowy ET 552. Broń druga celownik x12

Hełm mich 2000 (ma ktoś link do pokrowca wz2010 123UP/MON ? bo nigdzie nie widze)

mundur wz123UP?MON

Gogle balistyczne X810-X810NSPI BOLLE

Powie ktoś czy to jest dobry zestaw i czy coś się nieopłaca a coś opłaca i dlaczego ewentualnie mogę dać szczegóły, linki itp

Wg mnie nie ok.

Dużo naraz, i nie przemyślane.

Odpowiedz sobie na kilka pytań :

Czy potrzebne ci naraz to wszystko?

Czy fsbe spełni oczekiwania przy obu replikach?

Czy ,skoro masz wysoki budżet, nie lepiej kupić i zrobić porządnie jedną replikę i ładować się w następną jeśli pierwsza spełni twoje oczekiwania?

Co do wyboru :

cm007 - nie znam, ale cymy nie grzeszą jakością, nieważne czego ci kumple naopowiadali , najprawdopodobniej nie dorasta byle KWA do pięt.

Karabinku snajperskiego nie znam, nawet o firmie nie słyszałem

pistolet - nie podałeś modelu - pistolety co2 są różne mocowo i jakościowo.

FSBE AAV + dodatki - o ile nie podasz firmy zakładam że chinol. Chinol nawet nie leżał koło jakości. Miałem AAV FSBE produkcji ogolnej chińskiej ( ACM ) i poszarpałem go przebiegając przez krzaki. Po jakimś pół roku używania.

Dodatki do broni - kwestia preferencji oraz doboru marek. Wiem że z eotechami do asg jest dość lipnie, trzeba trafić na dobry model. ( Nie wierzę w legendę o mistycznym TomkuPL i jego cudownych mandaryńskich eotechach ).

Optyka x12 - spore powiększenie, snajperem nie jestem więc nie wiem czy ok. Wiem że w optyce dużo zależy od , modelu: eye relief ( nie znam tłumaczenia na polski ), średnicy tubusa, jakości szkieł etc . Podaj model to będzie lepszy dobór.

ochrona głowy mundur i gogle kwestia preferencji.

Nadal uważam że strasznie dużo tego na początek.

FPSy nie są miarą zasięgu, a jednym z wielu czynników! Nie będziesz miał tam zasięgu +100m, to po primo. Secondo, nawet jeśli by taki był, to powiększenie x12 jest do niego conajmniej przesadzone. Luneta 3-9 spokojnie starczy, a i tak więcej niż "6" nie będziesz do strzelania używał.

Mówie narazie zostaje przy tej cymie a jeżeli chodzi o broń osobistą to właśnie nie wiem jaką wziąść chciałbym m1911 tak +- 350 fps na grengas z blowbackiem na cqb i na las. kamizelka firmy gfc coyote moge dać linki .

Edited by adam7841

Raczej nie znajdziesz nikogo w wieku powyżej 16 lat, kto chciałby się strzelać z 12latkiem. Do takiej zabawy potrzeba opiekuna i zgody wszystkich strzelających. Ja bym w życiu nie chciał strzelać się z dzieckiem w obawie, że mu coś zrobię.

Na tą chwilę niech zainteresuje się jakimiś sportami w zasięgu jego ręki. Zawsze może złapać za piłkę i wyjść z kumplami pokopać.

ASG mu nie ucieknie, to zajęcie staje się coraz bardziej popularne. Niech odczeka sobie 4 lata i wtedy się zgłosi na jakieś lokalne strzelania.