Fokuz Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Czołem Znalazłem takie cuś jako ciekawostkę do zobaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Niedługo taktycznie i w PL :) Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Ciekawostka znana już od kilku miesięcy na tym forum. Kilka sklepów w Polsce oferuje też już gadżety i repliki na których jest wykorzystywana ta technologia, ot chociażby Gunfire i repliki pod ich brandem. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Chociażby poniżej więc jakie "niedługo"? http://hydrografika.sklep.pl/kamuflaz-c-1_8.html Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted March 17, 2014 Author Report Share Posted March 17, 2014 Wstawiłem to żeby można było zobaczyć "jak to jest zrobione". Przyznam szczerze, myślałem że ten proces wygląda zupełnie inaczej. Zastanawia mnie jak rozkładają na wodzie taką fakturę - czy robią to aerografem czy mają na to jakiś inny magiczny sposób. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Specjalne gotowe folie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Folia z kamo, wanna, trochę chemii i pewna ręka ;). Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Nie jest to takie proste jak wygląda, sam się tym interesowałem i mogę powiedzieć że żeby zrobić to w miarę sensownie to trzeba najpierw zmarnować xxx zł na "naukę" . Co nie zmienia faktu że efekt końcowy jest bardzo dobry, za jakiś czas jak się rozwinie ta za nieduże pieniądze będzie można malować repliki w dowolne kamuflaże. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Z tą dowolnością to bym nie przesadzał. W takie jakie akurat wyprodukują to i owszem. Nie trzeba marnowac kasy na naukę. Trzeba podgladac na setkach filmików jak to robią i myśleć. Quote Link to post Share on other sites
mateusz999 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 o hydrografice możecie poczytać na http://www.hydroflok.pl jest bardzo dużo wzorów moro i róznych innych kamuflaży. Ceny usług na pistolet asg są w granicach 90-150zł w zależności od kształtów elementu i ich rozmarów. Folia hydrograficzna nie jest to folia typu "przyklejasz i odklejasz" Folia jest biodegradalna pod wpływem wody się rozpuszcza a wzór nadrukowany na niej wcześniej przenosi się bezpośrednio na element powlekany. Plus tej technlogi jest taki że można nałożyć wzór na dowolny kształt. Warstwa nie jest usówalna no chyba że ktoś ją zdrapie. Wytrzymałość porównywalna do lakierów samochodowych. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Za 150zł to z Chin wysyłaja UPS-em 10m2 takiej folli. Starczy na 20 pistoletów Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Za 150zł to z Chin wysyłaja UPS-em 10m2 takiej folli. Starczy na 20 pistoletów To niech Ci jeszcze za 150zł przyślą wannę, aktywatory i komorę bezpyłową. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) To niech Ci jeszcze za 150zł przyślą wannę, aktywatory i komorę bezpyłową. Aktywator na allegro 37zł za 400ml z wysyłką. Wanna i komora bezpyłowa? Każdy ma to w domu - nazywa się "łazienka" - http://www.youtube.com/watch?v=S79ysLVjXws A jak nie ma to ma miskę Edited March 22, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 tylko że te filmiki kończą się chwile po wyjęciu z wody , wiesz dlaczego ? bo po kilku minutach farba odpada . Polecam popytać ludzi którzy malują tak zawodowo, bez w miarę profesjonalnego wyposażania i doświadczenia tylko utopisz kasę Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 (edited) Niestety to co piszesz jest nieprawdą. Jest wiele filmów które pokazują, ze po wyjęciu z wody utrwala sie powierzchnię lakierem i daje przedmiotowi wyschnąć. I nic nie odpada po 5 minutach. Bardzo logiczne pytać się o zdanie kogoś kto na tym zarabia, czy warto zrobić to samemu i nie dać mu zarobić. Przecież zawsze powie, że nie i że koniecznie trzeba zrobić to u niego. 20x drożej. Edited March 25, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Bardzo logiczne pytać się o zdanie kogoś kto na tym zarabia, czy warto zrobić to samemu i nie dać mu zarobić. Przecież zawsze powie, że nie i że koniecznie trzeba zrobić to u niego. 20x drożej. To tak jak z badaniami w których pyta się urzędników starostw powiatowych czy powiaty są potrzebne. Sorry za offtop. Quote Link to post Share on other sites
rshakur Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 (edited) Witam Co sądzicie o takiej zmianie SWD firmy a&k kolbę i chwyt przedni w czarnym plastiku i postanowiłem zrobić drewno, wiem że to nie wygląda tak jak w oryginale ale zawsze to lepiej jak czarny plastik ;-) http://www.youtube.com/watch?v=QkOiGYjqbss&list=PLH7pLcZvgbtZBjGLucib4MhGL6Q5v0RjR&index=37 Edited September 9, 2017 by rshakur Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Sądzimy że usiłujesz się reklamować jako firma. A to jest nie zgodne z regulaminem. Amen. Quote Link to post Share on other sites
rshakur Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 Sądzimy że usiłujesz się reklamować jako firma. A to jest nie zgodne z regulaminem. Amen. ok zmienię to żeby nie było bo chce znać tylko opinie nie szukam klientów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts