pyton1234 Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Witam zamawiam shotguna long 003 AGM z taiwana ( miałem dawniej takiego ale zapsuł się z mojej winy ) i mam pytanie ( szukalem na forum ale nie znalazłem ) czy jak mi przyjdzie shotgun to moge zacząć nim strzelać czy lepiej żebym nasmarować i jak przeładowywuje to normalnie trzymać czy w dół i jeszcze jedno co to jest ta gwarancja rozruchowa ? Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Gwarancja rozruchowa to taka która Ci gwarantuje,że po wyjęciu z pudełka chociaż raz strzelisz potem już gwarancji nie ma. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 13, 2014 Report Share Posted March 13, 2014 Jeśli spust Ci się nie będzie zacinał to nic nie smaruj. Jeśli spust się będzie zacinał to w otwór w którym porusza się język spustowy wpuść jakiś olej czy smar (ja stosowałem nawet olej kuchenny). Przeładowywać możesz normalnie, ale ostatnie dwie czy trzy kulki z magazynka nie dochodzą i żeby weszły do repliki trzeba przeładowywać trzymając replikę do góry nogami. Ważne jest byś naciskał spust tylko gdy rączka przeładowania jest najbliżej końca lufy jak się da. Inaczej istnieje zwiększone ryzyko urwania zaczepu cylindra. Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted March 14, 2014 Author Report Share Posted March 14, 2014 do góry nogami lufą do góry czy do dołu ? i czy moge regularnie stosować kulki 0.25 firmy G&G ? Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 O tak: :P Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 i czy moge regularnie stosować kulki 0.25 firmy G&G ? Możesz. Możesz też stosować regularnie wielkie litery i nie stosować spacji przed znakami przestankowymi. Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted March 15, 2014 Author Report Share Posted March 15, 2014 OK to już wszystko wiem, dzięki :D Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted March 20, 2014 Author Report Share Posted March 20, 2014 przyszły shotguna 2 dni temu i wszystko dobrze tylko mojemu koledze jak strzela to za pierwszym razem dobrze strzeli a za drugim pobiera 2 kulki i wogule nie strzeli, mi sie wydaje ze kulka w środku jest bo słychać ale nie wiem :D miał ktoś taki problem ? :D Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 A zadałeś sobie choć trochę trudu w przeczytaniu tematu dotyczącego tej repliki? Kulki wpadające do środka do bardzo powszechna przypadłość tych strzelb. W temacie są poradniki jak rozebrać i jak zmodyfikować słupek żeby nie wpuszczał kulek. Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted March 20, 2014 Author Report Share Posted March 20, 2014 Ok tak myślałem tylko chciałem się upewnić ale rozebrał kolega wyciągnął kulke i wszystko dobrze chodzi :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts